Prokop Odesláno 18. září 2005 Nahlásit Odesláno 18. září 2005 Pro Viktora i ostatní: úplně první model Prim Sport měl kvalitněji provedený kroužek, v tom s Vámi souhlasím. Ten soudečkový Sport, i s tím plastovým kroužkem, se ale tak vžil, že když ho někde vytáhnu - tají ledy.:-) Pokud se jedná o ten původní model. Děláme teď ve firmě na dvou renovacích těchto hodinek. Konkrétně připravujeme vyrobení nového pouzdra a kroužku s tím, že v obou případech je zhodnocujeme použitím nerezové ocele, ale jinak je zachována kompletní konstrukce, včetně typické přední montáže a akrylátového cylindrického skla. Ke kovovým tahům: Nikdy jsme tahy nevyráběly. Pokud jsme chtěli tahy nabídnout v levnějším segmentu, museli jsme šáhnout do nabídky firem z HK. To ale nyní skončilo s novou kolekcí, která už je orientovaná na náročnějšího zákazníka. Už nyní si zákazník může doobjednat kovový tah z nerezové ocele, který by většinu z Vás uspokojil svou špičkovou kvalitou. Ani ten však neděláme my. Jejich původ je německý a na celkovém dojmu z výrobku je to znát. V nabídce je nově také kvalitní kaučukový řemen od špičkového švýcarského producenta. Zatím je jen pro pánské sportovní hodinky, ale do budoucna počítáme se stejným řemenem i pro dámskou variantu sportovních hodinek řady Codenis/Yacht/Sport atd. Pokud mám komentovat příspěvek s obrázky hodinek od Viktora, tak se domnívám, že to je v mírné stylové obměně to, co reprezentují naše hodinky Spartak a Elegant. Stačí říct.:-)
gutav.lolo Odesláno 18. září 2005 Nahlásit Odesláno 18. září 2005 je tajomstvo povedat kolko vam zostalo este tych orlikov za 55000cz? nehovorim ze na ne nemam.mam aj na 5 kusov v pohode.ale povedat manzelke ze mam primky za taku cenu..ani nechcem domyslet.ak to nechcete pprezentovat na vebu,napiste mi to na mail.len aby som vedel jak mam pridat v zhanani prachov tak aby o tom manzelka nevedela,.dik
Prokop Odesláno 18. září 2005 Nahlásit Odesláno 18. září 2005 Můžu Vás uklidnit, vždycky budeme mít v rámci limitovaných sérií dostatečně atraktivní nabídku. A když nestihnete Orlík, stihnete třeba limitovanou sérii La Manche.:-) Ta bude také zajímavá. Co se týče manželek, tak já už jsem tenhle problém přestal řešit, ale chápu, že to může být problém. Osvědčený recept je jí také nechat nějaké hodinky udělat. V sériové produkci dámských hodinek sice máme značné rezervy, to musím přiznat, ale na zakázku už také nějaké děláme. A můžou být i s kamínkem. To by člověk nevěřil, co se ženskou udělá takový briliant.:-) Jsem v tomto ohledu trochu cynik, ale za tím nehledejte neúctu k ženám, jen špatné zážitky s jednou konkrétní.:-) Dámské hodinky vidím jako velice perspektivní sektor.Až uspokojíme první vlnu hodinek chtivých mužů, očekávám, že příjdou na řadu atraktivní ženy a skutečné dámy. Moc se na to těším, protože ženy bývají odvážnější co do designu a hledí na hodinky jako na stylový doplněk módního charakteru, pro čež moc neřeší otázku morálního zastarávání. Konečně budou mít naši designéři trošku odvaz.:-)
gutav.lolo Odesláno 29. září 2005 Nahlásit Odesláno 29. září 2005 dobry den.kdy asi bude zprovoznen e-shop? a kolik asi budou stat ty nove sporty?? dik g.
steel Odesláno 29. září 2005 Nahlásit Odesláno 29. září 2005 abych odpovedel odklizecovi na jeho dotaz, hodinky prim bych si asi nekpoupil a to proto, ze vetsinou maji mala pouzdra a druhy aspekt je ta masova produkce v podstate velmi nehezkych hodinek. dale mi vadi malo invence -bohuzel ty motorkarsky hodinky za zajimavy nepovazuji. za 28.000,-(levny orlik) si radsi koupim tag heuer aquaracer a za 55.000 neco od union glashutte :-)
Prokop Odesláno 3. října 2005 Nahlásit Odesláno 3. října 2005 To gustav.lolo:e-shop zprovozněn, ale přiznám se upřímně, že s jeho funkcí a nakonec i s designem už nejsem moc spokojen. Určitě ho čeká nějaká zásadnější změna. Hodinky Prim Sport - zařídím, aby se tam co nejdříve objevily i s cenovkou.:-)
gutav.lolo Odesláno 11. října 2005 Nahlásit Odesláno 11. října 2005 preci jen vam nedam pokoj.kdy bude fungovat stranka v e-shopu se strankou orlik? stale je ta stranka" slepa".sice na novem vebu jsou fotky retro-orliku ale bez ceny.dik.g.
