šíma Odesláno 26. září 2008 Nahlásit Odesláno 26. září 2008 Nějak to tu nemůžu najít, i když nepochybuji, že se to už probíralo. Dotaz zní, jak zesílit svítivost ruček, případně indexů. Samozřejmě nejvíc funkční asi bude výměna ruček za jiné, ale přece jen jestli neexistuje ještě jiná metoda. Díky.
koblih69 Odesláno 26. září 2008 Nahlásit Odesláno 26. září 2008 Nějak to tu nemůžu najít, i když nepochybuji, že se to už probíralo. Dotaz zní, jak zesílit svítivost ruček, případně indexů. Samozřejmě nejvíc funkční asi bude výměna ruček za jiné, ale přece jen jestli neexistuje ještě jiná metoda. Díky. Asi jedině zesilovačem svítivosti - prodavají to v PL a stačí tím přestříkat světlomety a svítí o 50-100% více.... Já bych volil starou hloupou metodu - lepší barva, nebo ručky s lepší barvou, případně tritiové trubice, ale s těmi bude při dovoz problém ... Na cestě mám 150 g vzorek barvy u které garantují 10 hodin. Uvidíme jak to bude vypadat. Když dobře koupím kilo a nabídnu všem k prodeji.
SAS Odesláno 26. září 2008 Nahlásit Odesláno 26. září 2008 (upraveno) Na cestě mám 150 g vzorek barvy u které garantují 10 hodin. Uvidíme jak to bude vypadat. Když dobře koupím kilo a nabídnu všem k prodeji. Přidej si mě do seznamu, taky to chci. Jaký má ta barva odstín (žlutý, zelenkavý....)?? Upraveno 26. září 2008 uživatelem SAS
koblih69 Odesláno 26. září 2008 Nahlásit Odesláno 26. září 2008 (upraveno) parada, mel bych zajem Kucí už je to tady - právě dorazila, večer až přijedu dumů pod Temelím tak to nechám nabít a už to pojede Teď vážně: je to přášek. Použití je možné dvojí 1) poprášit zavadlý čirý lak a sfouknout zbytek, 2) rozmíchat to s lakem a udělat tekutou barvu. Osobně se mi líbí víc ten 1. způsob, ale uvidme. Klíčový je jak se to bude chovat v noci a jak dlouho to vydrží. Vyzkouším přes víkend a dám zprávu. Zatím se mi to líbí - stačí zajít s tím sáčkem do tmavšího rohu a už je vidět, že to svítí ... Mám zatím 3 verze, zelená, žlutozelená a taková modrofialová - všechny vypadají na světle přibližně stejně ( taková hodně vyblitá žlutozelená ), ale ve tmě svítí různě. Upraveno 26. září 2008 uživatelem koblih69
Stepino Odesláno 26. září 2008 Nahlásit Odesláno 26. září 2008 hlasim se o male mnozstvi na pokusy.... odkud to je a co to je vubec zac? dik S.
šíma Odesláno 26. září 2008 Autor Nahlásit Odesláno 26. září 2008 Kucí už je to tady - právě dorazila, večer až přijedu dumů pod Temelím tak to nechám nabít a už to pojede Teď vážně: je to přášek. Použití je možné dvojí 1) poprášit zavadlý čirý lak a sfouknout zbytek, 2) rozmíchat to s lakem a udělat tekutou barvu. Osobně se mi líbí víc ten 1. způsob, ale uvidme. Klíčový je jak se to bude chovat v noci a jak dlouho to vydrží. Vyzkouším přes víkend a dám zprávu. Zatím se mi to líbí - stačí zajít s tím sáčkem do tmavšího rohu a už je vidět, že to svítí ... Mám zatím 3 verze, zelená, žlutozelená a taková modrofialová - všechny vypadají na světle přibližně stejně ( taková hodně vyblitá žlutozelená ), ale ve tmě svítí různě. Mám trochu obavy aby to fungovalo i jinde než pod Temelínem... Ale určitě jsem zvědavý na výsledky testů.
koblih69 Odesláno 26. září 2008 Nahlásit Odesláno 26. září 2008 hlasim se o male mnozstvi na pokusy.... odkud to je a co to je vubec zac? dik S. Jo já Vám to řeknu a vy si to tam vobjednáte a nebude to chtít ode mě za 10x přepálenou cenu. To jistě ! ... je to z ČR, je to velmi levné - cenu přesně nemám, ale cca 1700,- za kg i s poštovným. Adresu nechci zveřejňovat protože pán byl velmi ochotný a já nechci aby se na něj teď sesypaly žádosti o vzorky. Pokud to bude OK, domluvím se s ním jak to objednat a klidně toho vezmu Kg a rozdělím mezi Vás jen za cenu nákladů, nebo pokud bude přístupný malým objednávkám tak zvěřejním jeho adresu s tím, že budete respektovat minimální množství, které u toho kontaktu bude.
