Přejít na obsah

Cestovní pouzdro na hodinky


Ivan Lelák

Doporučené příspěvky

Občas jsem na cestách, soukromých či služebních a chci mít sebou dvoje hodinky pro různé příležitosti. Mám 2 kožená pouzdra, ale třeba na motorce je mi líto je tahat. To mám na ruce obvykle hodinky Traser, popř. chytrý náramek, ale pokud je služební cesta spojená s obchodním jednáním (v kufru mám i přiměřené oblečení), rád bych měl druhé hodinky v přiměřeně odolném pouzdru. Googlil jsem a nakonec vybral tohle. Je trochu atypické, stálo pár stovek, tak jsem ho na zkoušku objednal a kupodivu není špatné. Kruhový půdorys, prohlubně z obou stran, zkosené, zip po obvodu. Průměr 10 cm, maxiální výška je 6 cm. Tuhé, uvnitř "sametová" výstelka, s několika molitanovými vložkami, které se dají vrstvit podle velikosti hodinek. Vejdou se do něj všechny mé hodinky, největší průměr mám 47 mm, i masívní hranaté Steinhart Aviation GMT, všechny drží uvnitř pevně. Kvalitu neumím posoudit, ale nějakou dobu jistě vydrží. Fotky jsou jen mobilní ale pro představu snad stačí.  

IMG_20200827_170447_01.jpg

IMG_20200827_170702_01.jpg

IMG_20200827_170730_01.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, je to skoro stejný. Z Ali je navíc karabina, na druhou stranu mi přijde ten molitanový kousek jako by díra byla uprostřed vnější kružnice, což není ideální. Já mám v pouzdru 3 kusy, které se dají umístit z obou stran a kružnice nejsou soustředné, protože ani pouzdro nemá "promáčkliny" uprostřed - na straně hodinek je místa víc a na straně spony míň. Možná to Číňan neokopíroval úplně správně, i když je možné, že kopíroval druhého Číňana:-). Ale to je prkotina, kterou si doma každý vystřihne sám. V každém případě, já mám trochu morální problém nakupovat přímo z Číny, ale i za 250,- je cena příjemná. Je příjemné, že pouzdro je opravdu kompaktní. Držel jsem nedávno v ruce cestovní pouzdro Breitling, z podobného materiálu a bylo tak 2x větší. Přitom tohle splní funkci ochrany stejně, hodinky se do něj lépe vkládají a zabere opravdu minimum místa, vejde se třeba i do kapsy mikiny.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

Já mám teď všehovšudy 3 pouzdra, vlastně jsem je dostal. Na cesty fakt super.
Ty 2 hnědé kožené z Helveti. Teď to dávají jako dárek k hodinkám (myslím, že od určitý sumy jestli se nepletu). Jsou kvalitně zpracované, a mají ty vnitřní 3 díly odnímatelné na cvoky.
A to menší Černý je Seiko, tak v něm mám taky Seiko 😃 A tohle jsem dostal za čekaní, když jsem seděl v Koscomu s jejich coffee.
Když už jsem asi ten VIP zákazník 😎

Je v něm polštář na hodinky. Byl původně tak obrovský, že tam nešly dát hodinky. Musel jsem nějakou tu vatu vyndat, z boku polštáře je průduch.

 

 

7DFBCC37-6314-4A0E-A018-E3B1F388F053.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...