Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Netušil byste někdo kde či od koho by se dalo sehnat safírové sklíčko atypického tvaru a velikosti? V zásadě bych si jej asi i uměl vybrousit sám z nějakého polotovaru, ale jde o obdélník 42x50 mm (opsaná kružnice 61 mm) tudíž úprava skla z "nějakých" hodinek asi nepřipadá v úvahu a vhodný polotovar se mi nedaří sehnat. Navíc to nemůže být náhodná koupě třeba z eBay protože - doufám - těch skel budu časem potřebovat víc.

• po 2 týdnech...
Odesláno
Netušil byste někdo kde či od koho by se dalo sehnat safírové sklíčko atypického tvaru a velikosti? V zásadě bych si jej asi i uměl vybrousit sám z nějakého polotovaru, ale jde o obdélník 42x50 mm (opsaná kružnice 61 mm) tudíž úprava skla z "nějakých" hodinek asi nepřipadá v úvahu a vhodný polotovar se mi nedaří sehnat. Navíc to nemůže být náhodná koupě třeba z eBay protože - doufám - těch skel budu časem potřebovat víc.

Zkus tento odkaz:

http://www.hodinarstvizs.cz/kontakt.html

• Po roku...
Návštěvník admira
Odesláno

Spolchemie vyrabi safirova sklicka na hodinky, ale pouze jako polotovar. Mate informace, kde jsou schopni tento polotovar opracovat na potrebnou velikost? Dekuji.

logo.gif

Návštěvník admira
Odesláno

Diky za info, ale zapomnel jsem dodat, ze hledam nekoho v Cesku. Nicmene dostal jsem dalsi tip, ze CRYTUR Turnov je zrejme schopen opracovat safirova sklicka.

crytur_logo_menu.jpg

Odesláno
Diky za info, ale zapomnel jsem dodat, ze hledam nekoho v Cesku. Nicmene dostal jsem dalsi tip, ze CRYTUR Turnov je zrejme schopen opracovat safirova sklicka.

crytur_logo_menu.jpg

admiro, mohl bys informoat o vysledku patrani, prosim pekne? resim safir na Seiko Landmonster. ze Seika jsem vyrazil rozmer, ale nikdo to jako safir neprodava. diky.

Návštěvník admira
Odesláno

Podle vyjadreni Dr. Jindřicha Houžvičky z firmy CRYTUR, atypicka safirova skla do hodinek bezne vyrabi. Cena v kazdem pripade zalezi od tvaru (rovne, konkavni nebo cylindricke) a hlavne poctu kusu. Cena za jeden kus individualni zakazky se pohybuje v tisicich Kc.

crytur_logo_menu.jpg

Odesláno
Podle vyjadreni Dr. Jindřicha Houžvičky z firmy CRYTUR, atypicka safirova skla do hodinek bezne vyrabi. Cena v kazdem pripade zalezi od tvaru (rovne, konkavni nebo cylindricke) a hlavne poctu kusu. Cena za jeden kus individualni zakazky se pohybuje v tisicich Kc.

crytur_logo_menu.jpg

dik. resim to, snad to pujde. pokud ne, treba dojde i na houzvicku ;)

Návštěvník admira
Odesláno

Samozrejme, kdy by se seslo nekolik lidi, co by chteli stejne sklo, tak by ta cena sla dolu, jenze to je asi nerealne. Kazdopadne je to dobra zprava, ze tato moznost individualni vyroby tu je. Takze ted uz si vsichni muzou postavit hodinky podle sveho gusta. ;)

Odesláno
dik. resim to, snad to pujde. pokud ne, treba dojde i na houzvicku ;)

tak a je to tady. safir na seiko landmonster ma 32.00 x 3.62mm, je rovny, ale jelikoz to je docela macek, nikdo to nedela.

...cili doslo na houzvicku... uvidime co rekne... :crying_anim02:

Odesláno

Tak tedy aktualizuji zpravu o hledani safiru. Dr. Houzvicka (viz zde) me informoval o situaci:

Neni problem safirove sklo vyrobit ve standardni tolerancich 32,00+0/-0,02mmx 3,62 +/-0,02mm s lestenymi facetami. Nicmene vyroba pouze jednoho skla, atypu je opravdu draha. Cena vychazi na 8372 Kc+DPH. Termin je ca 3 tydny.

My vyrabime pouze nekolik typu safirovych skel pro hodinky Prim od Eltonu, v podstate mimo nas standartni sortiment. Tam Vase sklo nema zadnou paralelu. Ta tloustka je skutecne atypicka. V sortimentu Eltonu je nejblizsi sklo prumer 31x2mm, pro zajimavost cena tohoto skla je 400Kc+DPH. Ta skla se ale vyrabi ve stakusovych seriich.

:thumbsdown_anim:

Návštěvník admira
Odesláno

Takze pokud budu potrebovat safirove sklo na stare PRIMKY, tak bude stat pouze 400Kc,-.

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...