Patrik Odesláno 25. října 2008 Nahlásit Odesláno 25. října 2008 Tak jsem byl právě v hotelu Diplomat na výstavě Home Cinema. Trochu jsem zklamán, protože je věnována hlavně zvuku. Chtěl jsem si vybrat TV (a doufal jsem i v nějakou "veletržní slevu" ), ale z těch použitelných tam byl snad jen SHARP, navíc na tom jejich 127 cm modelu nebyli schopni rozběhat připojení mého notebooku (na 106 cm to fungovalo). Každopádně někoho by to mohlo zajímat. Standardně je vstupné za stovku, ale našel jsem na Internetu pozvánku pro vstup zdarma (a berou jí).
Berbatow Odesláno 25. října 2008 Nahlásit Odesláno 25. října 2008 (upraveno) Chtěl jsem si vybrat TV (a doufal jsem i v nějakou "veletržní slevu" ), ale z těch použitelných tam byl snad jen SHARP, Ahoj, Patriku zrovna včera jsem probíral s jedním známým televize SHARP.Reklama běží v telce , ale v krámech Sharp moc vidět není.Můžeš mi napsat nějaký konkrétní model, který jsi viděl na vlastní oči? Jinak včera jsem byl v Datartu a v hromadě TV, které hrály současně jeden a ten samý program jednoznačně nejlepší obraz LCD SONY FullHD. Upraveno 25. října 2008 uživatelem Berbatow
Patrik Odesláno 25. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 25. října 2008 Ahoj, Patriku zrovna včera jsem probíral s jedním známým televize SHARP.Reklama běží v telce , ale v krámech Sharp moc vidět není.Můžeš mi napsat nějaký konkrétní model, který jsi viděl na vlastní oči? Jinak včera jsem byl v Datartu a v hromadě TV, kterí hrály současně jeden a ten samý program jednoznačně nejlepší obraz LCD SONY FullHD. Vzhledem k tomu, že to nefungovalo, tak jsem se o konkrétní model nazajímal. Jen vím, že to bylo 106 (a tady jsem zjistil, že na mé potřeby to je malé) a 127 cm. Ta by snad stačila, bohužel se to připojení nepodařilo rozběhat (přes klasické VGA). Při startu a ukončování notebooku to tam sice proběhla přihlašovací a odhlašovací obrazovka, ale jinak se to nepodařilo. Bohužel mi přišlo, že pán nebyl zrovna technicky "kovaný" (např. ani nevěděl, jestli se na tom dá naladit DVB-T které vysílá v Praze v síti O2 (ČT HD, Nova HD)). Jo a ta 127 prý stojí asi sedmdesát tisíc. Jinak SHARP byl z toho všeho co tam bylo takový nejpoužitelnější. Ještě tam bylo LOEWE, ale o to jsem se ani nezajímal (předpokládám bude na mě drahé) a pak po 1 či 2 obrazovkách (např. i Marantz - to sem ani nevěděl, že dělá i do obrazu). Tak jedině se tam jít podívat, když je to zdarma
sleep74 Odesláno 25. října 2008 Nahlásit Odesláno 25. října 2008 A ake mas tipy???? Tiez hladam nejaku hracku pod stromcek. Kludne mozte nieco poradit
