valice00 Odesláno 4. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2020 Ahoj prosím o radu mám hodinky Citizen již několik let cca 8 let určitě. Poslední 2 roky jsem hodinky moc nepoužíval ležely doma v šuplíku. Teď když jsem je vytáhl a chtěl používat zjistil jsem že se hodinky strašně moc zpožďují . Za 24 h Třeba o hodinu. Je mi jasné že tím jak hodinky leželi v šuplíku a nedobíjeli se tak jim to asi moc neprospělo. Ale vnitřní dob. baterie by měla být doživotní ne ? Zkusil jsem udělat to, že jsem je dal na celý den přímo pod žárovku, ale to nepomohlo dokonce i na pohybu vteřinovky jde vidět ajk je chod hodinek trhaný. Předpokládám, že je špatná baterka . Jde s tím něco dělat ? Nechci za opravu dávat tisíce. Pořizovací cena hodinek cca 8 tis. Děkuji za každou radu
Kristian.nov Odesláno 4. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2020 Jestli vteřinovka udělá dva rychlé pohyby a pak chvilku stojí, je to signalizace slabé baterie. Zkus je ještě nějakou dobu dobíjet pod světlem. Je taky ale možný, že po tolika letech je dobíjení už slabé a bude třeba vyměnit kondenzátor, to by ale nemělo být nějak drahé. Myslím, že mají životnost kolem deseti let...
Diablo1st Odesláno 4. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2020 Zanes ich hodinárovi, nech vymení článok. Ten stojí okolo 350Kč + robota hodinára. Ak to nepomôže tak potom môžeš riešiť čo ďalej s hodinkami.
tombas Odesláno 4. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2020 Žádná baterka, ani akumulátor v solárních (nebo eco-drive) hodinkách není doživotní. Je to jako u mobilu, aku postupně ztrácí kapacitu, až zeslábne natolik, že ten strojek neutáhne a ani dlouhodobým vystavením přímému světlu není možné jej dobít.. To je i tvůj případ. Odhadovaná životnost baterie v Citizen Eco-drive je 6-8 let. Výměna akumulátoru (baterky) je možná, hodinář to jistě zvládne a při ceně hodinek 8 tis. se to určitě vyplatí. Cena by měla být vč. tlakové zkoušky přibližně 1000,- Kč.
Datel Odesláno 4. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2020 Tak jednak má už roky, a to je jak se starým člověkem - při dobré péči a pravidelné stravě vydrží dýl, ale jednou ho necháš vyhladovět skoro k smrti a už se pořádně nezvetí... Když se akumulátor dostane pod určitou kritickou mez, tak je s ním ámen a můžeš se snažit jak chceš. Jak říká správně Tombas.
sodekcz Odesláno 5. prosince 2020 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2020 (upraveno) Jestli nepomůže slunečný den, budeš muset zkusit výměnu článku v servisu. Delší pobyt v šupleti není dobrá cesta. Nevím jak současné EcoDrive, ale někde byly zmínky o trvanlivosti článku přes deset let. Jedny někdy z roku 2012/2013 jsem nedávno prodával a vypadaly v dobré kondici. Upraveno 5. prosince 2020 uživatelem sodekcz
Mike2811 Odesláno 2. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2021 Mohu potvrdit, mám svoje Citizeny cca 10 let a pořád nějak jedou, též jsem je nechal vyhladovět v šupleti, co jsem začal s mechanikami, ale pár hodin na slunci a zase se rozjely. Od té doby je raději nechávám válet po bytě a občas vezmu na procházku spolu se psem...
krakra Odesláno 28. května 2021 Nahlásit Odesláno 28. května 2021 V 4. 12. 2020 v 13:29, valice00 napsal: Ahoj prosím o radu mám hodinky Citizen již několik let cca 8 let určitě. Poslední 2 roky jsem hodinky moc nepoužíval ležely doma v šuplíku. Teď když jsem je vytáhl a chtěl používat zjistil jsem že se hodinky strašně moc zpožďují . Za 24 h Třeba o hodinu. Je mi jasné že tím jak hodinky leželi v šuplíku a nedobíjeli se tak jim to asi moc neprospělo. Ale vnitřní dob. baterie by měla být doživotní ne ? Zkusil jsem udělat to, že jsem je dal na celý den přímo pod žárovku, ale to nepomohlo dokonce i na pohybu vteřinovky jde vidět ajk je chod hodinek trhaný. Předpokládám, že je špatná baterka . Jde s tím něco dělat ? Nechci za opravu dávat tisíce. Pořizovací cena hodinek cca 8 tis. Děkuji za každou radu Tak jak to dopadlo?
Terminator Odesláno 24. června 2021 Nahlásit Odesláno 24. června 2021 Jo. Solary do suplete fakt nepatri. U eco drive se uvadi pri uplnym nabiti vydrz cca. 6 mesicu. Kdyz je zrovna nenosim, take je preventive odkladam na parapet a neni problem.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se