Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Jasné, pocitové a je tam smajlík.

Ale možno by sa našlo pár argumentov pre Zenith.

Z. má len kalibre vlastnej konštrukcie, všetky patria medzi špičku vo svojej kategórii. Niektoré kalibre IWC použili ako konštrukčný základ ETU. Upravovať vyvinuté a naozaj vyvíjať je rozdiel.

Rovnako technické spracovanie a použité materiály sú pri Z. na lepšej úrovni.(Zenithium, moderné zliatiny, novátorské postupy pri výrobe púzdier, gyro-turbo ap.)

IWC je samozrejme v pohode. Ak by som nebol "zaslepený láskou", tak si určite vyberiem aj pri IWC: inžinierske alebo portugalské sú naozaj nádhera.

No, je pravda že IWC používá i ETU, ale to bych bral spíše optikou cenové dostupnosti, aby měli i nějakou tu střední třídu. Jinak si nemyslím, že by zenith nějak výrazně trumfoval Da Vinci perpetual nebo Grande Complication, pokud vůbec. Technické zpracování na vyšší úrovni nedokážu posoudit, ale řekl bych, že inženýři z iwc by protestovali. materiály, tam je novátorštější zenith, ale je to opravdu argument pro jeho posunutí výš? Ona platina je platina...

zenith se mi taky moc líbí, ale zatím vyhrává schaffhausen :-)

• Odpovědi 49
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
No, je pravda že IWC používá i ETU, ale to bych bral spíše optikou cenové dostupnosti, aby měli i nějakou tu střední třídu. Jinak si nemyslím, že by zenith nějak výrazně trumfoval Da Vinci perpetual nebo Grande Complication, pokud vůbec. Technické zpracování na vyšší úrovni nedokážu posoudit, ale řekl bych, že inženýři z iwc by protestovali. materiály, tam je novátorštější zenith, ale je to opravdu argument pro jeho posunutí výš? Ona platina je platina...

zenith se mi taky moc líbí, ale zatím vyhrává schaffhausen :-)

Chceš sa len štylizovať ako obhajca/fanúšik IWC, alebo ťa mám presvedčovať, že Zenith je o stupienok vyššie?

Nerád mlátim prázdnu slamu.

Návštěvník YPO
Odesláno
Chceš sa len štylizovať ako obhajca/fanúšik IWC, alebo ťa mám presvedčovať, že Zenith je o stupienok vyššie?

... podpořím tě :) .... Zenith je o stupínek výše (z mého laického pohledu) ;)

Odesláno

Díky Bakerovi za skvělý článek, fotky a založení diskuse. Pro mě mají Zenithy zcela výjmečnou atmosferu či styl, z tohoto pohledu je beru jako bezkonkurenční. Zkrátka, kdybych se líp učil, nosil bych asi Zenithy :)

Škoda, ža tato značka nemá na foru víc pozornosti.

Odesláno (upraveno)

Pokud je teď Zenith výš, než IWC či Omega, proč jsou jeho vintage modely o hodně levnější?

Teď nehovořím o starých leteckých Zenithkách, ale o většině vintage produkce (ať už náramkové či kapesní). Tam je Zenith oproti Omega a hlavně IWC za hubičku.

Vždycky jsem si myslel, že ceny starých a nových kousků jdou alespoň trošku ruku v ruce.

Berte to jen jako můj laický názor, prosím.

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno

Tak jsem prolistoval katalog Zenithu, vintage modely jsem nějak nezaregistroval. Jinak v posledním časopise Hodinky jsem se dočetl, že modely Chrono Master Open, verze Retrograde T začínají na 900 tis Kč, to mi teda za hubičku nepřipadá.

Odesláno
Tak jsem prolistoval katalog Zenithu, vintage modely jsem nějak nezaregistroval. Jinak v posledním časopise Hodinky jsem se dočetl, že modely Chrono Master Open, verze Retrograde T začínají na 900 tis Kč, to mi teda za hubičku nepřipadá.

Vintage modely jsi hledal v současném Zenith katalogu? :rolleyes:

Vintage modely... jako staré hodinky, které potkáš třeba na ebay...

Prostě 30 - 40 let staré Zenith jsou výrazně levnější, než podobně staré Omega či IWC.

Přijde mi, že Zenith šel nahoru až v poslední době a o jeho historické modely moc zájem není. Staré Omegy sbírá určitě víc lidí a proto jsou i cennější.

