odjinud Odesláno 21. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2013 Tady je historie G-Shocků v US Navy Seals (resp. u potápěčů):http://mygshock.com/wiki/Trivia#Origin_of_G-Shocks_being_used_by_Navy_Seals Píšou, že nahradily původně fasované rolexy kvůli ceně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harry Odesláno 21. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2013 Je potřeba si uvědomit jednu základní věc, co se týče amerických ozbrojených složek: těch kluků je strašně moc! A většinou jsou to mladí kluci, kteří narukují přímo ze školy (po ukončení nebo i neukončení střední školy) a velmi často jsou to kluci s komplikovaným sociálním zázemím... Kdyby jim americká armáda (námořnictvo, letectvo, marína) měla každému dát něco víc než jen ty opravdu nejzákladnější věci, tak by to finančně asi neustáli (tlak na šetření je u nich naprosto šílený). Prostě dostanou jen základ a jestli chtějí něco lepšího, nebo něco navíc - pak si to v drtivé většině pořizují z vlastních peněz... A to se týká nejenom hodinek. A narovinu - vy byste snad očekávali, že devatenáctiletý kluk, který nikdy nevydělával peníze a od rodiny dostane prd (spíš je rád že od nich utekl), si za to co vydělá koupí něco jiného než tu nejlevnější variantu hodinek co něco vydrží??? A navíc ty hodinky nebudou to jediné, co si bude muset koupit... A právě proto mají na základnách ty obchody, ve kterých mohou nakoupit za podstatně jiné ceny, než běžně na krámě. Toto se týká naprosté většiny vojáků. Ostatně před pár dny jsem měl pár takových kluků na střelby a chvílema mi jich bylo skoro i líto. Mladí kluci, bez jakýchkoliv životních zkušeností a najednou se ocitnou v úplně jiném světě, kde si připadají jako Alenka v říši divů... Mimochodem, měli G-shocky a jeden nějaká Suunta... Ostatně, těm klukům se může docela dobře stát, že nedlouho po základním výcviku je pošlou rovnou někam do bojové zóny Jiná věc ale je u jednotek se specifičtějším zaměřením, kde většinou potřebují lidi s mnohem lepším a náročnějším výcvikem, než je ten základní. Také potřebují lidi s nějakýma zkušenostma. A u takových jednotek je do určité míry možné, aby si velení prosadilo některé věci "navíc" k základnímu vybavení. Samozřejmě hodinky jsou většinou až na posledním místě, pokud zrovna ve velení (nebo odpovědném místě a postavení) není nějaký chronomagor. A to se zase tak často nestává... Ostatně - kdysi u nás byly Orlíky fasovanou záležitostí - ale kolik vojáků je dostalo? A nemyslím "dary" výše postaveným nebo jinak zasloužilým soudruhům - myslím tím kolik skutečných bojovníků je dostalo. A jaké procento tehdejší ČSLA to bylo? A dnes je to podobné... Takže pokud v záplavě obrázků, kde mají všichni levné digitálky najdeme i někoho s lepšíma hodinkama, je to skoro zázrak A nelze se tomu divit. A ani to neznamená, že ty levné digitálky které nosí většina, jsou pro bojové použití ty nejvhodnější... Hawk... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 21. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2013 A ani to neznamená, že ty levné digitálky které nosí většina, jsou pro bojové použití ty nejvhodnější... Hawk... S předešlým naprosto souhlasím, hlavně ten konec. Jelikož mi prošlo rukama několik géček, tak bych nikdy netvrdil, že řady 6900,5600 atd. jsou to nej, co může voják mít. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Zizi Odesláno 21. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2013 Parartroopers Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 21. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2013 S předešlým naprosto souhlasím, hlavně ten konec. Jelikož mi prošlo rukama několik géček, tak bych nikdy netvrdil, že řady 6900,5600 atd. jsou to nej, co může voják mít. Taky souhlas s článkem. 5600ky jsou asi nejlevnjěší G-Shocky vůbec, ne? Co bys doporučil? Nějaký jiný G-Shocky popř. digi? Co mají lepší - odolnost? Nebo nějaký extra funkce?Já myslím, že mechaniky, hlavně automaty asi budou dost na tom hůř s nárazu- a otřesu- vzdorností. A quartzky taky, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grey Odesláno 21. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2013 Co Marathonky? Nebyly ty vyvíjený pro americkou armádu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 21. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2013 odjinud : Veškeré obyč. digitálky mají odolnost naprosto dostatečnou. To, co mi na Casiích vadí je uživatelsky nepřátelské ovládání. Tak např. po tmě nenastavíš budík(odpočet atd.). Na to, jak jsou to kravsky veliké hodinky mají malé displeje. Na mnoha modelech jsou tlačítka tak debilní, že se dají pohodlně ovládat jen nehtem. V rukavicích bez šance. Já být voják, tak mám asi Timex. Nikdy jsem nad tím víc nepřemýšlel, mám přece jenom jiné hodnoty, podle čeho vybírat digitálky.Nejlacinější jsou 5600 a 9052. Kupodivu mají mě nejvíc vyhovující moduly z géček. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grakij Odesláno 22. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2013 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 25. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2013 To už si ty vojáci dělají pr**del! Takový hodinečky! Taková neúcta k hodinkám v armádě i celý týhle sekci! Jinak, pěkná holčina, to musím uznat a to i když vidím jen hlavu :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grakij Odesláno 25. ledna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2013 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr.Zizi Odesláno 2. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2013 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
A10 Odesláno 3. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2013 Elitní sniper - Chris Kyle (bohužel je po smrti) http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/292106-nejlepsiho-americkeho-elitniho-odstrelovace-zastrelili-v-texasu.html Pomůžete identifikovat jeho hodinky ? Nejsou to MTM? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
A10 Odesláno 3. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2013 už jsem je identifikoval, má (měl) na ruce hodinky RESCO http://rescoinstruments.com/products/rdpgen2pa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 3. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2013 Uf, co na tom je za ty prachy ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
A10 Odesláno 3. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2013 tak to si přesně řikám taky. Když jsi přečtu charakteristiku modelu, tak opravdu nechápu proč za ně chtěl tolik. Většina modelů obsahuje běžný komponenty (ETA, safír, pouzdro ocel s PVD...) a myslím, že se dají sehnat i mnohem kvalitnější modely od jiného výrobce za méně peněz. To samý nechápu u hodinek MTM, osobně se mi jejich modely nelíbí a tolik bych za ně opravdu nedal co výrobce požaduje. Asi hrají na nějakou exkluzivitu modelu apod. nevim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grey Odesláno 3. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2013 Ale jmenuje se to "Patriot", takže je to asi americkej výrobce, a to američani děsně žerou. Rádi podpořej vlastní ekonomiku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ASV Odesláno 3. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2013 Chris Kyle - RIP :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ASV Odesláno 3. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2013 Jinak ty hodinky za ty prachy, žádný zázrak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ASV Odesláno 3. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2013 Casio G-Shock Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ASV Odesláno 3. února 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2013 Suunto Observer ST Cross Sports Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se