smarter Odesláno 15. října 2008 Nahlásit Odesláno 15. října 2008 Tak mne napadlo, zda je možne se tomuto neduhu vyhnout. Temer vsechny starsi hodinky co jsem zatim videl, vcetne tech lepsich kousku, maji cifernik znacne zasly. Jsou na tom nejake materialy hure/lepe? A ktere? Ma na to nekdo z vyrobcu nejaky trumf? Prozatim jsem zjistil, ze lakovane ciselniky jsou na tom hur, avsak ani kovove udajne nejdou vycistit beze stop. Je to tedy nutne zlo nebo otazka technologie a urzby?
smarter Odesláno 15. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 15. října 2008 Nikdo nic ? Jeste bych se zeptal, jelikoz znovu uvazuji o Archimede Arcadiich, jaky je tam ciselnik?
mechano Odesláno 15. října 2008 Nahlásit Odesláno 15. října 2008 Nikdo nic ? Jeste bych se zeptal, jelikoz znovu uvazuji o Archimede Arcadiich, jaky je tam ciselnik? Kup si něco s emailovým nebo zlatým číselníkem. No.
smarter Odesláno 15. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 15. října 2008 Kup si něco s emailovým nebo zlatým číselníkem. No. Takze jenom tak? To asi nebude nic v me cenove hladine. Je to ale skoda. Doufal jsem, ze ta zaslost je zpusobena prave nevyspelymi povrchy a ze se to treba modernich kousku netyka
cali Odesláno 15. října 2008 Nahlásit Odesláno 15. října 2008 (upraveno) Nevidel by som to tak tragicky. Vintazne kusy na olezly ciselnik trpia pomerne fatalne a skoro vsetky ale nie je to chyba ciselnika je to chyba puzdra ktore vacsinou nie je moc vodotesne a tak do hodiniek vnika voda a hlavne slany pot. Vsetky hodinky ktore maju aspon trochu vodotesne puzdro na tom budu so stavom ciselnika neporovnatelne lepsie (skus sa podivat povedzme na 30 rocne submarinery jedine co uvidis bude vycichla luminiscencna farba inak budu v pohode.... a pre dalsi priklad mozeme zajst aj do ovla nizsich cenovych hladin typicky stare Prim sport II budu na tom s ciselnikom a ruckami ovela lepsie nez vsetky ostatne stare primky prave vdaka vodotesnosti) Moderne hodinky su dostatocne vodotesne skoro vsetky... 50m je dnes take minimum a luminiscencna farba je vacsinou polymerova luminova ktora casom tolko nechradne ako starsie natery s tritiom resp nechradne v horizonte 10rokov skoro vobec. Pre to ak si kupis moderne hodinky od spolahliveho vyrobcu a budes davat pozor aby ti do nich nenatieklo (neplavat s odsrobovanou korunkou) tak v horizonte 10-15 rokov by si nemal na hodinkach za 5-6 tisic pozorovat na ciselniku skoro ziadnu zmenu..... Myslel som to tak ze rozhodne nemusis investovat do zlateho ci emailoveho ciselnika zo strachu z oxidacie. Edit: pokial ide o archimede arcadia tak myslim ze tieto su vo vztahu k vyssie uvedenemu naprosto v pohode. Upraveno 15. října 2008 uživatelem cali
gandalf Odesláno 15. října 2008 Nahlásit Odesláno 15. října 2008 Já bych /za sebe/ řekl, že ke starším hodinkám ta patina patří a některým i docela sluší.
mechano Odesláno 15. října 2008 Nahlásit Odesláno 15. října 2008 (upraveno) Takze jenom tak? To asi nebude nic v me cenove hladine. Je to ale skoda. Doufal jsem, ze ta zaslost je zpusobena prave nevyspelymi povrchy a ze se to treba modernich kousku netyka Ne, není to jenom takhle, zkus to trochu promyslet. Tak třeba, budeš li mít hodinky pořádně vodotěsné, nehrozí téměř žádná "oxidace " číselníku. Nejčastější poškození je způsobeno prošlou vodotěsností, t.j. když někdo dusí ty hodinky na ruce patnáct let, pochvaluje si , jak ušetřil za servis, těsnění je dávno pryč a proto se dovnitř dostává bordel a vlhkost. Takže když budeš mít průměrné hodinky a budeš se k nim chovat slušně, nebude žádný problém. Ale koukám, že už to víš od "caliho" Upraveno 15. října 2008 uživatelem mechano
smarter Odesláno 15. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 15. října 2008 Ne, není to jenom takhle, zkus to trochu promyslet. Tak třeba, budeš li mít hodinky pořádně vodotěsné, nehrozí téměř žádná "oxidace " číselníku. Nejčastější poškození je způsobeno prošlou vodotěsností, t.j. když někdo dusí ty hodinky na ruce patnáct let, pochvaluje si , jak ušetřil za servis, těsnění je dávno pryč a proto se dovnitř dostává bordel a vlhkost. Takže když budeš mít průměrné hodinky a budeš se k nim chovat slušně, nebude žádný problém. Ale koukám, že už to víš od "caliho" Takze je to nakonec otazka udrzby, inu i to je dobra zprava
cali Odesláno 15. října 2008 Nahlásit Odesláno 15. října 2008 no pokial ide o vyber (arcadia) tak nakolko tam ziadna (casom okoravajuca) luminiscencna farba nie je tak tie hodinky skor "zoderies" nez by na nich zasiel ciselnik... (pokial ti do nich nenatecie neuvaris ich na akumulacke alebo ich nebudes skladovat na palubovke auta za celnym sklom na slnku) proste s dobrym zaobchadzanim a pravidelnym servisom budu skoro vecne.... (ale nedaj sa zmiast zacne to arcadiou a coskoro si kupis dalsie , hodiniek totiz nikdy nie je dost )
smarter Odesláno 16. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 16. října 2008 Jen tak pro zajimavost. Muzete nekdo hodit odkaz na nejake hodinkiy (staci obrazek) s emailovym ciselnikem?
