Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Pred nejakym casom som sa chvalil novym prirastkom takze teraz sa podelim o dojmy po nejakom case pouzitia.

V kratkom case (dufam ze o vikende) urcite dodam vlastne fotky (ktore som sluboval uz davno ja viem) :)

Takze

Sinn 857,

-Dostupnost

Daju sa bezne kupit nove v EU cez chronomaster.co.uk za cca 1000GBP ja som tie svoje zohnal o poznanie lacnejsie pouzite na jednom fore.

-Balenie a prislusenstvo

Hodinky su v peknej krabicke co hanbu neurobi ale ani neoslni,... dostal som k nim originalny kovovy tah ktory (podla zarucaku od hodiniek) bol kupeny osobitne a sucastou toho tahu boli dva imbus kluce na zkracovanie clankov a nejaka tekutina ktora ma zabepecit ze imbus srobky zistanu na svojom mieste... inak je k hodinkam uz len jednoduchy navod.

-Design

Dal by sa podla mna oznacit za celkom originalny keby vo mne cifernik trosicku neevokoval B&R ale nie je to nic zavazne. Inak je to podla mna celkom podareny hybrid divers lunety a krytu korunky s flieger ciselnikom.

Moje subjektivne dojmy po nejakom case nosenia:

Pozitiva:

-Specialna povrchova uprava hodiniek a remena zvysujuca tvrdost povrchu naozaj ma zmysel,.... nie som prvy majitel hodinky uz predo mnou rok niekto nosil a cez to vsetko na nich nikde (naozaj nikde vratane velkej spony tahu) nie je ani skrabanec.

-Kapsla zbavujuca vnutro hodiniek vlkosti sa mi javi ako super vychytavka, ked nic ine je to dobry indikator toho ze ci predchadzajucemu majitelovi do hodiniek nenatieklo a nepredava ich skor nez sa to stihne prejavit na ciferniku. Inak si samozrejme nerobim iluzie ze by to malo nejaky zasadny vplyv na chod stroja.

-Hodinky su naozaj dobre citelne jak za ostreho slnka tak za temnej tmy. Luminiscencia je primerana pouzitemu materialu (aviatory svietia viac) ale ciselnik je sam o sebe dost kontrastny a vdaka tomu citelny aj bez luminiscencie.

-Velkost, 43mm je pri mojich 17cm okolo zapastia tak na hrane.... hodinky vyzeraju mohutne ale este neposobia na ruke rusivo.

-Hrany hodiniek korunky a tahu su krasne oble nic sa do ruky nezarezava neotlaca, hodinky sa prijemne nosia. Celkovo tah je asi najlepsi aky som zatial videl. Resp. je to jediny kovak ktory vydrzim nosit (inak som skor na kozu).

-Stroj ETA-2893 ma prijemnejsie manualne natahovanie nez 2824, inak robi asi 5+

-Luneta sa toci na obe strany a pri tom je solidne aretovana (co viem tak toto sa inak da vidiet u neGMT lunety len u Tutimy a Primu)

-Korunka je velka a dobre sa ovlada

-Nemaju priehlad

-Maju magneticku ochranu

Negativa

-UTC vycytavka je vcelku k nicomu, kto o nich uvazujete tak mozete kludne par dolarov usetrit rovnakym modelom bez UTC (bude ale o cosi mensi a tiez tam bude "len" 2824)

-Konstrukcia lunety sla vyriesit podla mna aj trochu lepsie.... na miesto zodolneneho zubateho okraja vystupuje z lunety skor ta cierna vlozka s cislami a ta farba alebo co to je, je uz na par miestach tuknuta.... zaujimalo by ma ci a za kolko by sla eventuelne vymenit.

-Neviem cim to je (tipujem to na antireflex upravu) ale to sklo je permanentne zadrbane, je na nom vidiet kazda smuha :)

Zaver

Hodinky vo mne vtedy vyhrali vnutorny boj proti tiez pouzitym Omega Seamaster GMT z ebay a musim pvedat ze zatial toho nelutujem.

post-1266-1222206836.jpg

Upraveno uživatelem cali
Odesláno
  cali napsal:
-Design

Dal by sa podla mna oznacit za celkom originalny keby vo mne cifernik trosicku neevokoval B&R ale nie je to nic zavazne. Inak je to podla mna celkom podareny hybrid divers lunety a krytu korunky s flieger ciselnikom.

pokiaľ sa nemýlim, tak práve Sinn bol v počiatkoch B&R výrobcom ich hodiniek.

Návštěvník YPO
Odesláno
  japa napsal:
pokiaľ sa nemýlim, tak práve Sinn bol v počiatkoch B&R výrobcom ich hodiniek.

dík za recenzi - koukal jsem po nich před P infekcí a nikde jsem se nedočetl rozteč nožiček - je 20 nebo 22mm?

Odesláno (upraveno)
  PhoeniX napsal:
No hlavně udělej ty fotky všeho. Opravdu mě to zajímá. Díky za recenzi.

no jo ked ja si na to najdem cas vzdy ked je uz hovno svetlo a teraz cez vikend som sa k tomu zase nedostal :(

Upraveno uživatelem cali
Odesláno
  cali napsal:
no jo ked ja si na to najdem cas vzdy ked je uz hovno svetlo a teraz cez vikend som sa k tomu zase nedostal :(

Co může být důležitějšího než hodinky? Pro tentokrát (opět) odpoštím :) :) Ale takže příště. :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...