Přejít na obsah

hodinky ORIENT, vase zkusenosti a pripominky :)

dogee

Doporučené příspěvky

zkoušel někdo z Vás jestli přežijí mechanický orientky zimní radovánky na snowboardu? předpokládám že jim to dobře dělat nebude :)

Je to stejne, jako si brat "letecke" automaty do nadzvukoveho letadla:) Na takove veci jsou idealni hodinky bez pohyblivych soucasti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 283
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• po 3 týdnech...
Kdysi se mnou tyto Orientky prošly od r.82 5 drsnych sezon na horách (lyže), vojnu (a tam se s nima děly věci :) ) a jiné mnohé kratochvíle a nikdy ani na okamzik nezaváhaly. Až jednou na lodi jsem s nima v poklusu zahákl o kličku kajuty a šly přes palubu (asi stěžejka).

No vidíš bery, teď jsou přesně tyhle na prodej na Aukru asi za litr.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Vyzvednu tohle vlakno z hlubin :-) Dnes jsem si pres kamose objednal Orient Diver z e-baye a uz se nemuzu dockat, nekdo tu psal, ze to trva 5 dni - to je presne 120 hodin nebo 7200 minut ci jen 432000 tiků mých dosavadních hodinek :-P

Napada me dotaz - da se nejak vymenit zadek za pruhledne dynko? A ma to cenu, je ten strojek vubec hezky? :-)

Odkaz ke komentáři

Ptal jsem se na průhledne dynko přímo pana Baranova, co zřejmě vozí Orientky do Čech a prej se nedělá. Jinak Orient Diver mám jako druhý hodinky na drsnější zacházení a všechno v pohodě. Navíc jsou akorát velký, akorát těžký a pohodlný na ruce. Fakt bez problému a dělaj +5s denně, což je u těchto hodinek sice náhoda, ale za ty prachy.

Odkaz ke komentáři

Ptal jsem se na průhledne dynko přímo pana Baranova, co zřejmě vozí Orientky do Čech a prej se nedělá. Jinak Orient Diver mám jako druhý hodinky na drsnější zacházení a všechno v pohodě. Navíc jsou akorát velký, akorát těžký a pohodlný na ruce. Fakt bez problému a dělaj +5s denně, což je u těchto hodinek sice náhoda, ale za ty prachy.

A jako první hodinky máš co? Zvědavost mi nedá :-)

Odkaz ke komentáři

U Higuchi-sana :) . S tím jejich sklem je to nejasné. Plexi to není, safír asi taky ne a minerální sklo takhle klenuté je velmi neobvyklé (Prim v diskusi o nových Diplomatech a jejich drahém cylindrickém safírovém skle někdě tvrdil, že minerální sklo tohoto tvaru není dostupné). Někde jsem četl, že to je speciální minerální sklo s nějakou tvrdší vrchní vrstvou. Fakt je, že po skoro třech letech je jak nové bez jediného škrábance...

Já mám pocit, že tady vzniká nějaká dezinformace. "Minerální sklo" je prostě obyčejné sklo, které se vyrábí z minerální suroviny - křemičitého písku. Vyrobit z něj jakýkoliv tvar litím nebo broušením je dávno zvládnutá technologie. "Speciální minerální sklo s nějakou tvrdší vrchní vrstvou" taky není nic mimořádného, brýlová skla nebo okénka do aut se tak vyrábějí už desítky let, říká se tomu kalené sklo. Vyrobit cylindrické sklo (tedy vlastně plochou misku) ze skla a zabrousit ji po obvodě na předepsaný průměr není problém. Problém nastane, pokud to zakalíte, tedy vyrobíte "sklo s tvrdší vrchní vrstvou". Když takové sklo dáte na hodinky, tak při prvním klepnutí praskne právě v místě té hrany, kde je největší vniřní pnutí. TOTO je důvod, proč sklíčka z tvrzeného minerálního skla se dělají jen rovná nebo sférická.

Odkaz ke komentáři

Kdysi se mnou tyto Orientky prošly od r.82 5 drsnych sezon na horách (lyže), vojnu (a tam se s nima děly věci :) ) a jiné mnohé kratochvíle a nikdy ani na okamzik nezaváhaly. Až jednou na lodi jsem s nima v poklusu zahákl o kličku kajuty a šly přes palubu (asi stěžejka).

taky o nich uvažuju... zvlášť když se dají nové pořídit do 3000

Odkaz ke komentáři

Návštěvník milosklikar

Orient byl léta moje srdcovka. Byla to svého času pro mne jediná možná volba, pokud jsem chtěl masivní velké automaty v rozumné cenové relaci. I když první jsem kupoval za totáče za 2500 a to byly peníze. Vydržely se mnou.... no , ani to všechno nebudu říkat. A šlapou dodnes, bez údržby. Smekám.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
Návštěvník Kamil

tenhle tyden dorazily a porad se jich nemuzu nabazit :-)

Gratuluji! Tyhle jsou fakt pěkný. Jednoduchý, proporčně vyvážený hodinky. O odolnosti a výdrži se mnozí z nás už přesvědčili. Dobrá volba. smile.gif

Odkaz ke komentáři

tenhle tyden dorazily a porad se jich nemuzu nabazit :-)

Taky o nich uvažuju, jen bych dal asi přednost černé barvě. Jak jsou na tom s přesností? Dík

ja volil "bondovskou" modř smile.gif ... přesnost je IMHO velice dobrá - seřizoval jsem je ve středu ráno a dnes mají +2s - takže těsně pod +1s/den :cool:

Jen se zeptam, nekoho, kdo je ma - jde při seřizovani zastavit vteřinovka?

Odkaz ke komentáři

Měl jsem je v černým provedení, tam fakt stačilo podržet korunkou mírně do protisměru a vteřinovka stála. Teď mám modrý provedení Orientů a tam můžu držet korunku jak chci a vteřinovk šlape furt dál. Jedině kdy jde zastavit, když nejsou naplno doatažený, čili tak po 1,5 dne ležení na stole. Čím to je, čím to je, biggrin.gif to nevím. Černý jsem zastavil kdykoliv. Jinak přesnost je od kusu jiná. Všeobecně Orienty dělaj od 2-20 sec většinou do plusu za 24 hodin. Každej kus jinak. Ale je fakt, že odchylka je pak stabilní. Dál jsem si všimnul, že odchylka u Orientů záleží hodně na tom, jak leží na stolku. Na ležato jsou schopný jít do plusu o 5sec a na stojato do mínusu o 5sec za 24 hod. Holt vůle je větší než u švýcarskejch kalibrů. To je ale fuk, protože Orienty vydrží všechno a každej slušnej hodinář je za pár korun opraví, kdyby něco. Navíc Orient Diver vypadá jako něco mezi Rolex Sea Dweller a Omega Seamaster, takže si každej může vyzkoušet, jestli mu bude vyhovovat tenhle design, než prodá Škodu Felicia a koupí třeba Omegy biggrin.gif . No kovovej tah maj spíš hodně jako Rolex.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...