Patrik Odesláno 25. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 25. října 2008 A ake mas tipy???? Tiez hladam nejaku hracku pod stromcek. Kludne mozte nieco poradit No, to kdybych věděl Nejsem zrovna příznivcem firmy SONY (jednak negativní zkušenost kdysi s CRT TV, nemám rád ty jejich monopolistické taktiky, začalo to Beta systémem, přes Mini Disc po Memory Sticky, prostě je to podle mě "chamtivá firma", která se vždy snaží získat dominantní podíl na trhu a prodávat své výrobky dráž, než by odpovídalo jejich hodnotě, ale musím přiznat, že když jsem před rokem zavítal do jejich prodejny v Praze na Chodově, tak jsem byl velmi mile překvapen, že na rozdíl od těch "omalovánek", co jsem zatím viděl po obchodech (tehdy to byly hlavně různé neznámé značky), měly velmi pěkný a kontrastní obraz. Ale stejně si furt nemůžu vybrat, rád si nechám doporučit. Aktuálně mám v hledáčku Samsung (hlavně modely s LED podsvícením) a SONY (SHARP se u nás moc neprodává). TV bude zároveň sloužit jako monitor k počítači, dnešním pokusem na výstavě jsem došel k závěru, že 106 cm je málo, takže asi těch 127 cm, minimálně FullHD. Chtěl bych, aby to zvládalo kromě klasického DVB-T i HD vysílání v DVB-T (jak má O2 ve své síti v Praze) - to bohužel vylučuje značnou část značek na trhu. Alternativou je "hloupý", ale dobrý monitor s nějakým dobrým STB, ale ty jsem v tomto rozměru nikde neviděl. Uvažuji, že po Novém roce by mohly jít hodně cenově dolů, tak by se mi možná vyplatilo nyní prozatimně koupit nějaký STB (když nám v Praze skončí ČT2; už jsem měl v ruce jednu hračku za 3 tisíce v Kauflandu, která měla i 160 GB HDD) a s TV počkat. Takže pokud máte někdo nějaký tip (ať na výrobek nebo obchod), rád si nechám doporučit.
RomanP Odesláno 25. října 2008 Nahlásit Odesláno 25. října 2008 "...takže asi těch 127 cm, minimálně FullHD." :-) Nic lepšího než to "pouhé" FullHD není. "Chtěl bych, aby to zvládalo kromě klasického DVB-T i HD vysílání v DVB-T (jak má O2 ve své síti v Praze) - to bohužel vylučuje značnou část značek na trhu." Nejsem si uplně jistej, ale řekl bych, že O2 nevysílá přes DVB-T (tedy digitálně vzduchem). Myslím, že tam se bez krabičky a kabelu (v tom lepším případě HDMI) neobejdeš.
Patrik Odesláno 25. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 25. října 2008 "...takže asi těch 127 cm, minimálně FullHD." :-) Nic lepšího než to "pouhé" FullHD není. No, už je na světě Quad full HD http://www.tvfreak.cz/art_doc-8DED4731D16A...D8001AD66B.html Navíc monitory se s větším rozlišením dělají běžně, jen ne v tomhle rozměru No ale stejně by to bylo moc peněz. "Chtěl bych, aby to zvládalo kromě klasického DVB-T i HD vysílání v DVB-T (jak má O2 ve své síti v Praze) - to bohužel vylučuje značnou část značek na trhu." Nejsem si uplně jistej, ale řekl bych, že O2 nevysílá přes DVB-T (tedy digitálně vzduchem). Myslím, že tam se bez krabičky a kabelu (v tom lepším případě HDMI) neobejdeš. Ne, O2 má svojí vlastní DVB-T síť, na TV u rodičů ji naladím, jen ty kanály mi to píše, že "nelze zobrazit". V Praze chytám celkem 3 sítě: ČRa, CDG, O2
RomanP Odesláno 25. října 2008 Nahlásit Odesláno 25. října 2008 Tak to jo, jake myslel, ze se bavis o tom, co je realne dostupne na trhu ted a pristich par let. O tom, co je poplatne rozliseni Blu-Ray nosicu atd... O O2 jsem si myslel, ze jedou pres tel. linku v podstate.
