Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jenom je nebetyčná drzost otevřít mi obchod za barákem pár měsíců poté, co jsem z toho baráku odešel na Vysočinu :-) Takhle si pro to musím lítat do Moskvy...

ALe dotaz - budou tam schopní brát i věci do servisu? Je to tam blíž, než do Dejvic - a sturmanici bez sklíčka jsou takoví... nazí...

Odesláno

A ja to budu mit kousek od skoly. Takova mala prochazka na relax ve zkouskovym nikdy neuskodi!!! Konecne to nebude jen z fotek.

• po 3 týdnech...
  • po 3 týdnech...
Odesláno

V pátek jsem už nevydržel a zašel se do prodejny podívat. Může být vzdálená tak do pěti minut chůze od stanice metra Hůrka. Najít prodejnu mi trvalo trochu déle, v tamní lokalitě se vůbec nevyznám. Každopádně prodejna se nachází v prvím patře jakéhosi vysokého domu.

Návštěvu určitě doporučuji. Obsluhující prodavač měl dostatečný přehled a věděl o čem mluví. Interiér je zařízen decentně a nic neodpoutává pozornost od prezentovaných hodinek. Těch je skutečně požehnané množství. Buran, Aviator, Poljot, Vostok, Orient, Romanson a určitě další, které jsem zapomněl. Zajímal jsem se pouze o mechanické hodinky, a tak švýcarské quartzky jsem ponechal bez povšimnutí.

Mechaniky je zde spousta, snad většina současných typů výše zmíněných značek. Opět platí to, že žádná fotografie hodinky dostatečně nevystihne a ve skutečnosti vypadají daleko lépe. Zdržel jsem se asi 15 minut, ale kdyby mi to nepřišlo trapné, vydržel bych tam nejméně hodinu :) Prodavač se nerozpakoval mi předvádět jednotlivé typy, i když jsem hned při příchodu upozornil, že jdu jenom na čumendu. Ale stejně to dopadlo tak, že už šetřím na "černěný" chronograf Aviator.

Fotografie pořízené mobilem by měly být jen lehkou ilustrací.

Odesláno

Jeden z dalších mých kolegů se rozhodl pro nákup mechanických hodinek, tentokrát ovšem ne Prim, ale ruských. Byl jsem tedy vyslán jako "předvoj" ;) obhlédnout, co nabízí tato prodejna. Chvíli mi trvalo, než jsem ji našel, je v 1. patře domu "Sluneční náměstí", nově postavený věžák, před kterým je malé parkoviště a zvenčí je jen upoutávka na nějaký asi sportbar, Spořitelnu a pod.

Ačkoliv jsem do prodejny vešel v motocyklovém oblečení, uřícený z pátečního vedra, prodavač byl velmi milý a příjemný. Nabídl mi chlazenou vodu, do kožené sedačky jsem si odložil helmu a jali jsme se společně věnovat hodinkám. Prodavač (slušně formálně oblečený) zjevně hodinkám rozumí. Ochotně vyndával modely z vitriny, ač byl upozorněn, že nejdu nic koupit. Model vždy vyjmul ze stojánku, odnesl k pultu na sametem vyloženou podložku, kde jsem si jej mohl prohlížet, připnout na ruku a podobně. Ke každému modelu sdělil, jaký je v tom kalibr a bližší podrobnosti (cca rezerva chodu a pod.), přidal informace o materiálu řemíku. Dokázal doporučit i vhodný model v příslušném cenovém rozpětí dle parametrů - kalibr automat/manuál, společenské/sportovní a pod. Hodinky, které nejsou k vidění, mi pak ukázal v katalogu (dotazoval jsem se na kalibr 2614 pro kolegu, přislíbil mi do pondělí zjistit případnou lhůtu dodání a cenu). Ubezpečil, že lze si dohodnout návštěvu na konkrétní hodinu a není problém i v případě, že by částečně přesáhla otevírací dobu, že prý "na nás počká". Nakonec mi dal 2x katalog hodinek, abych měl (příp. kolega) i doma možnost v klidu rozvážit, který model se líbí nejvíce. Jen se omluvil, že u modelů Buran-Aviator se se jedná o loňský katalog (rozdíly mezi letošní produkcí jsem nenašel).