Prokop Odesláno 11. října 2005 Nahlásit Odesláno 11. října 2005 e-shop je skutečně ve stavu, za který se stydím. Zrovna dnes na poradě jsem rozdal úkoly v tomto směru. Snad se tedy brzy dočkáte nápravy. Ceny retro Orlíků jsou 55.000,- Kč v limitované sérii 55ks (s kalibrem 74) a 28.000,- ve standardní verzi s kalibrem 73. Pánské verze hodinek Yacht a Sport stojí 4900,- Kč a dámské/juniorské verze 4500,- kč.
gutav.lolo Odesláno 11. října 2005 Nahlásit Odesláno 11. října 2005 jaky je rozdil mezi mezi orlikem za 55 a orlikem za 28.je to jen v rozdilu umisteni centralni vterinove rucicky a pouziti kal.73? nebo i v materialu?jak blizke jsou k sobe ty hodinky? jsou i jine rozdily? jake? dik za info.
odklizec Odesláno 11. října 2005 Autor Nahlásit Odesláno 11. října 2005 Rozdil je v pouzitem strojku. Ve verzi za 55 je original Prim strojek, zatim co ve verzi za 28 swiss eta 2824.
Viktor Odesláno 11. října 2005 Nahlásit Odesláno 11. října 2005 -Rozdil je v pouzitem strojku. Ve verzi za 55 je original Prim strojek, zatim co ve verzi za 28 swiss eta 2824. Je to opravdu původní PRIM strojek nebo upravovaná ETA 2895-A2?
odklizec Odesláno 11. října 2005 Autor Nahlásit Odesláno 11. října 2005 No clovece, ted jsi mne dostal. Mam zato, ze jsem nekde cetl, ze se jedna o puvodni prim strojek? Ale jak ted koukam na web PRIMu tak podle toho cisla kalibru to zase vypada na "maskovanou" ETu??? Tak ted fakt nevim. Jeste pred chvili bych dal ruku za to, ze se ejdna o vlastni kalibr, ale ted si tak jisty nejsem;)
Prokop Odesláno 11. října 2005 Nahlásit Odesláno 11. října 2005 Kalibr použitý v modelu limitované série rovněž vychází zë základu ETA. Originální český strojek tam umíme na přání dát. Taková varianta je dokonce ukázána na webovských stránkách mezi solitéry. Je to ale vázáno na to, že zákazník nějaké staré primky s kalibrem 50 objeví někde v zásuvce. Pro přehlednost připojuji přehled informací o kalibrech 73 a 74, aby bylo srovnání. (brzo už bude i na webu, nejspíše tak za týden). Kalibr 73 mechanický strojek s automatickým natahováním 11 1/2´´´ ; 25,60 mm, výška 4,60 mm 25 rubínů 28 800 kmitů/hodinu nárazuvzdorné uložení setrvačky rotor uložen v kuličkovém ložisku mikroreguláž ? jemná regulace chodu přesnost chodu 0/+20 sekund za den rezerva chodu 38 hodin Funkce : analogové zobrazení času - hodinová ručka, minutová ručka a centrální sekundová ručka, číslicový datum Kalibr 74 mechanický strojek s automatickým natahováním 11 1/2´´´ ; 25,60 mm, výška 4,35 mm 27 rubínů 28 800 kmitů/hodinu nárazuvzdorné uložení setrvačky rotor uložen v kuličkovém ložisku mikroreguláž ? jemná regulace chodu přesnost chodu 0/+20 sekund za den rezerva chodu 44 hodin Funkce : analogové zobrazení času - hodinová ručka, minutová ručka a mimostředná sekundová ručka, číslicový datum O návratu k alespoň omezené výrobě vlastních strojků (pro potřeby limitovaných sérií replik) uvažujeme a intenzivně na tom pracujeme, bez větší investice nebo zakázky to však nebude v nejbližších letech možné. Musíme spoléhat na renovace. S těmi jsou ale velmi dobré zkušenosti. Kdo tedy má původní strojek Prim, má šanci na vytvoření ještě věrnější repliky Orlíku, než nabízí limitovaná série.
