CzechJoker Odesláno 8. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2008 (upraveno) Chci se pochlubit zatím posledním přírůstkem do rodiny, Bulova Accutron cal. 214, vyrobené v roce 1962. Tyto hodinky sloužily (doslova) jako předobraz prototypu ladičkových hodinek Prim. Co je pro mě naprosto úžesné je jednak zvuk (hodinky jsou naladěny na tón F1, 360 Hz) a pak zejména pohyb vteřinovky, která netiká, ale naprosto plynule krouží. Zarytým příznivcům klasiky pak může vadit ještě absence korunky Pouzdro je potaženo vrstvou 10 karátového zlata. Zajímavé výsledky kontinuálního měření (1/2 roku) přesnosti tohoto kalibru: http://www.mechanikus.hu/sta_BA.htm Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 8. října 2008 uživatelem CzechJoker Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 8. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2008 Hodinky maji tak zajimavy cifernik, ze bych si chybejci korunky snad vubec nevsiml. Jsou paradni, gratulace! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino65 Odesláno 8. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2008 Tak ti gratuluji, jsou opravdu super. Konečně tu s Accutronama nebudu sám. S tou vteřinovkou máš pravdu, i u mých Gemini letí krásně dokola zcela plynule. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CzechJoker Odesláno 8. října 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2008 (upraveno) Jsou nádherné. Musím upřímě říct, že i když jsou Prim cal. 50 v NOS stavu krásné, tak jak LIP R25, tak tento Accutron jsou prostě úúúžasné. Těším se, jak je za dva týdny vyvětrám do divadla. Sice trochu menší, ale V sobotu chci něco nafotit, tak zkusím natočit krátké video na youtube. Nejlépe i se zvukem Upraveno 8. října 2008 uživatelem CzechJoker Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
japa Odesláno 8. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2008 to video je dobrý nápad, už sa teším Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koblih69 Odesláno 8. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2008 to video je dobrý nápad, už sa teším Vono už jich tam pár je, třeba: http://www.youtube.com/watch?v=PpTYpoM1nhk ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CzechJoker Odesláno 9. října 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2008 Už jsem se těšil, že to nebudu muset udělat, ale když slyším ten šum a vidím, jak se jim klepou ruce, tak to raději zkusím taky. Třeba se to povede líp, jinak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CzechJoker Odesláno 11. října 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2008 Tak jsem si trochu pohrál a výsledek je zde: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
japa Odesláno 11. října 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2008 pekná práca Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 1. října 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2009 Tak jsem si procházel staré diskuse a narazil jsem na tohle téma a musel jsem zamáčknout slzu - tyhle hodinky se chvíli ohřály i namé ruce Mám na ně moc krásné vzpomínky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda_Prim Odesláno 3. května 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2022 Ahoj, nechci zakládat nové téma, tak to přidám sem. Dostaly se ke mně tyhle Bulovy 214 v moc pěkném stavu, ale mají jednu vadu, že nefungují. V baterce asi problém nebude, ta má 1,37V. Poradil byste mi někdo, kdo by mi je mohl opravit? Díky Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal. Odesláno 3. května 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2022 Mám s mými Bulovami dobrou zkušenost s hodinářstvím Onyx. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 3. května 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2022 Před hodinou, Jarda_Prim napsal: Ahoj, nechci zakládat nové téma, tak to přidám sem. Dostaly se ke mně tyhle Bulovy 214 v moc pěkném stavu, ale mají jednu vadu, že nefungují. V baterce asi problém nebude, ta má 1,37V. Poradil byste mi někdo, kdo by mi je mohl opravit? Díky Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Otázka zní - nedělají nic, nebo bzučí, ale nejdou? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda_Prim Odesláno 4. května 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2022 Ahoj Honzo, nedělají nic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda_Prim Odesláno 4. května 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2022 před 22 hodinami, Michal. napsal: Mám s mými Bulovami dobrou zkušenost s hodinářstvím Onyx. Díky za tip, zeptám se tam Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se