mnovace Odesláno 26. října 2008 Nahlásit Odesláno 26. října 2008 Trošku off topic, ale chlapi nevíte někdo, jestli existuje nějaký fígl, jak nějakou úpravou nebo softwarem zařídit, aby dvd rekordér nahrával i např. film, který je vysílán s tzv. pojistkou proti nahrávání. díky
Patrik Odesláno 26. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 26. října 2008 Trošku off topic, ale chlapi nevíte někdo, jestli existuje nějaký fígl, jak nějakou úpravou nebo softwarem zařídit, aby dvd rekordér nahrával i např. film, který je vysílán s tzv. pojistkou proti nahrávání. díky Máš si koupit nějaký no-name čínský, ty si s těmahle serepetičkama moc hlavu nelámou . Na některé značky lze sehnat různý alternativní firmware.
stando Odesláno 26. října 2008 Nahlásit Odesláno 26. října 2008 Makam v Sony Slovakia,takze veskeru elektroniku okrem notebooku(MAC Book)mam SONY.Na stene mi visi SONY KDL 40X 3500.JE to najvyssi model z LED podsvietenim a som snim spokojny. Samsung,alebo Sony? Pri nizsich modeloch je to uplne jedno,pretoze LCD panely nam vyraba jedna firma(S LCD)
Patrik Odesláno 26. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 26. října 2008 Makam v Sony Slovakia,takze veskeru elektroniku okrem notebooku(MAC Book)mam SONY.Na stene mi visi SONY KDL 40X 3500.JE to najvyssi model z LED podsvietenim a som snim spokojny. Samsung,alebo Sony? Pri nizsich modeloch je to uplne jedno,pretoze LCD panely nam vyraba jedna firma(S LCD) ...a nějakou zajímavou cenu bys nezařídil?
stando Odesláno 26. října 2008 Nahlásit Odesláno 26. října 2008 ...a nějakou zajímavou cenu bys nezařídil? 25% OFF
pavel23 Odesláno 26. října 2008 Nahlásit Odesláno 26. října 2008 Nechci tady nikoho přesvědčovat, ale poslední 3 měsíce trávím čtením recenzí , dopisováním s odborníky a v různých šopech před telkama. Zda LCD nebo plazmu. Chtěl jsem si nejdřív koupit Sony KLD 40W4500, ale toto mi bylo všemi dotazy kdeloli krom sony centra rozmluveno.Odůvodněno tím, že panely jim dodává samsung a je skoro na půlce ceny, nejlépe vychází LG. Nakonec mi byla doporučena plazma. Jde tam o to na co telku chceš,jestli jako monitor na hry, PC a na sledování tel. tak mi bylo doporučeno LCD, ale já chci jen na sledování televize apod. tak je lepší plazma. Při měření u stejného filmu byla spotřeba u plazmy jen o 10w větší než LCD jsou na to odkazy na netu Ve velikostech kolem 127cm je lepší plazma. Tak jsem si nakonec objednal na doporučení a mou cenouvou hranici 30tis. Panasonic th 42pz85. Jak jí budu mít tak dám reference. Jo a kdyby někdo chtěl psát o vypalování, tak tahle nová mašina má obnovu bou a taky takzvaný pohyblivé body. Je to věc názoru, ale jak jsem psal chtěl jsem LCD a budu mít plazmu. Stál jsem u nich hodně dlouho a porovnával obraz, je taky důležitý normální kanála ne film z blu raid. Tak hodně štěsí a hlavně trpělivosti.
