Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Na oficiální české wikipedii během posledního měsíce vyrostla stránka věnovaná hodinkám Prim. Ačkoliv tu v minulosti byl pokus o vytvoření podobné encyklopedické stránky v rámci, je to jednak pro běžnou veřejnost těžko dostupné a pak taky stav bohužel není nic moc (spíš nic, stačí se podívat)...

Chtěl bych touto cestou požádat zkušené hodináře o korekturu zveřejněného textu a případně také o doplnění o další poznatky. Své připomínky můžete kromě wikipedie vkládat i sem do fóra.

Myslím, že by bylo dobré dát dohromady know-how a vytvořit kompletnější informační základnu, než kterou na svých stránkách nabízí přímo Prim.

Stránka na wikipedii je zde: http://cs.wikipedia.org/wiki/PRIM

Jenom aby nevznikla mýlka: nejsem autorem všeho tam uvedeného, pouze jsem něco málo doplnil či přeformuloval.

Upraveno uživatelem CzechJoker
Odesláno

Otázkou je, je-li to OK, když značka PRIM je momentálně kapku... no... však víte.

Takže tvrzení na té stránce jsou zřejmě právně napadnutelná.

Odesláno (upraveno)
A navíc je to celé napsané v "chronomag jazyce", což se mi moc nelíbí.

Myslíš tím pojmy jako "kalibr" apod?

Nevím, kdo tu stránku založil. Text tam uvedený je modifikovaný ze stránek Eltonu, trochu jsem se ho pokusil upravit hlavně v části, kde se zbytečně chlubí (rodinné stříbro to imho není, když používá konfekční ETU). Rozhodně by stálo zato ji upravit tak, aby více odpovídala skutečnosti.

Odesláno
Myslíš tím pojmy jako "kalibr" apod?

Jinak geneze té stránky je asi taková, že jsem ji na počátku založil a vložil pouze nějaký dvoutřívětový text (bo jsem byl neskutečně líný). Za měsíc tam někdo jiný nalil text z historie Eltonu, který se mi moc nelíbí a nepatrně jsem ho upravil. Tehdy tam byly vyjmenovány tuším Diplomaty a Igeny.

No myslím, že je to celkem slušný, Co se mi nelíbí je formulace: ... Mezi zákazníky firmy PRIM patří mimo jiné prezident Václav Klaus nebo Alain Delon... to je nesmysl. Možná by se to dalo vyjádřit tak, že majiteli hodinek Prim mimo jiné jsou... tedy pokud už ty hodinky mezi tím nebyly v servisu - to by se pak stali ti 2 pánové i zákazníky....

Odesláno
No myslím, že je to celkem slušný, Co se mi nelíbí je formulace: ... Mezi zákazníky firmy PRIM patří mimo jiné prezident Václav Klaus nebo Alain Delon... to je nesmysl.

To není nesmysl. Prezident si hodinky řádně zakoupil a Delon je dostal od třetí osoby, která je také zakoupila.

Odesláno

No, ona ta formulace je taková.... no, nelžou, ale když řekneš, že mezi zákazníky patří... tak je to takové hodně průběhové... a působí to dojmem jisté dlouhodobosti :) To pak by mohli napsat, že mezi jejich zákazníky patřím i já :D Já tenhle popisek vždycky vnímám jako takové "skoroambasadorství" ... :) lež to není, ale působí to zavádějícím dojmem... Jak si Delon kupuje Primky :D a v kavárně pařížského hotelu říká: To jsem si koupil v Česku :D

Odesláno
To není nesmysl. Prezident si hodinky řádně zakoupil a Delon je dostal od třetí osoby, která je také zakoupila.

Tudize Delon NENI zakaznik...

Zakaznik a spotrebitel neni jedno a to same ;)

Odesláno
Tudize Delon NENI zakaznik...

Zakaznik a spotrebitel neni jedno a to same ;)

Chlapi nechci zakládat flame, to nebylo účelem mého příspěvku. Formulace je zavádějící samozřejmě schválně ale není to nic tragickýho jen hra se slovíčky. Mě se nelíbí, ale většině ostatních to bude jedno. To co jsem myslel už tady řečeno bylo. U Václava Klause jsem měl jen zprostředkovanou infromaci o tom kolik za hodinky (ne) zaplatil. Z toho jsem vycházel. Pokud je to nesprávně tak se omluvám. Prosím nenechme to zase strahnou k tomu, že tu bude 50 příspěvků o takovým detailu. Myslím, že na wikipedii někdo odvedl kus práce a na jednom slovíčku to nestojí. Měl jsem si tu poznamku raději odpustit. Takže " Slunce v duši " :cheers:

Odesláno (upraveno)

Díky všem. Elastblok jsem opravil, trochu jsem přeformuloval Delona s Klausem, uvedl jsem je jen jako majitele hodinek. Nenapadá mě, jak to napsat jinak, aby to nevyznělo, že jsou zákazníci (což Delon určitě není), nebo ambasadoři (což není ani jeden, alespoň doufám...)

