Well Odesláno 10. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2008 Začíná to zajímavě, cena rozumná, absenci průhledu schvaluji. Nebyla by fotka toho pouzdra? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 10. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2008 Je připravený, ne vyrobený - a řekl jsem, že to bude překvápko ! Přesně řečeno vydiskutujeme ten kalibr a počet zájemců a pak sem s primovým svolením šoupnu počítačovou grafiku. Ještě snad napíšu, že je to střídmý lapidární tvar s neobvyklým uchycením na míru zhotoveného řemenu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 10. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2008 1. osadit kameny k minutovému kolu - dokážeš to? Jak je to náročné? 2. nárazuvzdor - incabloc předbíhá dobu, takže: 2.1. vyměnit celé to rameno setrvačky, jak popisuješ za existující elast blok. Má to smysl?, dokážeš to? 2.2. pouzdro bude jistě větší, než kalibr, pomůže elastická vložka, podložky? Náravzdorně bychom uložili kalibr. Má to vůbec smysl tunit šrot? Po úpravách už to tu historickou hodnotu mít nebude a moderní strojek z toho taky nebude. Není lepší použít hotový spolehlivý strojek a udělat konečně pořádné hodinky? Zvlášť když tam nemá být průhled? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 10. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2008 (upraveno) Jo, správná otázka, píšu, že z krize jde bezpečně vybruslit s etou. 52 volím právě pro tu bizarní a myslím i málo vídanou blízkost datumky ke středu (je ještě nějakej takej kalibr?) a taky ji zamýšlím jako frajeřinku pro nás z chronomagu - jestli v čechách vůbec ještě žijou hodináři. Může být i bez těch úprav, když se to nepovede, nemyslím, že by tím ztratila něco podstatného. Proč precista nebo i panerai montují do limitek starý kalibry? Ta vložka mě napadla, protže je jedno, jestli máš kolem kalibru spoustu železa, nebo plastu. Miluju lowtech věci, mají často víc poezie, než moderní technologie. Ale VS kurňa, než napíšeš šrot, tak prostuduj, co píše rmx. Tyhle příkré nepodložené odsudky přenech machýrkůmzakorunupytlik - není tu o ně nouze. Upraveno 10. září 2008 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Well Odesláno 10. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2008 Chtělo by to asi vlastní vlákno. Tady to moc lidí nenajde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 10. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2008 Za ten šrot se omlouvám, nemám v úmyslu nikoho urážet. Ale zbytek platí. Bavíme se o nových hodinkách za 30 000. Nemám nic proti použití starých kalibrů, ale musí být něčím výjimečné. Vzhledem, kvalitou, unikátním technickým řešením. Jen to, že je to starý kalibr nestačí. A vylepšovat starý kalibr přidáváním kamenů je stejná blbost, jako do Tatraplánu nainstalovat klimatizaci a předělat na zemní plyn. A pokud si pamatuji, malou vzdálenost subciferníku ke středu ciferníku u velkých hodinek tu většina kritizovala. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pan socka Odesláno 10. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2008 Vlákno posměchu... a ona tady možná vzniká další limitka, sakra, založte tomu nové vlákno! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
