Přejít na obsah

Vojáci s hodinkami - fotky

Klotzman

Doporučené příspěvky

Je potřeba si uvědomit jednu základní věc, co se týče amerických ozbrojených složek: těch kluků je strašně moc! A většinou jsou to mladí kluci, kteří narukují přímo ze školy (po ukončení nebo i neukončení střední školy) a velmi často jsou to kluci s komplikovaným sociálním zázemím... Kdyby jim americká armáda (námořnictvo, letectvo, marína) měla každému dát něco víc než jen ty opravdu nejzákladnější věci, tak by to finančně asi neustáli :D (tlak na šetření je u nich naprosto šílený). Prostě dostanou jen základ a jestli chtějí něco lepšího, nebo něco navíc - pak si to v drtivé většině pořizují z vlastních peněz... A to se týká nejenom hodinek. A narovinu - vy byste snad očekávali, že devatenáctiletý kluk, který nikdy nevydělával peníze a od rodiny dostane prd (spíš je rád že od nich utekl), si za to co vydělá koupí něco jiného než tu nejlevnější variantu hodinek co něco vydrží??? A navíc ty hodinky nebudou to jediné, co si bude muset koupit... A právě proto mají na základnách ty obchody, ve kterých mohou nakoupit za podstatně jiné ceny, než běžně na krámě.

Toto se týká naprosté většiny vojáků. Ostatně před pár dny jsem měl pár takových kluků na střelby a chvílema mi jich bylo skoro i líto. Mladí kluci, bez jakýchkoliv životních zkušeností a najednou se ocitnou v úplně jiném světě, kde si připadají jako Alenka v říši divů... Mimochodem, měli G-shocky a jeden nějaká Suunta... Ostatně, těm klukům se může docela dobře stát, že nedlouho po základním výcviku je pošlou rovnou někam do bojové zóny :suicide_anim:

Jiná věc ale je u jednotek se specifičtějším zaměřením, kde většinou potřebují lidi s mnohem lepším a náročnějším výcvikem, než je ten základní. Také potřebují lidi s nějakýma zkušenostma. A u takových jednotek je do určité míry možné, aby si velení prosadilo některé věci "navíc" k základnímu vybavení. Samozřejmě hodinky jsou většinou až na posledním místě, pokud zrovna ve velení (nebo odpovědném místě a postavení) není nějaký chronomagor. A to se zase tak často nestává...

Ostatně - kdysi u nás byly Orlíky fasovanou záležitostí - ale kolik vojáků je dostalo? A nemyslím "dary" výše postaveným nebo jinak zasloužilým soudruhům - myslím tím kolik skutečných bojovníků je dostalo. A jaké procento tehdejší ČSLA to bylo? A dnes je to podobné...

Takže pokud v záplavě obrázků, kde mají všichni levné digitálky najdeme i někoho s lepšíma hodinkama, je to skoro zázrak ;) A nelze se tomu divit. A ani to neznamená, že ty levné digitálky které nosí většina, jsou pro bojové použití ty nejvhodnější...

Hawk... :whistle:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A ani to neznamená, že ty levné digitálky které nosí většina, jsou pro bojové použití ty nejvhodnější...

Hawk... :whistle:

S předešlým naprosto souhlasím, hlavně ten konec. Jelikož mi prošlo rukama několik géček, tak bych nikdy netvrdil, že řady 6900,5600 atd. jsou to nej, co může voják mít.

Odkaz ke komentáři

S předešlým naprosto souhlasím, hlavně ten konec. Jelikož mi prošlo rukama několik géček, tak bych nikdy netvrdil, že řady 6900,5600 atd. jsou to nej, co může voják mít.

Taky souhlas s článkem. 5600ky jsou asi nejlevnjěší G-Shocky vůbec, ne?

Co bys doporučil? Nějaký jiný G-Shocky popř. digi? Co mají lepší - odolnost? Nebo nějaký extra funkce?

Já myslím, že mechaniky, hlavně automaty asi budou dost na tom hůř s nárazu- a otřesu- vzdorností. A quartzky taky, ne?

Odkaz ke komentáři

odjinud : Veškeré obyč. digitálky mají odolnost naprosto dostatečnou. To, co mi na Casiích vadí je uživatelsky nepřátelské ovládání. Tak např. po tmě nenastavíš budík(odpočet atd.). Na to, jak jsou to kravsky veliké hodinky mají malé displeje. Na mnoha modelech jsou tlačítka tak debilní, že se dají pohodlně ovládat jen nehtem. V rukavicích bez šance. Já být voják, tak mám asi Timex. Nikdy jsem nad tím víc nepřemýšlel, mám přece jenom jiné hodnoty, podle čeho vybírat digitálky.

Nejlacinější jsou 5600 a 9052. Kupodivu mají mě nejvíc vyhovující moduly z géček.

Odkaz ke komentáři

tak to si přesně řikám taky. Když jsi přečtu charakteristiku modelu, tak opravdu nechápu proč za ně chtěl tolik. Většina modelů obsahuje běžný komponenty (ETA, safír, pouzdro ocel s PVD...) a myslím, že se dají sehnat i mnohem kvalitnější modely od jiného výrobce za méně peněz.

To samý nechápu u hodinek MTM, osobně se mi jejich modely nelíbí a tolik bych za ně opravdu nedal co výrobce požaduje.

Asi hrají na nějakou exkluzivitu modelu apod. nevim.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...