Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Ale k věci - krabičku jsem ráno otevřel a svítilo to až jsem koukal, kupodivu to matně svítilo ještě před chvilkou, ale opravud dost slabě. Jsem velmi příjemně překvapený, ale je jasné, že za to může ta silná vrstva ( kulička cca 2 mm ). Pro moje účely tudíž naprosto dostačuje - jsem spokojený. Dál se mi to řešit nechce - dávám to k ledu a otestuju to až naostro na prvních hodinkách co chystám ( ty budou tak do měsíce ).
Můj zájem je čím dál tím větší B)
  • po 4 týdnech...
Odesláno

Doprčic, jak to ten chlap nanese takhle přesně???

http://www.wiegandwatches.com/index.php?ac...amp;productId=5

Přece to nenanáší jenom těma píchátkama...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Návštěvník YPO
Odesláno
Doprčic, jak to ten chlap nanese takhle přesně???

nechlastá Milisi, nechlastá :)

Návštěvník YPO
Odesláno
Tak to to daleko nedopracuje, blbeček.

správně ;) - vypadá to na celkem precizní práci

Odesláno (upraveno)
Ještě jsem nezačal. Kua teprv pořizuju vybavení. :D

Napadlo mě, jestli by to nešlo dělat u větších ciferníků tak, že by se říznul negativ do fólie ten se nalepil na ciferník, vyřezená místě přetřela bezbarným lakem a na to nasypal prášek... ale není čas to vyzkoušet...

Upraveno uživatelem koblih69
Odesláno
Napadlo mě, jestli by to nešlo dělat u větších ciferníků tak, že by se říznul negativ do fólie ten se nalepil na ciferník, vyřezená místě přetřela bezbarným lakem a na to nasypal prášek... ale není čas to vyzkoušet...

Nějaká šablona bude asi nutná, nejspíš ze samolepící fólie. Já bych ten prášek stejně radši s tím lakem smíchal, udělal co nejnasycenější roztok a teprv to nanášel. Čím to nanášet je další věc.. No nic, objednám si další lupu. U té naposled objednané jsem se překouk a přišla mě pidilupa 10x10 milimetrů, místo 10x10 centimetrů. A takhle to je se vším... :D

Odesláno

Hele, bacha s tou fólií. Ne klasickou samolepku, to by šla do kytek i barva z ciferníku. Použil bych fólii, na které to řežou v reklamkách. Ale to asi nosím dříví do lesa. A raději bych to místo nanášení štětcem přes tu fólii stříkal modelářskou pistolí. Klidně třeba 10 vrstev. To berte jako doporučení modeláře, který tohle maskování používá dnes a denně.

Odesláno (upraveno)
Hele, bacha s tou fólií. Ne klasickou samolepku, to by šla do kytek i barva z ciferníku. Použil bych fólii, na které to řežou v reklamkách. Ale to asi nosím dříví do lesa. A raději bych to místo nanášení štětcem přes tu fólii stříkal modelářskou pistolí. Klidně třeba 10 vrstev. To berte jako doporučení modeláře, který tohle maskování používá dnes a denně.

...předpokládal jsem vyřezání toho negativu na plotru, takže souhlas. Problém je ale s tím, že plotr nezvládne dotatečně malé výřezy... tedy pro účel malých ciferníků. Uvažoval jsem o něčem takovým jako je planžeta pro osazení pl. spojů, náklady nejsou velké a přesnost otvorů poměrně dobrá, pak by se to stříkalo...ovšem stříkání té luminiscenční barvy je asi problém, je to pigmentová barva a docela hrubé zrno, takže s touto barvou by to asi nešlo, ale myslím, že možností je tuna. Nedávno jsem mluvil s člověkem co dělá smaltované placky pro teenagery ( od velikosti cca 2 cm ) když jsem viděl zpracování tak udělat stejně smaltovaný ciferník je analogie. Počáteční náklady na předlohu cca 1000,- a ty následný se blíží skoro 0 a lze to už bez počátečních nákladů neomezeně opakovat....

Upraveno uživatelem koblih69
Odesláno

Tiez som zvedavy na Lumtec technologiu a jej svietivost, a kedze sa blizia vianoce, tak som si pred chvilou objednal Lum-tec M2 (limitka 55ks). Tak uvidime, co je to za zazrak.

Odesláno (upraveno)

To Jaem: Tyjo, mě se taky docela líběj, škoda toho kvarcu, mám kapitalistickej závazek, že kvarcky si nebudu kupovat... :D

A nechat si udělat šablonu na laserové gravírce, to je blbost? Kdyby tam byl ten detail, tak by to asi šlo - konkrétně v mým případě, kdy ten cirkus potřebuju namalovat na kus karbonu, tam žádný sloupnutí barvy nehrozí.. A asi bych to nestříkal ani nenatíral ale fakt kapičku po kapičce tu barvu, ve správný hustotě, a možná zahřátou ve vodní lázni, nanášel tím píchátkem.. Pod tou lupou, hehe.

Upraveno uživatelem New Milis
Odesláno

2Milis,

Tiez ma ten quartz trosku odradzal, ale kedze manualny strojcek je len v B1 a tento druh hodiniek sa mi az tak nepaci, mechanika v serii M je v nedohladne, tak som si vybral tie M2. A rozmyslam, ze asi bude lepsie, ked zalozim osobitne vlakno pre Lum-Tec...

