African Odesláno 3. října 2008 Nahlásit Odesláno 3. října 2008 Na Tissot T-touch Expert mám použitý Titan pod značkou RKN/N-I. Rád bych se zeptal, zda-li jsou ruzné kvality Titanu, stejně jako oceli. Všiml jsem si, že po intenzivním měsíčním nošení, je tah celkem dost poškrábaný. Další moje otázka je: Dá se Titan nechat přeleštit tak jako ocel? Děkuji za každý postřeh"
cody Odesláno 3. října 2008 Nahlásit Odesláno 3. října 2008 Mam titanova Casia, dostal jsem je jako darek pred cca 14 lety za nejaky skolni vysledek. Musim rict ze tah nejevi znamky noseni (myslim ze jen mikroskrabance na spone - nemam je moznost okouknout detailne) a na pouzdru je jen jeden skrabanec, ale ten by se udelal i na oceli. Nevim to jiste, ale myslim si ze neni titan jako titan. Napriklad titanova vidlice na bika od Moratti vypadala uz na prvni pohled "jinak" nez titanovy ram z Ruskeho bika. A nemluvim o povrchove uprave.
Seamaster Odesláno 3. října 2008 Nahlásit Odesláno 3. října 2008 Titan je sice lehci nez ocel, ale taky mekci a tudiz nachylnejsi na poskrabani. Treba Omega dodava na titanovy hodiny specialni brusnou houbicku...proste neco za neco.
Milil Odesláno 3. října 2008 Nahlásit Odesláno 3. října 2008 Zas třeba Citizen dává místo speciální brusné houbičky na povrch hodinek titankarbid Poznají se podle toho, že jsou označené TI.C.C. (Titanium Carbide Coating)
cody Odesláno 3. října 2008 Nahlásit Odesláno 3. října 2008 Kdyz nad tim premejslim, tem Casium jsem daval dost, nosil jsem je v dobe pred Chronomagem jako hodinky cca 5 ze 7 dnu v roce. Asi 13 let. A co se kosmetickych vad tyce vypadaji lip nez Smuraje ktere jsem nosil 2-3 mesice jako hlavni hodinky.
robl.7 Odesláno 3. října 2008 Nahlásit Odesláno 3. října 2008 Titanových slitin se používá v průmyslu mnoho. Záleží na použití a hlavně na ceně. Někteří výrobci hodinek používají určitě levnější slitiny. Ale u titanu je to spíše o odolnosti , pevnosti v tahu a chemické odolnosti. K tomu neposkrabani se používají nekteré povlaky (Nitrid titanu nebo AlTi nitrid)a ty mají tvrdost pres 80HRC, takze poskrabani nehrozi. Ale u hodinek jde hlavně o vzhed a speciální povlaky nevypadají moc hezky.
cody Odesláno 3. října 2008 Nahlásit Odesláno 3. října 2008 Titanových slitin se používá v průmyslu mnoho. Záleží na použití a hlavně na ceně. Někteří výrobci hodinek používají určitě levnější slitiny. Ale u titanu je to spíše o odolnosti , pevnosti v tahu a chemické odolnosti. K tomu neposkrabani se používají nekteré povlaky (Nitrid titanu nebo AlTi nitrid)a ty mají tvrdost pres 80HRC, takze poskrabani nehrozi. Ale u hodinek jde hlavně o vzhed a speciální povlaky nevypadají moc hezky. A myslis ze se da titan take udelat jako PVD? Ciste teoreticky mi to jako laikovi nepripada nerealne.
Návštěvník YPO Odesláno 3. října 2008 Nahlásit Odesláno 3. října 2008 titan se dá celkem snadno přeleštit drsnější častí houbičky na nádobí a nebo osvědčeným papírem - existují i různé tužky , ale ty nemám vyzkoušené
cody Odesláno 3. října 2008 Nahlásit Odesláno 3. října 2008 A delaji se z titanu i stezejky, pokud vyrobce rovnou dava titanove pouzrdo i tah? Ja je tam nemam, jsou tam obycejne.
PhoeniX Odesláno 3. října 2008 Nahlásit Odesláno 3. října 2008 A myslis ze se da titan take udelat jako PVD? Ciste teoreticky mi to jako laikovi nepripada nerealne. PVD na titan je možné.
PhoeniX Odesláno 3. října 2008 Nahlásit Odesláno 3. října 2008 Příklad třeba zde. Ale je toho na trhu více.
B.F.G. Odesláno 3. října 2008 Nahlásit Odesláno 3. října 2008 Titanových slitin se používá v průmyslu mnoho. Záleží na použití a hlavně na ceně. Někteří výrobci hodinek používají určitě levnější slitiny. Ale u titanu je to spíše o odolnosti , pevnosti v tahu a chemické odolnosti. K tomu neposkrabani se používají nekteré povlaky (Nitrid titanu nebo AlTi nitrid)a ty mají tvrdost pres 80HRC, takze poskrabani nehrozi. Ale u hodinek jde hlavně o vzhed a speciální povlaky nevypadají moc hezky. Nesouhlas, speciální povlaky vypadají často lépe než původní povrch. Hlavní problém (z pohledu pouzdra hodinek) je v obnovitelnosti vzhledu, výrobních nákladech, zvládnutí technologie, a smyslu případného povlakování. Slitina titanu se musí vybírat i z důvodu obrobitelnosti a životnosti. (defekty, zmetkovitost, náročnost technologie a výroby) Titan už byl na fóru mnohokrát popisován a rozebírán, pohledejte, nebaví mě to pořád přepisovat.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se