SAS Odesláno 26. září 2008 Nahlásit Odesláno 26. září 2008 Jo já Vám to řeknu a vy si to tam vobjednáte a nebude to chtít ode mě za 10x přepálenou cenu. To jistě ! ... je to z ČR, je to velmi levné - cenu přesně nemám, ale cca 1700,- za kg i s poštovným. Adresu nechci zveřejňovat protože pán byl velmi ochotný a já nechci aby se na něj teď sesypaly žádosti o vzorky. Pokud to bude OK, domluvím se s ním jak to objednat a klidně toho vezmu Kg a rozdělím mezi Vás jen za cenu nákladů, nebo pokud bude přístupný malým objednávkám tak zvěřejním jeho adresu s tím, že budete respektovat minimální množství, které u toho kontaktu bude. Ok, stanov minimální množství, cenu za to a zájemců se určitě najde dost. Jaký má ta barva další parametry - jako životnost, skladovací podmínky, rozpustnost a citlivost na rozpouštědla, atd.... ?? Nějaká svítící barva se prodává tady. Je to něco podobnýho?
koblih69 Odesláno 26. září 2008 Nahlásit Odesláno 26. září 2008 Ok, stanov minimální množství, cenu za to a zájemců se určitě najde dost. Jaký má ta barva další parametry - jako životnost, skladovací podmínky, rozpustnost a citlivost na rozpouštědla, atd.... ?? Nějaká svítící barva se prodává tady. Je to něco podobnýho? Parametry neznám, můžu se dotázat, ale upřímně mě to příliš nezajímá, takže tomu nebudu věnovat zbytečně nějaký delší čas. Ten odkaz na Aukru jsem zvažoval zkusit, ale zvýtězila cca 10x nižší cena tohohle při obdobným riziku, že to bude šmed.... Uvidíme. Zveřejňuju to jen proto, že vím o tom kolik lidí se tady o to zajímá a třeba jim to pomůže.
SAS Odesláno 26. září 2008 Nahlásit Odesláno 26. září 2008 Parametry neznám, můžu se dotázat, ale upřímně mě to příliš nezajímá, takže tomu nebudu věnovat zbytečně nějaký delší čas. Ten odkaz na Aukru jsem zvažoval zkusit, ale zvýtězila cca 10x nižší cena tohohle při obdobným riziku, že to bude šmed.... Uvidíme. Zveřejňuju to jen proto, že vím o tom kolik lidí se tady o to zajímá a třeba jim to pomůže. Čistě teoreticky by Ti měli ke vzorku přibalit specifikaci nebo návod. Ta Tvoje nabídka stojí za to "riziko", tak do toho chci jít. Jsem dost zvědavý na výsledek testování, zkus to sem dát i fotkama :-)
SAS Odesláno 1. října 2008 Nahlásit Odesláno 1. října 2008 Kucí už je to tady - právě dorazila, večer až přijedu dumů pod Temelím tak to nechám nabít a už to pojede Teď vážně: je to přášek. Použití je možné dvojí 1) poprášit zavadlý čirý lak a sfouknout zbytek, 2) rozmíchat to s lakem a udělat tekutou barvu. Osobně se mi líbí víc ten 1. způsob, ale uvidme. Klíčový je jak se to bude chovat v noci a jak dlouho to vydrží. Vyzkouším přes víkend a dám zprávu. Zatím se mi to líbí - stačí zajít s tím sáčkem do tmavšího rohu a už je vidět, že to svítí ... Mám zatím 3 verze, zelená, žlutozelená a taková modrofialová - všechny vypadají na světle přibližně stejně ( taková hodně vyblitá žlutozelená ), ale ve tmě svítí různě. Podařilo se Ti tu barvu vyzkoušet a máš nějaké výsledky??
