Přejít na obsah

pohyb rotoru při ručním natažení

Doporučené příspěvky

Ahoj,

obcas kdyz hodinky nosim a pak maji treba dva dny lezet, tak je natahnu rucne, aby treba za dva dny stale bezely a ja je nemusel narizovat. Stala se mi takova nemila vec, ze jsem je chtel natahnout rucne a slo to tak zvlastne ztuha a pak jsem si vsiml, ze pri rucnim natazeni se mi hybe rotor. Docetl jsem se neco o necistotach a bloklych koleckach... hodinky jsou celkem nove, takze necistoty by nemely byt uplne pravdepodobne. Otazka zni, jestli je to na servis, nebo az se vyprazdni rezerva natahu se to spravi samo, pripadne jestli je to moje chyba, nebo na reklamaci. 

Za vase prispevky Vam dekuji :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jestli jsou hodinky "celkem nové" jak píšeš, tj. že jsou ještě v záruce, tak neváhej. Určitě to není normální. Při poloze na boku (ciferník svisle = kolmo k zemi v jakémkoli úhlu natočení), rotor musí viset skoro kolmo dolů. Nemusí úplně kolmo, protože tam přece jen nějaký odpor být musí. A při natahování korunkou odlučovač nátahu rotor uvolní a ten se zhoupne do úplně svislé polohy - "odbrzdí se". Ta tuhost je u každých hodinek jiná, ale při natahování korunkou se rotor určitě netočí. Takže to v klidu odnes to na reklamaci. Jestli jsi se v hodinkách už někdy vrtal, tak je to jen záležitostí té nadstavby automatického nátahu.  

Odkaz ke komentáři

jestli jsou hodinky "celkem nové" jak píšeš, tj. že jsou ještě v záruce, tak neváhej. Určitě to není normální. Při poloze na boku (ciferník svisle = kolmo k zemi v jakémkoli úhlu natočení), rotor musí viset skoro kolmo dolů. Nemusí úplně kolmo, protože tam přece jen nějaký odpor být musí. A při natahování korunkou odlučovač nátahu rotor uvolní a ten se zhoupne do úplně svislé polohy - "odbrzdí se". Ta tuhost je u každých hodinek jiná, ale při natahování korunkou se rotor určitě netočí. Takže to v klidu odnes to na reklamaci. Jestli jsi se v hodinkách už někdy vrtal, tak je to jen záležitostí té nadstavby automatického nátahu.  

V zaruce jsou, mám je asi půl roku. Slo mi spis asi jen o to, jestli jsem k tomu poškození přispěl nějak svým přičiněním, nebo byly ty hodinky zkratka prodány špatně nalubrikovane a tak k tomu proste došlo...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...