Jump to content

Bulova Accutron

CzechJoker

Recommended Posts

Chci se pochlubit zatím posledním přírůstkem do rodiny, Bulova Accutron cal. 214, vyrobené v roce 1962. Tyto hodinky sloužily (doslova) jako předobraz prototypu ladičkových hodinek Prim.

Co je pro mě naprosto úžesné je jednak zvuk (hodinky jsou naladěny na tón F1, 360 Hz) a pak zejména pohyb vteřinovky, která netiká, ale naprosto plynule krouží. Zarytým příznivcům klasiky pak může vadit ještě absence korunky :oneeyed02:

Pouzdro je potaženo vrstvou 10 karátového zlata.

Zajímavé výsledky kontinuálního měření (1/2 roku) přesnosti tohoto kalibru: http://www.mechanikus.hu/sta_BA.htm

post-2946-1223473385.jpg

post-2946-1223473402.jpg

Edited by CzechJoker

Jsou nádherné. Musím upřímě říct, že i když jsou Prim cal. 50 v NOS stavu krásné, tak jak LIP R25, tak tento Accutron jsou prostě úúúžasné. Těším se, jak je za dva týdny vyvětrám do divadla. Sice trochu menší, ale :thumbsup_anim:

V sobotu chci něco nafotit, tak zkusím natočit krátké video na youtube. Nejlépe i se zvukem :smile_anim:

Edited by CzechJoker

• 11 months later...

Tak jsem si procházel staré diskuse a narazil jsem na tohle téma a musel jsem zamáčknout slzu - tyhle hodinky se chvíli ohřály i namé ruce :) Mám na ně moc krásné vzpomínky :)

• 12 years later...

Ahoj, nechci zakládat nové téma, tak to přidám sem. Dostaly se ke mně tyhle Bulovy 214 v moc pěkném stavu, ale mají jednu vadu, že nefungují.  V baterce asi problém nebude, ta má 1,37V. Poradil byste mi někdo, kdo by mi je mohl opravit? Díky 🙂 

bulova214.jpg

Před hodinou, Jarda_Prim napsal:

Ahoj, nechci zakládat nové téma, tak to přidám sem. Dostaly se ke mně tyhle Bulovy 214 v moc pěkném stavu, ale mají jednu vadu, že nefungují.  V baterce asi problém nebude, ta má 1,37V. Poradil byste mi někdo, kdo by mi je mohl opravit? Díky 🙂 

bulova214.jpg

Otázka zní - nedělají nic, nebo bzučí, ale nejdou?