Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

@cokafola No já si právě říkal že ty moje bronzovky mají jinou barvu a patinu, a pak jsme zjistil že jsou z CuSn8, čili z cínového bronzu, a to používá i Panerai a prý celkem vydrží a dělá se rychlá patina :) Není k dispozici žádný popis fotky.

• Like 1
  • Odpovědi 557
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
před 2 hodinami, code2 napsal:

@cokafola No já si právě říkal že ty moje bronzovky mají jinou barvu a patinu, a pak jsme zjistil že jsou z CuSn8, čili z cínového bronzu, a to používá i Panerai a prý celkem vydrží a dělá se rychlá patina :) Není k dispozici žádný popis fotky.

Přesně, cusn8 je dobrý matroš... měl jsem dvoje hodinky s tím pouzdrem a krásně oxidovaly. U tady těchto jsem se nedočetl o přesném složení. Ale určitě to bude něco levného. Třeba cusn6 nebo. Mosaz to ale není, protože za dva roky by to bylo vypocené jak staré primky sporty😂 Ale protože jsem vzdělání končil ve školce, tak se zeptej AI , nebo místních profíků.....

• po 3 týdnech...
Odesláno

Po pár dnech zatím spokojenost převeliká. Na ruce lehoučké, jako by tam ani nebyly. Zpracování špičkové. Leštěné linky na bocích, fazety na sklíčku a aplikované indexy zajišťují, že se na hodinkách pořád něco děje. 

image.thumb.jpeg.1f9e82c72a14c3138b2553b533d89b89.jpeg

• Like 3
  • Díky 2
Odesláno
před 54 minutami, RazoR napsal:

Nenápadné, šedé, titanové… RZEd6bad0bf5f1614055ada5c5daec168a7.jpg

Pěknej perlon. Odkud je, prosím?

Odesláno
V 3. 8. 2025 v 23:56, Cynique napsal:

Po pár dnech zatím spokojenost převeliká. Na ruce lehoučké, jako by tam ani nebyly. Zpracování špičkové. Leštěné linky na bocích, fazety na sklíčku a aplikované indexy zajišťují, že se na hodinkách pořád něco děje. 

image.thumb.jpeg.1f9e82c72a14c3138b2553b533d89b89.jpeg

Tyhle tanky jsou naprostá špica + to průhledné dýnko 👍

• Like 2
Odesláno
V 6. 9. 2024 v 17:18, dragys27 napsal:

Dnes od rána na ruce Svalbard Tordzhils EJ11 

20240906_171538.jpg

Das recenzi? Byl jsem na Spicberkach a o tomhle brandu nic nevedel. Vzhledem k cene nic necekam, ale jestli to neni uplnej ausus... 

Diky

Odesláno

@uff

Značka byla založená ve Velké Británii. Nějaké povídání mají zde: https://svalbard.watch/pages/about_company.html

Já jsem tyto hodinky koupil od zdejšího člena. Chtěl jsem mít ve sbírce jednoručky a tyhle mě zaujaly čistotou a jednoduchostí ciferníku, netradičním slovním vyjádřením hodinových indexů, barvou i zajímavě tvarovanou ručkou ve tvaru šípu. Tordzhils v názvu hodinek je v překladu Thorův šíp. Takže trochu odkaz i na severskou mytologii, která mi není úplně cizí. A také byly za fajn cenu.

Co se týká zpracování hodinek, za ty peníze je podle mě naprosto v pořádku. Je to číslovaná limitka, značka Svalbard dělá jen malé série hodinek. Tyhle jsou ze série 150 kusů. Strojek je v nich Seiko NH35A, takže sice základní, ale spolehlivý. Ten se dá pozorovat přes průhledné dýnko, ale zdobený není. Dále mají WR100, safírové sklo tlušťky 2 mm. Kožený řemínek má signovanou sponu. Pouzdro z nerez oceli 316L je celé leštěné a drobné vlásečnice tam jsou i po přílezitostném opatrném nošení. Mají průměr 44 mm a přes nožky 51 mm. Na mé zápěstí 17,5 cm je to už na hraně, ale nosit se dají a žádné nepohodlí nepociťuji. Z mého pohledu jim pouze moc nesluší ten světle hnědý řemínek a uvažuji o výměně za něco do modra. Když jsem si je vzal na výstavu Micro Praha, několik prodejců zaujaly a ti se mě na ně ptali. 

Takže za mě, super hodinky.

• po 3 týdnech...
  • po 2 týdnech...
  • po 3 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...