Přejít na obsah

Definitivní hodinky

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 184
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Drummer napsal:
Já už držím skoro dva měsíce :). Teď jen sháním nějaké levnější hodinky pro extrémnější situace, abych si ty definitivní nezničil.

To si právě taky říkám, že ty jedny definitivní, co jsou na cestě, bych měl doplnit něčím spotřebním, případně vlastnit vyváženou kombinaci jedněch "definitivních" a jedněch ryze strohých oblekovek a jedny spotřební (třeba quartz, digi a pod.) na řekněme méněbezpečněhodinkové činnosti. Jenže, to jsem skoro opět na cestě do pekel, protože pak k tomu přibudou ještě jedny na extraméněbezpečněhodinkové činnosti a pak...

Nyní jsem vlastně nemocný. Mám totiž zrovna na ruce obyč. ocelové noname qurtz a přímo somaticky pociťuji nedostatek tikání na zápěstí :crutch:

Díky ale Drummere za informaci, v případě, že symptomy obsedantní horologomanie se opět u tebe projeví, podej zprávu a popiš, z jakého podnětu nemoc v plné síle opět propukla, děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hledani definitivnich hodinek je hledanim gralu - asi si vetsina z nas predstavuje ze jednou si koupi hodinky, ktere jakoby zavrsi celou tu nasi posedlost, cele to snazeni, prohlizeni fotek, desitky hodin diskusi a hleadani na internetu - takove, ktere budeme brat na ruku kazdy den s pocitem ze jsou porad pro nas tim cim byly v den kdy jsme rozbalili krabicku - takove ktere nas ocisti od toho vecneho hledani - takove ktere nam umozni se povznest nad touhu vlastnit dalsi a vsechny diskuse jez tady vedeme se pro nas stanou jen zabavou, e jen predehrou k dalsimu nakupu. Obavam se ale, ze je to iluze. Iluze jez prerostla ve fixni ideu jez nas neustale pohani k dalsim a dalsim nakupum, k dalsimu hledani, zvysovani naroku, vetsim financnim obetem. Je to zacarovany kruh ze ktereho neni cesty ven. Ja mel uz minimalne troje definitivni hodinky, ale presto ten neklid ve me porad zustava, porad prohlizim, porad patram a zvazuji....je to nekonecne :D

Upraveno uživatelem grga_pitic
Odkaz ke komentáři

grga_pitic napsal:
Hledani definitivnich hodinek je hledanim gralu - asi si vetsina z nas predstavuje ze jednou si koupi hodinky, ktere jakoby zavrsi celou tu nasi posedlost, cele to snazeni, prohlizeni fotek, desitky hodin diskusi a hleadani na internetu - takove, ktere budeme brat na ruku kazdy den s pocitem ze jsou porad pro nas tim cim byly v den kdy jsme rozbalili krabicku - takove ktere nas ocisti od toho vecneho hledani - takove ktere nam umozni se povznest nad touhu vlastnit dalsi a vsechny diskuse jez tady vedeme se pro nas stanou jen zabavou, e jen predehrou k dalsimu nakupu. Obavam se ale, ze je to iluze. Iluze jez prerostla ve fixni ideu jez nas neustale pohani k dalsim a dalsim nakupum, k dalsimu hledani, zvysovani naroku, vetsim financnim obetem. Je to zacarovany kruh ze ktereho neni cesty ven. Ja mel uz minimalne troje definitivni hodinky, ale presto ten neklid ve me porad zustava, porad prohlizim, porad patram a zvazuji....je to nekonecne :D

V podobném duchu jsem chtěl něco napsat, sám bych to lépe nezformuloval.

Odkaz ke komentáři

New X-Bob napsal:
Ale Kubsone, pro tebe to jsou dobré zprávy se smajlíkem :clap: :goof: :thumbsup_anim: na konci. Nebo jsi ďábelský obchodník a proto tam byl :devil: ?

ano, pro obchodníka to jsou dobré zprávy! ;)

z opačného konce barikády - myslím že často jde právě o tu "cestu", hledání, nalézání nového atd.

Odkaz ke komentáři

kubson napsal:
ano, pro obchodníka to jsou dobré zprávy! ;)

z opačného konce barikády - myslím že často jde právě o tu "cestu", hledání, nalézání nového atd.

Každá cesta ale musí vést k nějakému cíli:

- nalezení definitivních hodinek

- ke zmagoření, chudobě a pobytu v blázinci

Odkaz ke komentáři

grga_pitic napsal:

Jo. Přesně tak.