Pokud byl můj předešlý příspěvek nesrozumitelný, tak se omlouvám, ale myslím, že jsem to formuloval celkem jasně :)

Odesláno
Pokud je teď Zenith výš, než IWC či Omega, proč jsou jeho vintage modely o hodně levnější?

Teď nehovořím o starých leteckých Zenithkách, ale o většině vintage produkce (ať už náramkové či kapesní). Tam je Zenith oproti Omega a hlavně IWC za hubičku.

Vždycky jsem si myslel, že ceny starých a nových kousků jdou alespoň trošku ruku v ruce.

Berte to jen jako můj laický názor, prosím.

Vintage Zenith je lacnejší od IWC, lebo bolo vyrobených a hlavne zostalo zachovalých veľa kusov.

Zenith ako jeden z prvých rozbehol priemyselnú výrobu hodiniek. Dnes to neznie veľmi dobre, ale v tej dobe to znamenalo veľký počet vyrobených hodiniek, ale aj malé odchýlky pri výrobe kalibrov. Takže bolo možné nahradiť poškodenú časť bez nutnosti jej výroby na mieru. Keď k tomu Zenith pridal vysokú presnosť a masívnu reklamu, tak sa aj dobre predával. Zenith boli bežnejšie hodinky ako IWC .

Aj pri Zenithe sú ale vintage hodinky, ktoré stoja porovnateľne, alebo viac ako IWC: Prima kalibre, chronografy, Cal.135, Special. Sú dokonca Zenith Future Quartz, ktoré dosahujú ceny na úrovni kvalitných vintage hodiniek. Lebo ich bol vyrobený malý počet a ešte menej sa ich zachovalo.

Odesláno

Maxsi a co ty modely cca. 30 let staré, které jsou mnohdy v NOS stavu za pouhých 200 - 300 EUR a nesou hrdý nápis Zenith Movado? Bývá tam automatický strojek, hodinky by se daly nosit i dnes a stojí jen pár EUR.

Ty firmy tehdy kooperovaly a moc se to nepovedlo? Nebo co je za tím, že jsou ty hodinky tak levné?

Často v nich bývá 17 či 23kamenový automat s odpudivě ukotveným rotorem. To byl Zenith kalibr? A byl kvalitní?

Děkuji za případné info, pokud budeš vědět.

:) Prostě mi to přijde jako stará levná masovka, ze které se teď stala TOP značka. Skoro jako Prim :)

post-1118-1221407176.jpg

post-1118-1221407183.jpg

post-1118-1221407192.jpg

Odesláno

Přesvědčuj, rád se od odborníka přiučím.

Odesláno
Maxsi a co ty modely cca. 30 let staré, které jsou mnohdy v NOS stavu za pouhých 200 - 300 EUR a nesou hrdý nápis Zenith Movado? Bývá tam automatický strojek, hodinky by se daly nosit i dnes a stojí jen pár EUR.

Ty firmy tehdy kooperovaly a moc se to nepovedlo? Nebo co je za tím, že jsou ty hodinky tak levné?

Často v nich bývá 17 či 23kamenový automat s odpudivě ukotveným rotorem. To byl Zenith kalibr? A byl kvalitní?

Děkuji za případné info, pokud budeš vědět.

:) Prostě mi to přijde jako stará levná masovka, ze které se teď stala TOP značka. Skoro jako Prim :)

Zenith, Movado a Martel v 60-tych rokoch tvorili skupinu. Z tej spolupráce vyšiel napr. aj kaliber El Primero. Z. tak ako všetci prechádzal aj ťažkým obdobím(quartz revolúcia), keď ho kupovali rôzne firmy a hodinky z tohto obdobia nemajú kvalitu a obľubu skorších a neskorších modelov. Tie kalibre, čo si sem dal, sú posledné inhouse z obdobia, keď Z. strácal dych. Potom až do 1985 používal kalibre ETA. Späť na vrchol sa dostal v podstate až po prechode pod LVMH v r.1999.

K tej masovke. Z. získal obľubu na základe rozumnej ceny a vysokej kvality. Ich kalibre získali cez 1500 ocenení za presnosť a kvalitu. Ich chronometre nemali skoro konkurenciu,. Aj bežné kalibre využívali externí výrobcovia do svojich hodiniek. Nemeckí dôstojníci, Francúzsky piloti, a napríklad aj Rolex si ich tiež nevybrali lebo je to masovka. Za najlepší "Ruský" kaliber je považovaná Volna, okopčený Zenith 135. El Primero je prvý integrovaný automatický chronograf, kaliber Elite bol vyhlásený za najlepší kaliber vo svojej kategórii.