cody Odesláno 16. října 2008 Nahlásit Odesláno 16. října 2008 Fotka nic moc, zato kombinace emailu a mosazneho stredu. Koukni na stranky Sinn, videl od nich jedny paraaaadne vymalovane.
smarter Odesláno 16. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 16. října 2008 Fotka nic moc, zato kombinace emailu a mosazneho stredu. Koukni na stranky Sinn, videl od nich jedny paraaaadne vymalovane. Jejky, a neco na ruku? Mozna je to hloupost tak se ptam...
cali Odesláno 16. října 2008 Nahlásit Odesláno 16. října 2008 vacsina starsich cibuli mala emailovy cifernik pozna sa to podla toho ze ked sa s nimi niekde slahne cifernik popraska inak u novych veci sa email vidi len naozaj vynimocne vacsinou v ramci nejakeho retro remaku a vacsinou su to palky
smarter Odesláno 16. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 16. října 2008 vacsina starsich cibuli mala emailovy cifernik pozna sa to podla toho ze ked sa s nimi niekde slahne cifernik popraska inak u novych veci sa email vidi len naozaj vynimocne vacsinou v ramci nejakeho retro remaku a vacsinou su to palky Jo jo, to popraskani znam z babiccinych starych misek Ze to bude racha je mi jasne, spis bych se rad kouknul na nejakou detailni fotku naramkovych hodinek. Rikam si ze to muze vypadat hodne pekne, zvlast kdyz jsem na klasictejsi kousky
cody Odesláno 16. října 2008 Nahlásit Odesláno 16. října 2008 Jejky, a neco na ruku? Mozna je to hloupost tak se ptam... Ale tohle na jedne ruce uneses, budou mit jen par kilo Vazne, nenasel jsem ted narychlo nic na ruku, ale zkus ty Sinny. Emailu jsem videl par (na obrazku) a Sinn se mi jevil naprosto nejhezci.
smarter Odesláno 16. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 16. října 2008 Tak tady je krasne videt Nebo kral vsech kralu - Breguet
cody Odesláno 16. října 2008 Nahlásit Odesláno 16. října 2008 (upraveno) Cece tak to je mazec. Ten vyoseny cifernik vterinovky. V kombinaci vintage+Brequet+email+rucky Naprosta nadhera! Upraveno 16. října 2008 uživatelem cody
smarter Odesláno 16. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 16. října 2008 Cece tak to je mazec. Ten vyoseny cifernik vterinovky. V kombinaci vintage+Brequet+email+rucky Naprosta nadhera! Od doby kdy jsem poprve spatril Breguet na dvojstrankove reklame casopisu TIME si rikam, ze to jsou hodinky které poridim kdyz dosahnu "az na vrchol". Nove si rikam ze budou mit emailovy cifernik
mechano Odesláno 16. října 2008 Nahlásit Odesláno 16. října 2008 Jo jo, to popraskani znam z babiccinych starych misek Ze to bude racha je mi jasne, spis bych se rad kouknul na nejakou detailni fotku naramkovych hodinek. Rikam si ze to muze vypadat hodne pekne, zvlast kdyz jsem na klasictejsi kousky Popros, ať ti sem někdo dá třeba Zenith special letecké, tam bývá takový číselník.
koblih69 Odesláno 16. října 2008 Nahlásit Odesláno 16. října 2008 Popros, ať ti sem někdo dá třeba Zenith special letecké, tam bývá takový číselník. http://www.ninanet.net/watches/others10/Me...mzenithmil.html
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se