knihomol Odesláno 1. října 2008 Nahlásit Odesláno 1. října 2008 Ahoj, líbí se mi model Eterna 1948 Automati COSC. Má někdo praktické zkušenosti s tímto modelem popř. s modelem Eterna Soleure? U řady 1948 jsem nenašel žádné podrobnosti o strojku. Psal jsem i do Eterny, ale odepsali mi, že starou dokumentaci neposílají tak přibalili aktuální katalog. Jedná se o etu nebo je to jejich vlastní kalibr? Mám menší zápěstí tak jsem rád, že ne všechny pěkné hodinky se dělají ve velikosti od 40 mm a větší (ale zároveň trochu pokukuju po Soleure, keré jsou bohužel už 40 mm). Budu rád za Vaše názory a zkušenosti.
japa Odesláno 1. října 2008 Nahlásit Odesláno 1. října 2008 1948-čka má ETu 2824-2 s rotorom od Eterny a modrenými skrutkami. hodinky sú veľmi pekné, priemer majú 36,75mm.
knihomol Odesláno 1. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 1. října 2008 Ahoj, líbí se mi model Eterna 1948 Automati COSC. Má někdo praktické zkušenosti s tímto modelem popř. s modelem Eterna Soleure? U řady 1948 jsem nenašel žádné podrobnosti o strojku. Psal jsem i do Eterny, ale odepsali mi, že starou dokumentaci neposílají tak přibalili aktuální katalog. Jedná se o etu nebo je to jejich vlastní kalibr? Mám menší zápěstí tak jsem rád, že ne všechny pěkné hodinky se dělají ve velikosti od 40 mm a větší (ale zároveň trochu pokukuju po Soleure, keré jsou bohužel už 40 mm). Budu rád za Vaše názory a zkušenosti. Těch 36,75mm je s korunkou nebo bez? Díval jsem se na internetu a zjistil jsem, že snad jediný, kdo Eterny v ČR prodává je hodinářství Cígler. Nevíte někdo jaké typy má a v jaké cenové relaci se u nás prodávají? Díky.
dknespl Odesláno 1. října 2008 Nahlásit Odesláno 1. října 2008 Nemám po ruce šupleru takže na setiny to nebude ;-), ale pravítkem 36 - 37 mm bez korunky, korunka přečnívá asi 2,5 mm a od konce nožky ke konci nožky 45 mm. V Česku oficiální zastoupení Eterna nemá, nejblíž v Něměcku nebo Polsku (viz http://www.eterna.ch/#/haendler/). Katalogová cena v nerezu na kůži, černé nebo bíle 1650,- EUR, na nerez tahu 2050,- EUR; v červeném zlatě 3725,- EUR, se zlatým tahem 12 400,- EUR. Na Internetu proworth nerez, kůže, černé 1320,- USD, zde. Na ebay jich teď pár je. Já je koupil od prowortha, ale v ebay aukci za 980,- USD, plus poštovné a 19% DPH. I při koupi na internetu se dá následně Eterna požádat o COSC certifikát, já ho aspoň dostal. Jo, a jsou vážně moc pěkné, balené v dřevěné krabičce s pianovým lakem a jdou - ty moje - tak okolo sekundy denně na grilu, hodinky střídám, takže dlouhodobě jsem to na ruce nemohl posoudit.
gas Odesláno 2. října 2008 Nahlásit Odesláno 2. října 2008 nechci zakládat další vlákno, tak trochu OT mám absťák a delší dobu zírám na tyhle XXL, můžete poradit kde bezpečně koupit a za kolik ? díky ( jen nové )
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se