Odesláno (upraveno)
...předpokládal jsem vyřezání toho negativu na plotru, takže souhlas. Problém je ale s tím, že plotr nezvládne dotatečně malé výřezy... tedy pro účel malých ciferníků. Uvažoval jsem o něčem takovým jako je planžeta pro osazení pl. spojů, náklady nejsou velké a přesnost otvorů poměrně dobrá, pak by se to stříkalo...ovšem stříkání té luminiscenční barvy je asi problém, je to pigmentová barva a docela hrubé zrno, takže s touto barvou by to asi nešlo, ale myslím, že možností je tuna. Nedávno jsem mluvil s člověkem co dělá smaltované placky pro teenagery ( od velikosti cca 2 cm ) když jsem viděl zpracování tak udělat stejně smaltovaný ciferník je analogie. Počáteční náklady na předlohu cca 1000,- a ty následný se blíží skoro 0 a lze to už bez počátečních nákladů neomezeně opakovat....

Koblihu, nevím, jestli jsi plastikový modelář, ale Milis mne k něčemu inspiroval s tou gravírkou. Pokud děláš plastikáče, tak jistě znáš firmu Eduard. V jejich produkci jsou i fotochemicky leptané plechové díly (pro nemodeláře - něco jako tišťák bez cuprexitu, viz třeba tady). Jemnost je úžasná - pohybují se s praktickým minimem okolo 0.15 mm. Dělali třeba i pro Prim vteřinovku na na limitce Jawa s protizávažím vteřinovky s vyřízlým nápisem.

Mám s nimi nadstandardní vztahy, lepty pro mě docela běžně dělají podle mých návrhů. Nebyl by problém jim to poslat aby to vyleptali a pak se to použilo jako šablona.

Edit: pravopis

Upraveno uživatelem Hugo14
Odesláno
Koblihu, nevím, jestli jsi plastikový modelář, ale Milis mne k něčemu inspiroval s tou gravírkou. Pokud děláš plastikáče, tak jistě znáš firmu Eduard. V jejich produkci jsou i fotochemicky leptané plechové díly (pro nemodeláře - něco jako tišťák bez cuprexitu, viz třeba tady). Jemnost je úžasná - pohybují se s praktickým minimem okolo 0.15 mm. Dělali třeba i pro Prim vteřinovku na na limitce Jawa s protizávažím vteřinovky s vyřízlým nápisem.

Mám s nimi nadstandardní vztahy, lepty pro mě docela běžně dělají podle mých návrhů. Nebyl by problém jim to poslat aby to vyleptali a pak se to použilo jako šablona.

Edit: pravopis

Plastikové modely fakt nedělám, ale modelaření mě už pár desítek let provází. Techologii kterou popisuješ znám a znám i výsledky. Pravda, že v souvislostí s tímto mě to nenapadlo. Vzhledem k detailům, kterých se tímhle dá dosáhnout by to mohlo být zajímavý. Dokonce by se tak dal udělat i zajímavý senvičový cifreník... Předlohy v Corelu mám, takže bychom to možná mohli zkusit...

• po 2 týdnech...
Odesláno
Plastikové modely fakt nedělám, ale modelaření mě už pár desítek let provází. Techologii kterou popisuješ znám a znám i výsledky. Pravda, že v souvislostí s tímto mě to nenapadlo. Vzhledem k detailům, kterých se tímhle dá dosáhnout by to mohlo být zajímavý. Dokonce by se tak dal udělat i zajímavý senvičový cifreník... Předlohy v Corelu mám, takže bychom to možná mohli zkusit...

Pár dní jsem tu nebyl, takže jsem neodpověděl. Napiš prosím email - mám ho v profilu.

• po 4 týdnech...
Odesláno
Jo já Vám to řeknu a vy si to tam vobjednáte a nebude to chtít ode mě za 10x přepálenou cenu. To jistě !

... je to z ČR, je to velmi levné - cenu přesně nemám, ale cca 1700,- za kg i s poštovným. Adresu nechci zveřejňovat protože pán byl velmi ochotný a já nechci aby se na něj teď sesypaly žádosti o vzorky. Pokud to bude OK, domluvím se s ním jak to objednat a klidně toho vezmu Kg a rozdělím mezi Vás jen za cenu nákladů, nebo pokud bude přístupný malým objednávkám tak zvěřejním jeho adresu s tím, že budete respektovat minimální množství, které u toho kontaktu bude.

Pardon, jsem tu nový a možná jsem něco přehlédl. Nemáš ještě trochu barvy? Potřebji opravit fosforová čísla a ručky na starších hodinkách a fosfor není ani na sirky

• po 2 týdnech...
Odesláno
Kucí už je to tady - právě dorazila, večer až přijedu dumů pod Temelím tak to nechám nabít a už to pojede :thumbsup_anim:

Teď vážně: je to přášek. Použití je možné dvojí 1) poprášit zavadlý čirý lak a sfouknout zbytek, 2) rozmíchat to s lakem a udělat tekutou barvu. Osobně se mi líbí víc ten 1. způsob, ale uvidme. Klíčový je jak se to bude chovat v noci a jak dlouho to vydrží. Vyzkouším přes víkend a dám zprávu. Zatím se mi to líbí - stačí zajít s tím sáčkem do tmavšího rohu a už je vidět, že to svítí ... :nuke:

Mám zatím 3 verze, zelená, žlutozelená a taková modrofialová - všechny vypadají na světle přibližně stejně ( taková hodně vyblitá žlutozelená ), ale ve tmě svítí různě.

Dobrý den,

potřeboval bych opravit čísla na ciferníku u leteckých Longínek. Chtěl bych se zeptat, zda by nebylo možné od Vás koupit trochu té zelené, pokud ji ještě máte a nechyběla by Vám.

Jirka

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...