Ondraj Odesláno 12. října 2005 Nahlásit Odesláno 12. října 2005 Pokud tedy mám funkční kalibr 50 (a opravdu mám), kolik mě bude stát v tomto případě replika Orlíku ? To mne opravdu moc zajímá a nebudu určitě sám. Předem děkuji za odpověď
Prokop Odesláno 12. října 2005 Nahlásit Odesláno 12. října 2005 Příjde to přibližně na ty samé peníze jako model z limitované série. Jedním z hlavních důvodů je individuální zástavba do pouzdra hodinek Orlík (jiné vnitřní rozměry strojku a jiná výška natahovací hřídele) a nutnost ručně připravit nové ručky. Nejdou totiž použít ty, které se montují na kalibr 74 nebo 73. Ručky mají jiný rozměr náboje. V ceně je ale už zahrnuta repase strojku, jeho seřízení a samozřejmě individualizace. Cena tedy bude okolo 50.000,-Kč včetně DPH, abych byl přesný. Přes 55.000,-Kč by neměla přestavba v žádném případě přelézt. To co je třeba si uvědomit, když se jedná o výrobě 1ks pouzdra je i to, že se jich musí vyrobit více. Zaprvé, se žádné pouzdro nepovede napoprvé a zadruhé je potřeba mít rezervu, pro případné výrobní pochybení v následném zpracování pouzdra (broušení, leštění, atd.)
Ondraj Odesláno 13. října 2005 Nahlásit Odesláno 13. října 2005 Takže zase bohužel pocit, že ty hodinky by dělaly všechny ostatní věci jenom ne strojek. :-( Trochu se mi vnutilo přirovnání, jako kdyby mi Škoda nabídla, že mi do nové Oktávky za cenu nové namontuje motor ze 120, abych měl pocit, že tam mám originální škodovácký motor.
Prokop Odesláno 13. října 2005 Nahlásit Odesláno 13. října 2005 Takhle na to nemůžete koukat. Hodinky neztrácí na ceně, pokud se člověk o ně stará. Pokud máte pocit, že by měl hlavní cenu tvořit strojek, není problém, můžeme je zdražit. Ne, ale vážně. Strojek Vám přeci nebudu účtovat, když by byl Váš. Když použiji Váš příměr s automobily, tak aby to bylo tak jak říkáte, musel bych Vám tam dávat nějaký plastový quartzový strojek. Místo toho tam dostanete toto: nebo dokonce toto: Upřímně, připadá Vám ta asociace s motorem ze 120 úměrná? V ceně normálních hodinek samozřejmě tvoří strojek určitou část ceny, ale už to není, díky mega výrobcům typu ETA, ani zdaleka většina ceny hodinek. S tím se musíme smířit. Cena upravených hodinek Orlík je mimo jiné o tom, že si někdo popovídá například s Ondrajem a pak mu na základě jeho přání staví hodinky. Ve svém posledním příspěvku jsem se snažil seriózně popsat, co za úkony je potřeba individuálně udělat pro to, aby výsledný kus pro zákazníka nevypadal jako garážová iniciativa. Pokud si někdo myslí, že si na takovýchto hodinkách mastíme kapsu, srdečně ho zvu na návštěvu továrny a firemního muzea (to platí i pro ty, kteří si to nemyslí )
Viktor Odesláno 13. října 2005 Nahlásit Odesláno 13. října 2005 Chtělo by to modrý šroubky, modře nápis na ozubeném kolečku, možná perláž... ale to určitě časem přijde :-)
montz Odesláno 13. října 2005 Nahlásit Odesláno 13. října 2005 Rád bych se zeptal nat, zda také dokážete dekorovat strojek, mám na mysli zejména sražení a vyleštění hran, případně guilloche či Cotes de Geneve úpravu ploch strojku. Osobně mi připadá vložení "obyčejného" (mám na mysli vzhled) strojku do zlatého pouzdra poněkud nepatřičné.
Onisan Odesláno 13. října 2005 Nahlásit Odesláno 13. října 2005 Já už mám z produkce Prim vybráno. Po setkání s panem Prokopem a po jeho vyčerpávajících informacích o současné produkci už vím, že hodinky Rider by se mohly časem vyrábět i v provedení umožňujícím nošení na ruce a ne jen přes bundu. V tu chvíli přijde moje chvíle a vhodnou individualizací tohoto modelu vyzdobím svou ruku! Budou to skvělé, masivní, velké hodinky :-) To ovšem neznamená, že Orlíky či Spartaky netrápí mou mysl :-) Právě naopak. Takové Orlíky "na živo" vypadají fantasticky. I když mají na netu skvělé fotky je jejich dojem v reálu ještě mocnější! I k obleku :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se