Přejít na obsah

Tématické týdny vašich digitálních zápěstí

jendazhor

Doporučené příspěvky

V 16. 8. 2020 v 10:05, casiotron napsal:

Možná tyto by se hodily k tématu, ale asi nejsou ani první a možná ani jediné s podobnou vychytávkou, zřejmě pokus o dosažení vyšší přesnosti chodu použitím oscilátoru s vyšší frekvencí: CASIO SP-400 (H103), modul 75.

Tak to taky nevidím každý den.... Casio co neznám. BOMBA!!!

Jen se zeptám na to označení... na dýnku je jen to H 103, jak je to s tím SP-400?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 708
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

před 2 hodinami, t2 napsal:

Tak to taky nevidím každý den.... Casio co neznám. BOMBA!!!

Jen se zeptám na to označení... na dýnku je jen to H 103, jak je to s tím SP-400?

Tady je galerka všech tří modelů s modulem Casio 75 i se štítky.
A tady krátký popis.
Galerie větších fotek vč. fotek vnitřku.
Japonský návod.

Všechno ze stránek nějakého nadšence, co shromažďuje údaje o vysokofrekvenčních quartz modelech.
Nejsem takový znalec jako místní hlavy pomazané, ale taky jsem na ně ještě nikde nenarazil.

Odkaz ke komentáři

před 14 hodinami, t2 napsal:

V letech 1980 - 1981 vyrobilo Casio plno hodinek, které měly na víčku vyražené jiné označení, než bylo oficiální typové označení. Jaký to mělo důvod, těžko říct. Tak třeba W-100 / H110, W-150 / H101, A250 / S001, M-1200 / H104 nebo B811 / S005. Třeba ty B811 mám ale i se správným označením na víčku, tak to asi pak zrušili v průběhu výroby ze dne na den.

Odkaz ke komentáři

před 11 hodinami, jendazhor napsal:

Všechno ze stránek nějakého nadšence, co shromažďuje údaje o vysokofrekvenčních quartz modelech.

Jo, na jednom fóru k tomu píše, že přesnost SP-400 a SP-410 má být 15 vteřin za rok a SP-400G dokonce 10 vteřin. To nevim, kde to vyčetl, všechny mají modul 75, tak to musí být stejné. Píše tam, že se to dá ještě doštelovat trimmrem, ale to by nemělo mít na oficiální údaj o přesnosti vliv.

Odkaz ke komentáři

Tak to by byl velký rozdíl oproti běžně udávaným odchylkám kolem 15 sekund za měsíc.
Já u těch trimmerů nikdy nevím o kolik a kam točit, pokud nějakou odchylku naměřím. Nevím, jestli se to bez měřících přístrojů vůbec dá nějak amatérsky poštelovat.

Odkaz ke komentáři

Otáčet to chce po opravdu malinkých kouscích a pár dní pozorovat. Kdyžtak pak hnout zase zpátky. A otáčí se to tak, že když se hodinky pozdí, tak se přidá pohybem po směru otáčení ručiček a ubírá se jim zase na druhou stranu.

Odkaz ke komentáři

Misto nej by asi nejaka velikost R mnela byt. Jestli to je delane jako ladeny obvod tak velikosti odporu se to meni. Toto si uz moc nevybavuju. Chtelo by to zjistit aspona radove jake tam jsou velikosti. Nebo nejakej funkcni zmerit. Mozna tu je nekdo kdo s tim dela a vi. Na mne je to uz dlouho co jsem s tim neprisel do styku....

Jinak doplnim vyse uvedene trans...

1.jpg.b69fc8ab3ce87ee2f7563b73e3d2234e.jpg

Odkaz ke komentáři

před 46 minutami, akai napsal:

Misto nej by asi nejaka velikost R mnela byt. Jestli to je delane jako ladeny obvod tak velikosti odporu se to meni. Toto si uz moc nevybavuju. Chtelo by to zjistit aspona radove jake tam jsou velikosti. Nebo nejakej funkcni zmerit. Mozna tu je nekdo kdo s tim dela a vi. Na mne je to uz dlouho co jsem s tim neprisel do styku....

Jinak doplnim vyse uvedene trans...

A zkoušel jsi na nich překládat sprostý slova?
Mít je jako dorostenec, zkusil bych je první :)

Odkaz ke komentáři

před 45 minutami, Gombo napsal:

Ja ho vzdy vyhodim a digi fachcia aj bez neho.

To my nedává smysl. Bych čekal, že tam nějaká hodnota odporu musí být. Ale já to nikdy nešteloval ani neměnil, takže jen teoreticky.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...