Chtěl bych poradit s vojenskou výrobou Eltonu - na stránkách Primu je o ní zmíňka, ale nikde to není blíže specifikováno. Nevíte o tom někdo něco?

A pak v přehledu subverzí kalibrů bych potřeboval poradit se změnami, které jednotlivé verze obsahovaly. Něco jsem našel tady na fóru (kalibr 68 + celkový přehled od rmx), ale mám pocit, že jsem kdysi viděl nějaký příspěvek, kde to bylo všechno rozepsané.

Má smysl tam vůbec ty subverze nechávat?

Hodně mě vadí ta zmíňka o rodinném stříbře, protože současná produkce je spíš stříbrná po Hayekovi. Nenapadá vás, jak to přeformulovat? Tohle je evidentně opsaný z webovek Primu.

Edit: doplnil jsem prototypy a rozdělení, co dělalo Nové Město a co Šternberk

Odesláno

Já bych to vypustil úplně... za rodinné stříbro se považuje většinou něco čeho si "považuje" celý národ... Že by si lidi mimo chronomag považovali PRIMu je nesmysl... spíše to má lehce pojorativní nádech při označení laciných hodinek a spíše to je součástí sebepropagace Prim Elton..

To že si PRIMEK (obecně - starých i nových) považují někteří z nás je něco jiného...

Dost se to projevuje třeba při sporech o značku. Spory o becherovka nebo Budvar, Pilsner Urqvel a pod. sleduje celý národ se zatajeným dechem... souboj Prim MPM a Prim manufactured 1949 jsou naprosté většině národa totálně šumák...

Odesláno

A to vám nevadí, že o značku PRIM probíhá soud a do jeho ukončení Elton není majitelem značky PRIM? (Totiž jestli to dobře chápu...) Protože v tom případě je ten článek na wikipedii prostě a jednoduše nepravdivý. Do rozhodnutí soudu...

Odesláno
Já bych to vypustil úplně... za rodinné stříbro se považuje většinou něco čeho si "považuje" celý národ... Že by si lidi mimo chronomag považovali PRIMu je nesmysl...

pokud se nepletu, byl někde uveřejněn výzkum, ze kterého to vyplývalo..

Odesláno
A to vám nevadí, že o značku PRIM probíhá soud a do jeho ukončení Elton není majitelem značky PRIM? (Totiž jestli to dobře chápu...) Protože v tom případě je ten článek na wikipedii prostě a jednoduše nepravdivý. Do rozhodnutí soudu...

To, že probíhá soud je věc nemilá, a může postihnout kohokoli z nás, i když si to nepřipouští.

Pokud věc není právně uzavřena, není možné nic předjímat

Odesláno

To že se tam mluví o PRIM a jedním dechem se ztotožňuje s Prim manufactured 1949 je minimálně nepravda... PRIM te´d vlastní někdo jiný než ELTON hodinářská a tato firma nevyábí pod značkou PRIM, ale pod značkou Prim manufactured 1949...

Odesláno (upraveno)
To že se tam mluví o PRIM a jedním dechem se ztotožňuje s Prim manufactured 1949 je minimálně nepravda... PRIM te´d vlastní někdo jiný než ELTON hodinářská a tato firma nevyábí pod značkou PRIM, ale pod značkou Prim manufactured 1949...

I když jsem se v threadu nepatrně ztratil, provedl jsem úpravu - snad k lepšímu. Asi bude třeba důsledně oddělit tři věci: původní Prim do roku 1990, Elton hodinářskou akciovku a MPMQ.

Mohl by prosím někdo připojit informace k jednotlivým verzím kalibrů + prototypům?

V sobotu se pokusím doplnit nějaké fotografie. Pokud se mi podaří nějaké primky rozloupnout, pak snad i kalibr bude...

Odesláno (upraveno)

Ještě mě napadlo, že bychom to mohli rozdělit časově natřikrát? do 1990, od 1990 do ukončení transformace, privatizace atd. a poslední fázi, tedy současnou firmu.

Odesláno
Ještě mě napadlo, že bychom to mohli rozdělit časově natřikrát? do 1990, od 1990 do ukončení transformace, privatizace atd. a poslední fázi, tedy současnou firmu.

To by asi bylo nejlepsi, a nebo se na produkci po ukonceni transformace vykaslat uplne, to at si zajistuje Elton na svych strankach a sem to doplni az vyhraje soud definitivne (coz mu ze srdce preji) Podle mne by tato stanka totiz mela slouzit pouze jako informacni kanal o hodinkach Prim a neuvadet zadne reklamni blaboly ci podobny plevel...

Nechal bych tam pouze pro poradek jiz uvedenou informaci o sporu o znamku Prim, aby bylo alespon videt, ze Prim jeste nejakym zpusobem ci formou zije...

U kalibru chybi informace o K25 pro Spartaky....

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...