jendazhor Odesláno 15. července 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2020 I když jsou tyhle "prasečinkové" Nelsonic krásná ukázka, co všechno se dá dostat do hodinek, vlastně do herního týdne nepatří. Jde na nich jen o "animace" těch kopulujících postaviček. Tady je k nim i návod. I když možná by si z toho někdo reálnou hru udělal... Ovšem koupit jsi je určitě měl. Původní cena v roce 1981 prý byla 80$. Což bylo na tehdejší dobu vlastně docela dost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hantronix Odesláno 15. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2020 No jo. Takže budou patřit spíše do týdne melodiovek, protože na tom videu je slyšet že hrají nějaký kankán. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 19. července 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2020 Týden herních digitálek už byl veselejší a pestřejší. Díky za příspěvky. A jak už jsem tu dříve nakousnul, přichází...: Týdenní digi téma č. 14: MELODIOVKY, MULTIMELODIOVKY, PIANINA, METRONOMY... (do 26. 7. 2020) Prostě digitálky (nebo ana-digi), které umí vyluzovat nějaké melodie, nebo případně zvuky, které nejsou jen prostým pípáním budíku. Samozřejmě jsou opět vítané první kusy s touto schopností, ale i vícemelodiové (kdo by nezavzpomínal na Kesselky, Montany atd.). Ale také ty, na kterých se dá melodie tvořit (třeba modely FLUD a další), nebo i modely vybavené různými sequencery, metronomy (třeba BPM&Beat modely Casia, nebo Seiko B010) apod. Samozřejmě by bylo skvělé melodie také slyšet. Ale jak už jsme zde řešili, asi jediná jednodušší cesta je, natočit video a pověsit ho na youtube. A sem pak šoupnout odkaz. Zkušenější mohou zvuk nebo video nahrát kamkoliv, kam by nás odkaz mohl zavést pro přehrání. Pokud bude někdo znát přímo názvy předloh melodií a napíše je k fotkám, rozhodně zaboduje. --- Opět bohužel nemám čím přispět. Vícemelodiovky, které jsem jako náctiletý zakoupil od našich vietnamských přátel dlouho nešlapaly... Ale já vám, hudby milovným digimaniakům, věřím! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 20. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2020 Tak na zaciatok dvoje, kde sa da melodia vytvarat. S tymi Ankerkami ma niekto predbehol v hernom tyzdni, ale patria aj sem.Vecer ponahadzujem nejake melodiovky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 20. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2020 Já bych mohl předvést: CASIO M-621, modul 408, s dvanácti melodiemi. CASIO CA-951, modul 166, se čtyřmi melodiemi. CASIO M-321, modul 82, s dvanácti melodiemi. CASIO M-1200, modul 82, s dvanácti melodiemi. CASIO M-1230, modul 82, s dvanácti melodiemi. CASIO M-52, modul 407, s dvanácti melodiemi. CASIO AX-250, modul 118, se třemi melodiemi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 20. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2020 Teď několik kousků se stejným modulem a kratičkou 9 vteřin dlouhou melodií. Ale je to jeden z nejstarších melodiových modulů! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 20. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2020 A ještě několik dalších jedno nebo více melodiových Meister - Anker. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin.uj Odesláno 20. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2020 Tak to je při začátku pěkná nálož.. Moc pěkné... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 20. července 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2020 před 5 hodinami, Gombo napsal: Tak na zaciatok dvoje, kde sa da melodia vytvarat. S tymi Ankerkami ma niekto predbehol v hernom tyzdni, ale patria aj sem.Vecer ponahadzujem nejake melodiovky. > Gombo Ty s "klaviaturou" jsou samozřejmě parádní ukázka. Tady někdo psal, že původní cena byla 15 dolarů a časem klesla na 5 doláčů. Zajímavé, v kolika barevných a značkových variacích se vyskytují. Jo, to by tehdy byla investice... Pěkné. A Ankery s hrou se klidně mohou zopakovat, patří jak do herního, tak nynější hudebního týdne, to je jasný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 20. července 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2020 před 3 hodinami, casiotron napsal: Já bych mohl předvést: CASIO M-621, modul 408, s dvanácti melodiemi. CASIO CA-951, modul 166, se čtyřmi melodiemi. CASIO M-321, modul 82, s dvanácti