babaq Odesláno 10. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2008 Ano, taky protestuji proti zcela bezprecedentnímu ÚNOSU originálního vlákna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rmx Odesláno 14. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2008 (upraveno) EDIT: Pardon za plevelení vlákna, odesláno přes SZ. Upraveno 14. září 2008 uživatelem rmx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 17. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2008 (upraveno) Omlouvám se za plevelení, ale dosud jste z mých vláken dělali vlákna závisti a posměchu, teď z vlákna posměchu udělám vlákno o nových hodinkách. rmx - díky za SZ ! Studuji možnosti, odpovím. VS - já tvoje argumenty začínám chápat stále jasněji - do dnešních hodinek dnešní kalibr - to znamená ETA (tuším prim to čísluje 74??). Je to nyní stejnohodnotná varianta k 52, prověřím, jestli to vyjde graficky na ciferníku (pořád se mi líbí ten trik s tou datumkou skoro u středu). Znamenalo by to taky určitě úsporu nákladů (hodinky s ETOU, nijak netuněnou ani nezdobenou, musí být do 20000,- Kč, jinak do toho nejdu). Ono, vůbec, nečejte módní mačo testostorono svaloveckej ingot pro sekáče s melounama v podpáždí, jsou to takové úsměvné hoďky pro staříky, co neviděj na blízko . Upraveno 17. září 2008 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Well Odesláno 17. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2008 Když použijeme ETU místo padesát dvojky, tak nám vypadne mimostředka. To je docela škoda ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 17. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2008 Co udělat větší datumový okýnko, jak v něm jsou vidět 3 čísla? Aby to nebylo na ciferníku tak plovoucí, poloutopený? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Well Odesláno 17. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2008 Co udělat větší datumový okýnko, jak v něm jsou vidět 3 čísla? Aby to nebylo na ciferníku tak plovoucí, poloutopený? Já doufal v kulaté, ale tohle taky není špatný nápad. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 17. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2008 Když použijeme ETU místo padesát dvojky, tak nám vypadne mimostředka. To je docela škoda ne? Když mimostředku, tak Unitas. Proporce ciferníku akorát, velikost strojku dostatečná, žádné kvedlání pidistroječku v obřím pouzdře. A nevypadá špatně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Well Odesláno 17. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2008 Když mimostředku, tak Unitas. Proporce ciferníku akorát, velikost strojku dostatečná, žádné kvedlání pidistroječku v obřím pouzdře. A nevypadá špatně. Zas nemá datum. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 17. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2008 (upraveno) Well - prim kalibr 74 - tedy ETA 2895-2 má mimostředku a datum (orlík l.e, spartak l.e.) VS - když chceš unitas, hciq dělá perfektní serii, nakonec tam snad ten unitas dají. Viktore - ano, přemýšlel jsem o tom, že uděláme okýnko přes 3 čísla. Nejsem zvláštní fanda tohoto řešení, ale vůbec ho nezavrhuju. Well - kulaté datové okno je problém, protože by určitě přečuhovalo čísla, prostě čísla na datovém věnci jsou tak maximalizovaná a blízko sebe, že se do kruhu nevejdou (u RONDA quartzů jsou malinká, že se do kruhu vejdou, ale to je myslím protismyslné). U 52 dokonce okýnko musí být lichoběžníkové, nebo tedy jak navrhuje Viktor výseč mezikruží. Pánové, nechci uvíznout na tom, že budeme hledat pravou rukou za levým uchem kalibry. Máme v tuto chvíli 2 reálné podle mého názoru rovnocenné možnosti kalibru s mimostředkou a datumem: 1. repasovaná a možná i vytuněná 52 (kameny v minutovém kolu, incabloc nebo gumové silenbloky) pro prim puristy, jako já. Manuální 2. prim kalibr 74, tedy pro všechny ETA 2895-2. Automat Je mi celkem jedno, co se zvolí a tak přejdu jinam. Jestli má někdo další možnost, vůbec se nebráním, ale musí být reálná. Kromě toho triku, co dělá panerai - že se odstraní chronografový modul z valjou. Klidně třeba s rezervou chodu, nebo gmt na 6 (tedy u korunky!!) Tak, ale hledám jinou fintu - a to jak na tu mimostředku - bude na 9, naproti okýnku s datumkou na 3 (lichoběžník, nebo obdélník, nebo výseč s více čísly). Myslím, že je celkem nadbytečné, aby opravdu měřila vteřiny, její hlavní funkce je optická zpráva, že hodinky jsou v chodu. Jestli půjdem do normální ručičky, nebo něčeho jiného - třeba by se mohl otáčet disk s otvorem/výřezem, kde by se střídala čísla vteřin natištěná pod ním na ciferníku, nebo podobný netradiční fígl - pusťte se do toho!! Upraveno 17. září 2008 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Well Odesláno 17. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2008 Tak, ale hledám jinou fintu - a to jak na tu mimostředku - bude na 9, naproti okýnku s datumkou na 3 (lichoběžník, nebo obdélník, nebo výseč s více čísly). Myslím, že je celkem nadbytečné, aby opravdu měřila vteřiny, její hlavní funkce je optická zpráva, že hodinky jsou v chodu. Jestli půjdem do normální ručičky, nebo něčeho jiného - třeba by se mohl otáčet disk s otvorem/výřezem, kde by se střídala čísla vteřin natištěná pod ním na ciferníku, nebo podobný netradiční fígl - pusťte se do toho!! Co třeba trojúhelník nebo třístrannou ručičku místo vteřinovky. Čísla bych do tak malého kruhu nevypisoval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuba Odesláno 8. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2008 Well - prim kalibr 74 - tedy ETA 2895-2 má mimostředku a datum (orlík l.e, spartak l.e.) VS - když chceš unitas, hciq dělá perfektní serii, nakonec tam snad ten unitas dají. Viktore - ano, přemýšlel jsem o tom, že uděláme okýnko přes 3 čísla. Nejsem zvláštní fanda tohoto řešení, ale vůbec ho nezavrhuju. Well - kulaté datové okno je problém, protože by určitě přečuhovalo čísla, prostě čísla na datovém věnci jsou tak maximalizovaná a blízko sebe, že se do kruhu nevejdou (u RONDA quartzů jsou malinká, že se do kruhu vejdou, ale to je myslím protismyslné). U 52 dokonce okýnko musí být lichoběžníkové, nebo tedy jak navrhuje Viktor výseč mezikruží. Pánové, nechci uvíznout na tom, že budeme hledat pravou rukou za levým uchem kalibry. Máme v tuto chvíli 2 reálné podle mého názoru rovnocenné možnosti kalibru s mimostředkou a datumem: 1. repasovaná a možná i vytuněná 52 (kameny v minutovém kolu, incabloc nebo gumové silenbloky) pro prim puristy, jako já. Manuální 2. prim kalibr 74, tedy pro všechny ETA 2895-2. Automat Je mi celkem jedno, co se zvolí a tak přejdu jinam. Jestli má někdo další možnost, vůbec se nebráním, ale musí být reálná. Kromě toho triku, co dělá panerai - že se odstraní chronografový modul z valjou. Klidně třeba s rezervou chodu, nebo gmt na 6 (tedy u korunky!!) Tak, ale hledám jinou fintu - a to jak na tu mimostředku - bude na 9, naproti okýnku s datumkou na 3 (lichoběžník, nebo obdélník, nebo výseč s více čísly). Myslím, že je celkem nadbytečné, aby opravdu měřila vteřiny, její hlavní funkce je optická zpráva, že hodinky jsou v chodu. Jestli půjdem do normální ručičky, nebo něčeho jiného - třeba by se mohl otáčet disk s otvorem/výřezem, kde by se střídala čísla vteřin natištěná pod ním na ciferníku, nebo podobný netradiční fígl - pusťte se do toho!! Tak Cigi, kde je konec tvého entuziasmu ? Limitky, to je koření těchto stránek ! Kam jsi se schoval ? Kuba P.s. Zatím jsem se nepřipojil, neb jsem ženatý a realista. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 10. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2008 hledám tu jinou fintu.............. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vincent Odesláno 20. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2008 Hodinky PRIM mi jsou celkem volné. Nikdy jsem je neměl, nikdy se mi nelíbily, ale zvědavost mne nutí zeptat se sám sebe a ostatních: - přežije PRIM (potažmo ELTON..) ekonomickou krizi??? Sázím na to, že PRIM bude patřit k dost ohroženým firmám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se