koblih69 Odesláno 1. října 2008 Nahlásit Odesláno 1. října 2008 (upraveno) Podařilo se Ti tu barvu vyzkoušet a máš nějaké výsledky?? No nebylo moc času, takže v podstatě jen velmi dílčí závěry: * svítivost je kriticky závislá na síle vrstvy * nanášení prášku na vlkhlá čirý lak funguje a perfektně se tak upravi rafičky, ale vrstva je malá a chce to opakovat. * délka svícení není zatím ověřená... ... víc později. Každopádně pro moje účely to asi stačit bude, zatím vymýšlím jak to nanést jednoduše i na indexy... Upraveno 1. října 2008 uživatelem koblih69
SAS Odesláno 1. října 2008 Nahlásit Odesláno 1. října 2008 No nebylo moc času, takže v podstatě jen velmi dílčí závěry: * svítivost je kriticky závislá na síle vrstvy * nanášení prášku na vlkhlá čirý lak funguje a perfektně se tak upravi rafičky, ale vrstva je malá a chce to opakovat. * délka svícení není zatím ověřená... ... víc později. Každopádně pro moje účely to asi stačit bude, zatím vymýšlím jak to nanést jednoduše i na indexy... díky za odpověď. S indexy by to mohlo fungovat podobně - opatrně očistit původní barvu, potom tenkým štětcem nebo hrotem tyčinky nanést lak a posypat práškem, po zaschnutí "oklepat" zbytek prášku. Jaký lak jsi použil? Možná by pro zesílení vrstvy pomohlo nasypat prášek na "čerstvý mokrý" povrch, víc zrnek by se zabořilo do laku. Nebo rozmíchat lak s práškem a nanést potřebnou vrstvu na ručky i ciferník - jen spotřeba prášku bude mnohem větší.
skalis Odesláno 1. října 2008 Nahlásit Odesláno 1. října 2008 To Koblih69: Mel bych take zajem o barvu, pokud zbyde. Experimentovat budu velmi rad, mam jeden vinovy cifernik na Igeny se zasmymi indexy a rucky bez vyplne. Vlastne jsou to cele Igeny, ktere by se daly po mirnem experimentovani s touto barvou, vycisteni stroje a vymene skla nosit. Takze barvu bych bral vsema deseti...
1Lachtan Odesláno 1. října 2008 Nahlásit Odesláno 1. října 2008 2 Koblih69 - také se hlásím jako další zájemce o barvičku (pokud se osvědčí a budeš porcovat tu kilovku)
Seamaster Odesláno 2. října 2008 Nahlásit Odesláno 2. října 2008 Myslim, ze vzhledem k ucinnosti vazane na silu vrstvy bude nejlepsi prasek michat s nejakym pojivem (lakem) a nanaset az pak. Nebal bych se zkusit jako pojivo pouzit nejaky lak na nehty, jsou prekvapive kvalitni, mivaji asi i nejaky UV fitr, jsou pruzne - nebudou mit tendenci se s casem oddrolovat...pred smichanim naredit redidlem, promichat nejlip nejakym Dremelem, nechat vyprchat prebytecne redidlo a pri spravne hustote nanest...
koblih69 Odesláno 2. října 2008 Nahlásit Odesláno 2. října 2008 Myslim, ze vzhledem k ucinnosti vazane na silu vrstvy bude nejlepsi prasek michat s nejakym pojivem (lakem) a nanaset az pak. Nebal bych se zkusit jako pojivo pouzit nejaky lak na nehty, jsou prekvapive kvalitni, mivaji asi i nejaky UV fitr, jsou pruzne - nebudou mit tendenci se s casem oddrolovat...pred smichanim naredit redidlem, promichat nejlip nejakym Dremelem, nechat vyprchat prebytecne redidlo a pri spravne hustote nanest... Používám lak na nehty právě kvůli pružnosti nebo vrchní lak na metalické laky. Zkusil jsem více vrstev a jde to. Namíchat to zatím ne, pokusím se o to dnes večer...
koblih69 Odesláno 2. října 2008 Nahlásit Odesláno 2. října 2008 Používám lak na nehty právě kvůli pružnosti nebo vrchní lak na metalické laky. Zkusil jsem více vrstev a jde to. Namíchat to zatím ne, pokusím se o to dnes večer... Takže: namíchal jsem to s lakem. Šlo to podezřele dobře i nanášení nebylo tak zlý. Udělal jsem pár knedlíků na černou podložku, to jsem zavřel do krabičky. Tu teď budu otvírat jen ve tmě a uvidíme...
