Pafelik Odesláno 28. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2008 Zdravím Vás chlapci a děvčata! Přicházím s prosbou o radu ohledně Maurice Lacroix Pontos Day/Date. Zajímaly by mě Vaše názory, případně bych uvítal i nějaké fotky či zkušenosti. Můj dotaz je následující. Dají se tyto hodinky v Čechách sehnat za rozumnou cenu? Zatím vím o dvou prodejnách v Praze, ale cenově je to úplně jinde (jaké překvapení) než v zahraničí.. Kdyby jste je někdo vlastnil (koupené v Čechách) a chtěl se jich zbavit, informujte mě..
lolohh Odesláno 28. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2008 Pafelik napsal: Zdravím Vás chlapci a děvčata! Přicházím s prosbou o radu ohledně Maurice Lacroix Pontos Day/Date. Zajímaly by mě Vaše názory, případně bych uvítal i nějaké fotky či zkušenosti. Můj dotaz je následující. Dají se tyto hodinky v Čechách sehnat za rozumnou cenu? Zatím vím o dvou prodejnách v Praze, ale cenově je to úplně jinde (jaké překvapení) než v zahraničí.. Kdyby jste je někdo vlastnil (koupené v Čechách) a chtěl se jich zbavit, informujte mě.. Nechceš je spíš v bílém? Černý ciferník už máš, ne?
spiderer Odesláno 28. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2008 1130 ? to je nejakych 28k CZK, v Cechach jestli se nepletu stoji okolo 30k CZK. Jinak kazdopadne se mi mnohem vice libi cerna varianta, i kdyz nazivo nevypada zle ani ta stribrna (jen ty fotografie ji trosku ublizuji)
lolohh Odesláno 28. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2008 spiderer napsal: 1130 ? to je nejakych 28k CZK, v Cechach jestli se nepletu stoji okolo 30k CZK. Jinak kazdopadne se mi mnohem vice libi cerna varianta, i kdyz nazivo nevypada zle ani ta stribrna (jen ty fotografie ji trosku ublizuji) No, v Česku (v Koscomu) ale stojí 39k. Barvu je asi třeba rozhodnout při pohledu naživo. Já vycházel z toho, že černý cif. už Pafelik má. Na tom watch.de je mají i v černém, taky za 1130?. Možná je mají jinde levněji, já chtěl původně Pafelíkovi jenom ukázat tu stříbrnou barvu.
spiderer Odesláno 28. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2008 lolohh napsal: No, v Česku (v Koscomu) ale stojí 39k. Barvu je asi třeba rozhodnout při pohledu naživo. Já vycházel z toho, že černý cif. už Pafelik má. Na tom watch.de je mají i v černém, taky za 1130?. Možná je mají jinde levněji, já chtěl původně Pafelíkovi jenom ukázat tu stříbrnou barvu. Aha, tak ja zil v domneni ze jsem je nekde videl prave okolo 30k (max. do 33k CZK) Barva kazdymu sedne jina, mozna to je muj problem, ze jen velmi malo hodinek se svetlym cifernikem mi prijde zajimavych a peknych
cernysip Odesláno 28. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2008 Pafelik napsal: Zdravím Vás chlapci a děvčata! Přicházím s prosbou o radu ohledně Maurice Lacroix Pontos Day/Date. Zajímaly by mě Vaše názory, případně bych uvítal i nějaké fotky či zkušenosti. Můj dotaz je následující. Dají se tyto hodinky v Čechách sehnat za rozumnou cenu? Zatím vím o dvou prodejnách v Praze, ale cenově je to úplně jinde (jaké překvapení) než v zahraničí.. Kdyby jste je někdo vlastnil (koupené v Čechách) a chtěl se jich zbavit, informujte mě.. Jestli jsem se někde neuklikl, tak se jedná o PT6158-SS001-33E. Takže níže uvedené je trochu off topic, ale přesto: - koupil jsem před pár týdny přes E-bay typ PT6058-SS001-31E. V KOSCOM je uvedena cena 22.900,- Kč, na E-bay to vyšlo cca na 1/2 i s doručením a clem 2.000,- Kč. I když na balíčku bylo uvedeno "Repair watch", celníci mě vyčmuchali, volali mi na mobil, že mi přišel balíček, jaký že mám fax, aby mi poslali pokyny, kde vzali číslo, bůh ví. Nicméně, faxem opravdu za chvíli přišly dispozice, zavolal jsem na uvedené číslo, vysvětlili mi, že jako doklad o prodejní cene postačí záznam o platbě z PayPale, který nechť si vytisknu z Přehledu plateb ze svého Pay Pale účtu. PAk jsem tam jen přifrčel, a šlo to celkem ráz naráz, vyměřili clo, následoval úprk na poštu /stejná budova, o 4 pata níže, výtah fungoval/, zaplatil jsem , předložil složenku a bylíček byl vydán. Vše došlo rychle a v perfektním stavu, s krabičko, s International warranty atd. Hodinky šlapou jako hodinky, jsem velmi spokojen, z mého okolí již o ně žadoní 3 další zájemci. Předpokládám, že ty tvoje nemohou být horší, jde o dobrou firmu K dražbě na e-bay : dražil jsem u prodejce Alextrade, "draží" je tam pořád, kus za kusem. Ve skutečnosti je prodává a to za 50% ceny uvedené pro funkci "Buy it now", jak tam napíšeš jako "Bid" 50%, tak ti je odklepne. JAk jsem uvedl, doručení do ČR bez problémů. Čas od času z amerického E-bay nějaké hodinky kupuji, cena je vždy okolo 50% českých cen, i menší. Prozatím jsem vždy vše v pořádku obdržel, clo jsem kromě výše uvedeného případu platil jednou a to nikoli ze skutečné, nýbrž z deklarované ceny (ty byla nižší). Clo - 200,- Kč - chtěl pošťík, co to přivezl na mé letní sídlo, kam jsem udal doručovací adresu. O to více mne překvapuje, že u těch Pontosů, vyčenichali moje GSM a dali si práci s tím mi volat a faxovat. Sice mě tedy otravovali s tak nesmírně dirigistickou, antiliberální a protitžní věcí, jako je clo, ale udělali to rychle a nebyrokraticky, taky mi mohly posílat doporučené zásilky, kvůli kterým bych trávil hodiny na poště, že... Hodinky jsou to skvělé (jen luminiscenci bych vynechal, prakticky je neufunkční a tedy i zbytečná, kontrast ruček s ciferníkem je přitom vynikající, takže i v noci, není-li úplně "tma jak v pytli" lze vcelku baz obtíží čas odezírat). Takže si je kup, někde v EU (bude to bez cla(, nebo v té Américe. Nějaké foto z toho E-bay:
Pafelik Odesláno 28. srpna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 28. srpna 2008 Všem Vám děkuji za odpovědi! Nejprve třeba uvést na pravou míru, že ty hodinky nejsou určeny pro mě. Kamarád, ze kterého se mi postupem času podařilo vytvořit hodinkového pacienta (zvlášť potom, co jsem si pořídil IWC), se do nich zamiloval, měl je na ruce kdesi v cizině a jak říkáte za nějakých 1.100 ? je mohl mít. Vzhledem k tomu, že mám radost z jeho výběru - připadají mi designově čisté, zajímavé a za dobrou cenu, rozhodl jsem se mu pomoci. to lolohh: Jestli já někdy pořídim bílej ciferník, tak jedině tenhle Když se to vezme kolem a kolem, není co řešit. Stačí ty hodinky za dobrou cenu koupit někde na internetu nebo v zahraničí. Bohužel jsem asi paranoidní, ale já s tím mám tak trochu problém. Problém č. 1 :nákup přes internet: Napadají mě takové věci jako, že při rozbalení zásilky najdu v krabičce jen vzduch nebo třeba kus kamene. Nebo tam budou hodinky, ale se škrábancem na sklíčku, bez korunky nebo třeba s nějakou drobnou vadou nebo zkrátka nefunkční...Jak budu na dálku dokazovat, že tam nic nebylo nebo, že jsem si poškození nezpůsobil sám? Jakým způsobem se budu domáhat svých práv s nějakou firmou třeba v Americe? Já vím, nestává se to, ale zkrátka stát se to může, lidský faktor tam je a přeci jen se jedná o větší investici. Kdybych kupoval něco levného, vůbec bych o tom nepřemýšlel. Objednal jsem si již takto spoustu věcí a pokaždé to proběhlo bez problémů. Problém č.2: nákup v zahraničí: Tady bych viděl problém s vyřízením případné reklamace apod. Přeci jen je jednodušší zajít s tím do prodejny a osobně věc reklamovat než jí posílat bůhví kam...Leda, že bych si případný servis vyjednal s domácím prodejcem.. Byl bych rád, kdyby se mi podařilo ty hodinky sehnat někde u nás v ceně blížící se alespoň zhruba těm 1.100 ?. To ale zřejmě není příliš reálné.. Další řešení bych viděl v tom, že by je kamarád koupil v té cizině a kdyby se s nimi nedejbože něco stalo, řešil by to v nějakém českém servisu nebo by hold riskoval tu reklamační procedůru a zaslal by je zpátky..
rorda Odesláno 28. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2008 Že vůbec píšeš o cle, když jsi zaplatil 200,- Kč ...
Kalifx Odesláno 28. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2008 a co třeba zkusit vyšší model v podstatě za stejný peníze?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se