Přejít na obsah

Steinhart Marine Chronometer

Irwinek

Doporučené příspěvky

Pozor na to, přestože jsou označené jako chronometr, neznamená to, že jsou COSC. Chronometr je jen označení, protože vychází z historických námořních chronometrů. Jinak je třeba počítat s tím, že krom ciferníku a ruček jsou stejné jak jejich pilotky (mají stejně velké pouzdra 44 mm, takze na ruce působí docela velké).

Ta dvojka v názvu je podle mě jen označení.

Odesláno z mého Redmi Note 7 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tak, souhlas. Nikde jsem nic nenašel o certifikaci COSC. Čímž ale nechci říct, že by to byly špatný hodinky, pro mě je COSC stejně ne nějak moc extra důležitej. Spíš fakt bacha na tu velikost a taky sem na nich neviděl nic o WR. Jo, a víc bych bral ty s těma římskejma číslicema.

Odkaz ke komentáři

Že jsou námořnické, to jsem pochopil, ale to chybějící  wr mi vrtalo hlavou a nechápal jsem, proč tyhle jsou chronometr a pilotky ne. Myslel jsem , že je bude pohánět ST a on je v nich unitas, spojitost s tím názvem mne tedy nenapadla. A přitom je to skoro do očí bijící : Marine Chronometer II - námořnické hodinky 🙂

na steinhart.de mají uvedeno wr 5atm

Odkaz ke komentáři

V 22. 8. 2020 v 23:17, Irwinek napsal:

Celkem se mi líbí, má někdo nějakou zkušenost? Je to něco trošičku jiného - pilotky/potápky, a ještě chronometr, a myslím, že by jim slušel tah, místo řemene 🙂

A proč je tam to II?

Pokud se nepletu, tak jde o označení druhé verze "Marine" modelu, kdy první byla dnes již nevyráběná verze s 38mm pouzdrem. Její popis například na chronoshopu.

Jinak konkrétně tento model je opravdu už docela masivní a díky světlému cifru působí i velice na ruce. Co jsem ale viděl, tak máš v podobné velikosti bronzové pilotky, tak s tím nejspíše nebudeš mít takový problém. :)

Odkaz ke komentáři

• po měsících...
  • Po letech...

prosím vás vie mi niekto poradiť ohľadom ceny staršieho modelu - Steinhart Marine Chronometer II arabic - vlastním ich už niekoľko rokov, ale premýšľam, že by som ich predal, pretože ich nenosím a pomohla by mi rada za akú cenu ich mám cca ponúknuť. Sú v stave 9/10, myslím, že k ním  mám doma aj doklady, originál balenie, na pôvodnom náramku. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...