Přejít na obsah

Breitling Bandit


rudino11

Doporučené příspěvky

Béčka nejsou "investiční hodinky" - takže jestli se už teď bojíš ztráty "resale value", to je radši včas pusť/vrať a pořiď keramiku, protože s takovou Ti nikdy opravdovou radost dělat nebudou :thumbsdown_anim:

PS: Vím že je tu na mě spousta lidí nakrknutých za opakované nactiutrhání, že nové modely "B" jdou s Kernem od deseti k pěti. A i když zrovna tady se mi celkové vyznění líbí, netuším k čemu bude banditovi porcování minut/hodin na procenta, když s tachymetrickou škálou na tomtéž místě by ty chrona dávaly mnohem větší smysl.

PPS: Koukám že kolega Tichus byl s keramikou o pár procent minuty rychlejší :speak_cool:

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podstatné je uvědomit si že "problém se škrábanci" bývá především v hlavě - na matném titanu ty menší časem překryje oxidační vrstva a nepůsobí o nic tragičtěji než běžné vlásečnice na oceli (kterým se při provozu taky nevyhneš), nemluvě o tom že obojí je do značné míry možné opravovat. Berličkou pro vyděšené můžou být odolné povrchové úpravy typu DLC/PVD; problém je že jejich lokální odštípnutí při opravě finančně "zabolí" mnohem víc, protože před znovunanesením musí nejdřív celá vrstva pryč. Ultimátním řešením pro "nepoškrábatelné" hodinky není měkká ocel 316L ale sintrovaná keramika - jenže i u ní to bývá "něco za něco", protože v případě fakt tvrdého nárazu na jiný tvrdý materiál u ní může (podobně jako u safíru - kdo nemá problém s ním, nemívá v reálu problém ani s keramikou) dojít ke křehkému lomu. Titan má v konstrukci pouzder jiné významné výhody (lehký, houževnatý, nestudí) a je na každém aby si před nákupem ujasnil to na čem mu záleží. U "drsných" titanovek by na škrábance asi měl srát pes, ale při cenovkách 100k+ už to jeden bere jinak (sám jsem kdysi něco podobného zažil u Zenith Defy, aniž by během pár týdnů utržily jediný škrábaneček) - a než je pak kvůli strachu nenosit, to je fakt radši včas poslat dál... B)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@koveras ja jo. prijemne lehoucky, zadne skrabance, proti uderu tezko rict, nastesti zatim bez. zkousel jsem do toho riznout nozem, coz pri zatlaceni udela ryhu, takze i vetsi udery to budou deformovat. dneska jsem dostal potapecskou trnovou sponu - velmi tenoucka a pritom pruzna a tuha. mam i cernou titanovou preklapecku, ktera ma ten vnitrni propoj prekvapive z breitlightu, nevim proc, ale asi kvuli pruznosti a pevnosti v tahu. a naopak mam preklapecku z breitlightu a ta zase ma ty vnitrnosti z cernyho titanu - nerozumim proc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@rudino11 proti titanu na vhodných sportovních hodinkách (jako jsou tyto) nic nemám - a pokud dobře rozumím, vybral a zaplatil sis je sám, takže se Ti nejspíš i líbily. Problém máš "jenom" s Amychofobií (neboli fóbií ze škrábanců - což není vysmívání, na srazu podobně postižených by se dost možná sešla větší půlka Chronomagu), se kterou "hlasování" cizích lidí nic nenadělá. Můžeš to zkusit buď obejít prodejem (na kterém i u nových tratíš) a nebo porazit čelním útokem (hodinky začít nosit a tratit tak jako tak); na prevenci která by nic nestála (tj. nenakupovat impulzivně) je tak jako tak pozdě :smoke:

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...