PigyCZ Odesláno 2. října 2008 Nahlásit Odesláno 2. října 2008 myslim, že jako nápad použít lak na nehty jezajímavé, ale pokud jezmu v úvahu hlavní priority výrobce laku na nehty a hledisko hodinek, tak značně pochybuji !!! Lak na nehty je kvalitní, ale jen pro nehty,obshuje výživné látky a minerály pro ochranu nechtu, ale zvyšije oxidaci kovů. A uvědomte si, ještě jsem neviděl ženskou, aby jí lak vydržel déle než 5 dnů. Ano, myje i ruce, mechanicky lak namáhá, ale ani výrobce nepředpokládá, že si ho žena natře v lednu a v dubnu ho tam ještě bude mít .. . . Pokud se nemýlím,tak lak je asi na nitro-základu a takové laky sice rychle schnou, ale taktéž se stávají po delší době křehkými a loupají se. Pokud lak , tak syntetický. Bude držet roky, vydrží chlad i vedro. Rozmíchat s ředidlem , pridat prášek a nanášet jehlou na odmaštěný povrch. Nanést vrstvu a nechat 24h v klidu a alespoň 3x opakovat.
koblih69 Odesláno 3. října 2008 Nahlásit Odesláno 3. října 2008 myslim, že jako nápad použít lak na nehty jezajímavé, ale pokud jezmu v úvahu hlavní priority výrobce laku na nehty a hledisko hodinek, tak značně pochybuji !!! Lak na nehty je kvalitní, ale jen pro nehty,obshuje výživné látky a minerály pro ochranu nechtu, ale zvyšije oxidaci kovů. A uvědomte si, ještě jsem neviděl ženskou, aby jí lak vydržel déle než 5 dnů. Ano, myje i ruce, mechanicky lak namáhá, ale ani výrobce nepředpokládá, že si ho žena natře v lednu a v dubnu ho tam ještě bude mít .. . . Pokud se nemýlím,tak lak je asi na nitro-základu a takové laky sice rychle schnou, ale taktéž se stávají po delší době křehkými a loupají se. Pokud lak , tak syntetický. Bude držet roky, vydrží chlad i vedro. Rozmíchat s ředidlem , pridat prášek a nanášet jehlou na odmaštěný povrch. Nanést vrstvu a nechat 24h v klidu a alespoň 3x opakovat. O tom, co lak na nehty obsahuje bych nepolemizoval nejsem výrobce, ale stačilo mi ochomítnout se k výrobě N...a - v rámci přípravy marketingové strategie - krémy denní, noční, na vrásky, na pr...l, na stehna - všechno jedna káď a v nejlepším případě na závěr změna barvy a parfemace.... asi jako bezacetonový odlakovač smrdící něčím velmi příbuzným acetonu... nebo spíš acetonem Po pětadvaceti letech modelaření jsem vyzkoušel kde co. Doporučuju nanést ženské syntetiku na nehty a řekneme si po těch 5-ti dnech - vlastně neřekneme přes noc si to otře o peřinu :-) protože to neuschne.... Na tohle použití je ideální akrylát - proto používám ten vrchní lak na metalízu. Mimochodem hodinářská literatura uvádí pokud vím acetonový transparentní lak ... ono taky čekat na zaschnutí syntetiky by asi nikoho nebavilo i to se dá řešit, třeba rozmícháním v nitroředidle, ale proč... akrylát je pružný a vyhovující. Každopádně když někdo nemá nic jiného tak na drobnosti lak na nehty vystačí a vzhledem k jeho pružnosti bude velmi trvanlivý - při použití na výplně ruček jistě vydrží bezproblémů roky... Ale k věci - krabičku jsem ráno otevřel a svítilo to až jsem koukal, kupodivu to matně svítilo ještě před chvilkou, ale opravud dost slabě. Jsem velmi příjemně překvapený, ale je jasné, že za to může ta silná vrstva ( kulička cca 2 mm ). Pro moje účely tudíž naprosto dostačuje - jsem spokojený. Dál se mi to řešit nechce - dávám to k ledu a otestuju to až naostro na prvních hodinkách co chystám ( ty budou tak do měsíce ).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se