I když... Co když...? Třeba jednou... ;)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník milosklikar

Zvoní budík, otevřu oči a dlouho se dívám na Luminox F117. Beru si je na spaní, protože mají tritium. Možná i proto chodím za noc třikrát čůrat. Vstávám a jdu ke své oblíbené krabičce. Sundávám Luminoxy a beru na ruku Hamilton X-Wind. Protože se musí taky natáhnout, aby se nezastavily. To je pak šílené seřizování. Během běžných ranních činností nezapomenu hodně máchat levou rukou. Převléknu se a chystám se jít do práce. Vyměním X-Windy za modré Seiko Sumo. Rád je nosím k džínám, ten tón v tónu, to se snad ani nedá popsat. V práci je to nekonečné. Přijdu domů a Suma okamžitě vyměňuji za Citizen Pilot Nighthawk Radio-Controlled. To jsou držáci. Chystám se totiž doma něco manuálně dělat. Třeba posekat trávu. Ale po půl hodině se cítím nějak nesvůj. Nebylo to ono. Vezmu si radši Seika diversky. Co kdybych umýval nádobí a budu přeci taky koupat děti. Ale! Najednou mi to dojde. Moscow Amphibia! Já na ně úplně zapomněl. Beru je na ruku a najednou cítím zvláštní klid. Možná bych to popsal ve ?správný čas na správném místě?. Ale na jak dlouho? Už se těším na večer. Na Luminoxy. Nesmím se zapomenout večer hodně napít?.

Takovouto watch rapsodií bych popsal můj posun k definitivním hodinkám....

Odkaz ke komentáři

Taky se mi už ani nechce věřit, že jsem roky a roky nosil jenom jedny hodinky. Teď se o mně začíná pokoušet ale jiná úchylka - začínám hodinky nenosit, abych je "neonosil" a byly pořád tak pěkné, jako jsou teď. Jak z toho ven??

Odkaz ke komentáři

Apep napsal:
Taky se mi už ani nechce věřit, že jsem roky a roky nosil jenom jedny hodinky. Teď se o mně začíná pokoušet ale jiná úchylka - začínám hodinky nenosit, abych je "neonosil" a byly pořád tak pěkné, jako jsou teď. Jak z toho ven??

No, tak se mi zda, si na nejlepsi ceste na zacatek, tim myslim nakup novych, pro jistotu, co kdyby se ty dosavadni onosily.

Podle meho je posedlost hodinkami dana tim, ze clovek si poridi prvni a mysli si, ze tim to konci. A pak uvidi lepsi a je v tom zase. Jedinou cestou ven je nekoupit prvni vysneny kousek. Ale kdo z vas (nas) to dokazal. 7 let jedny, necele 2 roky po registraci patery a seste na ceste.

PS: zavidim vsem, co v sobe maji dost moralni sily na to, aby sve puvodni hodinky, myslim ty do kterych se zakoukali po registraci do fora, dokazali prodat.

Odkaz ke komentáři

Apep napsal:

To delas chybu - myslim ze vec ma svuj smysl pouze tehdy kdyz je pouzivana - pokud je jenom vystavena svuj smysl ztraci. Snazim se to praktikovat cely zivot - doma nemame nadobi na "svatek" a na patek, jime na tom na cem mame chut nebo na tom co ladi k ubrusu nebo k jidle. nesnasim veci vystavene ve vitrinach "pro navstevy" - to same se tyce i hodinek - nosim vsechny protoze jsou urcene k noseni - neznamena to ale, ale treba spolecenske hodinky nosim kdyz se jdu hrabat v ucpanem zachodu atd, na druhou stranu proste jsou to hodinky maji se nosit, maji byt na ruce a riziko toho ze obcas s nima vezmes o futra, nebo ze trochu postrabes tah k tomu patri, tak jako ze i svatecni talir ti pri utirani spadne na zem, rozbije se a nebudete mit kompletni servis.............

Upraveno uživatelem grga_pitic
Odkaz ke komentáři

grga_pitic napsal:
To delas chybu - myslim ze vec ma svuj smysl pouze tehdy kdyz je pouzivana - pokud je jenom vystavena svuj smysl ztraci. Snazim se to praktikovat cely zivot - doma nemame nadobi na "svatek" a na patek, jime na tom na cem mame chut nebo na tom co ladi k ubrusu nebo k jidle. nesnasim veci vystavene ve vitrinach "pro navstevy" - to same se tyce i hodinek - nosim vsechny protoze jsou urcene k noseni - neznamena to ale, ale treba spolecenske hodinky nosim kdyz se jdu hrabat v ucpanem zachodu atd, na druhou stranu proste jsou to hodinky maji se nosit, maji byt na ruce a riziko toho ze obcas s nima vezmes o futra, nebo ze trochu postrabes tah k tomu patri, tak jako ze i svatecni talir ti pri utirani spadne na zem, rozbije se a nebudete mit kompletni servis.............

Já netvrdím, že to tak praktikuju, jen jsem se přistihl, že jsem si teď třeba několikrát chtěl vzít ty svoje renovované Glashutte a když jsem je viděl v těch nádherných krabičkách s nevytahaným páskem, s fólií na číselníku, tak jsem zaváhal a vzal si něco jiného :-) Ale je to otázka času, to je mi jasné. To jsou jenom takové úvahy a postřehy, k obohacení diskuse :-)

Odkaz ke komentáři

No já nevím, u mě je to snažší i finančně - do hodinek moc vrážet nechci, aby zbylo i na jiné. Měl jsem asi docela šťastnou ruku při výběru prvních "lepších" - Seiko Spirit mám něco přes rok a pořád se kochám - myslím, že vydrží hodně dlouho. I když bych jim chtěl pořídit bratříčka na volnější chvíle...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...