Prodejna má rysy správného místa pro nákup hodinek, kdy máte na vše klid a prodavač umí více, než jen podat laciné čínské výtvory zpoza pultu. Pohodlně se lze v prodejně usadit a zkoušet a zkoušet...Jen s nalezením prodejny v budově je spojena trocha úsilí, nicméně prodavači v jiných obchodech, zvyklí na dotazy hodinekchtivých, už znají a správně Vás navedou na příslušné místo.

Tolik krátká "recenze" prodejny po mé návštěvě, i když zkušený chronomagik by jistě popsal svá pozorování pečlivěji a obsáhleji. ;)

Odesláno
Jeden z dalších mých kolegů se rozhodl pro nákup mechanických hodinek, tentokrát ovšem ne Prim, ale ruských. Byl jsem tedy vyslán jako "předvoj" ;) obhlédnout, co nabízí tato prodejna. Chvíli mi trvalo, než jsem ji našel, je v 1. patře domu "Sluneční náměstí", nově postavený věžák, před kterým je malé parkoviště a zvenčí je jen upoutávka na nějaký asi sportbar, Spořitelnu a pod.

Ačkoliv jsem do prodejny vešel v motocyklovém oblečení, ................

Tak Aviatory se mi v hrnku nerozpustily, testoval jsem jen tak trochu vodotesnost.

Taky bych si rad do takoveho obchodu zasel, jen se tyto hodinky daji na netu koupit treba i za tretinovou cenu.

Odesláno
Taky bych si rad do takoveho obchodu zasel, jen se tyto hodinky daji na netu koupit treba i za tretinovou cenu.

No nevím, za třetinovou asi ne, ale výrazně levněji určitě ano. Jenže třeba já už jsem stará troska a jedu na jistotu. Víc než úsporu pár tisícovek, preferuji jednoduchost a dostupnost servisu. Jak záručního, tak i toho pozdějšího. Ale tohle je všeobecně platné pro všechny internetové nákupy.

Odesláno

Já jsem porovnal u asi tří hodinek rozdíl v cenách, bylo to řádově 5-15% více než na internetu. Ale zase nemusíte platit např. poštovné, můžete si osahat, případné opravy či reklamace se realizují snadněji.

Ikdyž některé kousky určitě seženete výhodněji, jeden, co se mě líbí, je v SRN o 1.000,- levnější (tedy 3.500,- Kč místo 4.500,- zde) Poljot Buran s kalibrem 2614

Odesláno

No nevím, za třetinovou asi ne, ale výrazně levněji určitě ano. Jenže třeba já už jsem stará troska a jedu na jistotu. Víc než úsporu pár tisícovek, preferuji jednoduchost a dostupnost servisu. Jak záručního, tak i toho pozdějšího. Ale tohle je všeobecně platné pro všechny internetové nákupy.

Tak kdyz na eBay vyhrajes dobrou drazbu tak i za tretinovou. Ale jinak souhlas, jsou veci, ktere bych takto nekoupil.

• po 3 týdnech...
Odesláno

Byl jsem tam v pondělí...no to vám je nádhera :) když si vezmu přeplácané obchody kolem Václaváku tohle byl balzám na mojí hodinářskou duši....opravdu parádní krám..... a že mají trochu větší ceny mi vůbec nevadí...za tu ochotu kterou prodavač měl, to stojí !!!! p.Baranov může být patřičně pyšný na to co se povedlo zrealizovat.....

Odesláno

Ten obchod je parádní, neodolal jsem a včera tam strčil rypák.. Naprostá spokojenost, akorát, že jsem odešel zamilovanej do Aviatoru IV. Obávám se, že překousnu i tu o něco vyšší cenu oproti e-shopům.

Odesláno

Ale to stejné, jako proč v CZ nejsou všechny proslulé značky v uceleném výběru. Není tolik klientů, vč. potencionálních, ne?

Nakonec z BA do Prahy je stejně daleko teď, jako v r. 1988 a internet jest nekonečný ;)

Odesláno

2 x-Bob: no ale klientov by sa urcite naslo vela, uz ked nie po celom slovensku, aspon v Bratislave, kde je najvacsia kupna sila by ocenili mechanicke alebo automaticke hodinky, nie len quartz :((( a najma Prim :))) a v obchode Scheron ci ako sa volaju su hodinky dost nedostupne, ale take ruske ci ceske su celkom v pohode, aj cenovo aj kvalitativne si myslim

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...