melodiemi. CASIO M-1200, modul 82, s dvanácti melodiemi. CASIO M-1230, modul 82, s dvanácti melodiemi. CASIO M-52, modul 407, s dvanácti melodiemi. CASIO AX-250, modul 118, se třemi melodiemi. > Casiotron... opět nezklamal, parádní Casio muzikální sada a vítám popis úplných názvů, modulů a počtu melodií. Kdyby někdo chtěl melodie i slyšet, tak tady je třeba Casiotronem ukázaný Casio modul 82. Překvapila mě v nich i ruská melodie ze skladby Калинка-Малинка. A ty animace notiček, krása. Stejně jako u "kytárových" M-321 tady. Demonstrace dalších Casiotronový, tentokráte herních CA-951 je tady, ale nejsou slyšet melodie. No, ostatní už si asi na youtube dohledáte, pokud je budete chtít slyšet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 20. července 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2020 před 4 hodinami, casiotron napsal: Teď několik kousků se stejným modulem a kratičkou 9 vteřin dlouhou melodií. Ale je to jeden z nejstarších melodiových modulů! Zajímavé, a co to bylo za rok výroby? Na youtube je celkem dost MA melodiovek. Tehdy se v nich jednu dobu asi dost vyžívali. Jo a ty tvoje fotky reálných hodinek na dobových katalogových listech jsou prostě nej! --- Doplním perličky z webu: Kdyby někdo chtěl slyšet skladbu od Beatles z hodinek, tak i takové byly. Nebo mě zaujaly "Programmable melody" pod značkou Mercury. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 20. července 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2020 před 4 hodinami, casiotron napsal: A ještě několik dalších jedno nebo více melodiových Meister - Anker. A tenhle model prosím klidně zopakuj v následujícím tématickém týdnu. Však uvidíte proč. No, ono se to nabízí... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin.uj Odesláno 20. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2020 Casia M-52 byly moje první, pořádný digitálky po všech těch Kesselkách a Montanách. Byl jsem z nich tenkrát nadšený. Měl jsem je asi rok a užíval si jejich melodií. Pak mi pravděpodobně praskl pásek a já je někde ztratil. Škoda jich ..plasťáčků. Dávám sem svoje melodiovky, které už přede mnou prezentuje Jirka. Pro mě je to nostalgie i když v lepší kovové variantě.. M-1230 Druhé moje melodiovky jsou klony Elektronik..Melodia ČN-55 vyráběné v Bělorusku. Mají 5 melodií z toho známější Kalinku. Hodinky hrají opravdu hlasitě a pěkně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 20. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2020 Já vlastně zapomněl Levis s programovatelnou melodií. Kdysi jsme o nich tady psali. Max. 20 not ve dvou oktávách. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 20. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2020 před 3 hodinami, jendazhor napsal: Zajímavé, a co to bylo za rok výroby? V katalogách byly jen v druhé polovině roku 1979 a první polovině roku 1980. Pro podzim 1980 už tam byly ty jak jsem dal "zlaté" bez pásku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 20. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2020 Tak dalsi prispevok odomna. Vecer budu dalsie kusky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 20. července 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2020 před 1 hodinou, casiotron napsal: Já vlastně zapomněl Levis s programovatelnou melodií. Kdysi jsme o nich tady psali. Max. 20 not ve dvou oktávách. Tak ty vypadají jako Mercury, které jsem odkazoval na youtube. Asi stejný modul. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 20. července 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2020 před 1 hodinou, casiotron napsal: V katalogách byly jen v druhé polovině roku 1979 a první polovině roku 1980. Pro podzim 1980 už tam byly ty jak jsem dal "zlaté" bez pásku. Hmm, tak to vypadá, že jsou opravdu někde na začátku. Škoda, že vlna melodiovek pominula. Bylo by zajímavé sledovat, co by hrály třeba o 20 nebo 30 let později. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 20. července 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2020 Před hodinou, Gombo napsal: Tak dalsi prispevok odomna. Vecer budu dalsie kusky. Gombo, tvé šuplíky musí být řádně nadité. Jen tak dál. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 20. července 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2020 Tak podme dalej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se