Odesláno

Díky Maxsi.

Než to tu přestanu odvádět od tématu ChronoMaster Open, ještě sem hodím foto jednoduchých Zenithek, do kterých bych šel.

Velikost nic moc (37mm), ale jako oblekovky ideální.

Dají se pořídit kolem 2.000 EUR (nové) a mají Elite kalibr, který jsi zmínil.

post-1118-1221410801.jpg

Odesláno

maxsi, pořád čekám na nějaké argumenty, proč je zenith o třídu výš než IWC, dočkám se? Nemyslím to ve zlém, nabídl jsi se že mi to vysvětlíš, což velmi rád přijímám.

Odesláno
maxsi, pořád čekám na nějaké argumenty, proč je zenith o třídu výš než IWC, dočkám se? Nemyslím to ve zlém, nabídl jsi se že mi to vysvětlíš, což velmi rád přijímám.

Ale veď som ti to už napísal. Keď mi odpíšeš, že IWC má ETU z dôvodu cenovej dostupnosti, tak čím mám argumentovať. Na každý argument budeš mať asi nejakú "odpoveď".

Proti Da Vinci a Grande Complication by som postavil Grande Class Traveller Repetition Minutes a to by mi ešte stále zostali v rukáve celá rada Academy, top modely z rady Defy a Gyro Tourbillon.

Ešte raz, ale musím zopakovať, že mám IWC celkom rád. Sú to krásne hodinky, ale sú podľa mňa pod Zenithom. Tam kde má Z. ako základ vlastný, vyvinutý a vysoko kvalitný kaliber ponúka IWC veľmi upravenú ETU. Stred by mohli mať približne na rovnakej úrovni. Legendárny a stále vylepšovaný El Primero proti 7 dňovému automatu IWC. Top ponuku má Z. širšiu, kvalitnejšiu, krajšiu :) a tak. Neviem či je merateľná aj odvaha vyvíjať a určovať trendy.

Odesláno

Je to snadné.

Zenith má v reklamách (i) hezký holky, kdežto IWC jen ošklivé chlapy (případně chlapa se synem v kokpitu, když chce prodat set) :D

Zenith:

http://www.zenith-watches.com/scripts/getp...02&LangID=0

Odesláno
Ale veď som ti to už napísal. Keď mi odpíšeš, že IWC má ETU z dôvodu cenovej dostupnosti, tak čím mám argumentovať. Na každý argument budeš mať asi nejakú "odpoveď".

Proti Da Vinci a Grande Complication by som postavil Grande Class Traveller Repetition Minutes a to by mi ešte stále zostali v rukáve celá rada Academy, top modely z rady Defy a Gyro Tourbillon.

Ešte raz, ale musím zopakovať, že mám IWC celkom rád. Sú to krásne hodinky, ale sú podľa mňa pod Zenithom. Tam kde má Z. ako základ vlastný, vyvinutý a vysoko kvalitný kaliber ponúka IWC veľmi upravenú ETU. Stred by mohli mať približne na rovnakej úrovni. Legendárny a stále vylepšovaný El Primero proti 7 dňovému automatu IWC. Top ponuku má Z. širšiu, kvalitnejšiu, krajšiu :) a tak. Neviem či je merateľná aj odvaha vyvíjať a určovať trendy.

Nevím proč je "odpověď" (je to můj sprostý názor) v uvozovkách, každopádně díky za tvůj pohled. Zenith neznám dopodrobna a docela jsi mě pěkně nasměroval na kousky, které stojí za to. Zvlášť třeba na takovou řadu Defy, která se mi doposud záhadně vyhýbala. Dík. Takovýto odvážný typ hodinek IWC, sázející vysloveně na klasiku, nemá.

Teď naprosto upřímně: sice si stále nemyslím, že by Z byl o třídu výš než IWC, nějakou tu půltřídu bych ale možná odsouhlasil :-). Dělají opravdu krásné hodinky, sice kousek mimo můj styl (i když takové Academy quantiéme perpétuel...hmmmm), ovšem špičková kvalita z toho přímo čiší. Až se skoro bojím podívat se na ceny těchto modelů.

PS: jaké modely /řada/ lze považovat za základní modely u Zenithu?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...