Patrik Odesláno 26. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 26. října 2008 Nechci tady nikoho přesvědčovat, ale poslední 3 měsíce trávím čtením recenzí , dopisováním s odborníky a v různých šopech před telkama. Zda LCD nebo plazmu. Chtěl jsem si nejdřív koupit Sony KLD 40W4500, ale toto mi bylo všemi dotazy kdeloli krom sony centra rozmluveno.Odůvodněno tím, že panely jim dodává samsung a je skoro na půlce ceny, nejlépe vychází LG. Nakonec mi byla doporučena plazma. Jde tam o to na co telku chceš,jestli jako monitor na hry, PC a na sledování tel. tak mi bylo doporučeno LCD, ale já chci jen na sledování televize apod. tak je lepší plazma. Při měření u stejného filmu byla spotřeba u plazmy jen o 10w větší než LCD jsou na to odkazy na netu Ve velikostech kolem 127cm je lepší plazma. Tak jsem si nakonec objednal na doporučení a mou cenouvou hranici 30tis. Panasonic th 42pz85. Jak jí budu mít tak dám reference. Jo a kdyby někdo chtěl psát o vypalování, tak tahle nová mašina má obnovu bou a taky takzvaný pohyblivé body. Je to věc názoru, ale jak jsem psal chtěl jsem LCD a budu mít plazmu. Stál jsem u nich hodně dlouho a porovnával obraz, je taky důležitý normální kanála ne film z blu raid. Tak hodně štěsí a hlavně trpělivosti. No já to chci i jako monitor k počítači a mám právě obavu z toho vypalování. No možná zůstanu "při starým" - t.j. monitor na klíně v posteli a puštěná TV Jenže pak to nemusí být těch 127 cm, ale bude stačit 106 cm. Každopádně, až jí budeš mít doma, nej vědět.
stando Odesláno 27. října 2008 Nahlásit Odesláno 27. října 2008 Nechci tady nikoho přesvědčovat, ale poslední 3 měsíce trávím čtením recenzí , dopisováním s odborníky a v různých šopech před telkama. Zda LCD nebo plazmu. Chtěl jsem si nejdřív koupit Sony KLD 40W4500, ale toto mi bylo všemi dotazy kdeloli krom sony centra rozmluveno.Odůvodněno tím, že panely jim dodává samsung a je skoro na půlce ceny, nejlépe vychází LG. Nakonec mi byla doporučena plazma. Jde tam o to na co telku chceš,jestli jako monitor na hry, PC a na sledování tel. tak mi bylo doporučeno LCD, ale já chci jen na sledování televize apod. tak je lepší plazma. Při měření u stejného filmu byla spotřeba u plazmy jen o 10w větší než LCD jsou na to odkazy na netu Ve velikostech kolem 127cm je lepší plazma. Tak jsem si nakonec objednal na doporučení a mou cenouvou hranici 30tis. Panasonic th 42pz85. Jak jí budu mít tak dám reference. Jo a kdyby někdo chtěl psát o vypalování, tak tahle nová mašina má obnovu bou a taky takzvaný pohyblivé body. Je to věc názoru, ale jak jsem psal chtěl jsem LCD a budu mít plazmu. Stál jsem u nich hodně dlouho a porovnával obraz, je taky důležitý normální kanála ne film z blu raid. Tak hodně štěsí a hlavně trpělivosti. Panely nam nedodava Samsung. a do rady W uz vobec nie.Firma S-LCD je nasou spolocnou z fi.Samsung. A robia panely iba do strednych rad.W-rada je predposlednou pred X-kom.Tieto panely vyraba Sony Barcelona.
Berbatow Odesláno 27. října 2008 Nahlásit Odesláno 27. října 2008 Trošku off topic, ale chlapi nevíte někdo, jestli existuje nějaký fígl, jak nějakou úpravou nebo softwarem zařídit, aby dvd rekordér nahrával i např. film, který je vysílán s tzv. pojistkou proti nahrávání. díky Pokud máš na mysli kopírování DVD tak na to je super soft do PC, který mě zatím nikdy nezklamal.Zkopíruje všechno!! A z kabelu set-top-boxu nebo čehokoliv jiného snad není nic kódováno. Ten soft je DVDFab Platinum.
mnovace Odesláno 30. října 2008 Nahlásit Odesláno 30. října 2008 Pokud máš na mysli kopírování DVD tak na to je super soft do PC, který mě zatím nikdy nezklamal.Zkopíruje všechno!! A z kabelu set-top-boxu nebo čehokoliv jiného snad není nic kódováno.Ten soft je DVDFab Platinum. Díky za info, ale jednalo se mi o nahrávání z tv signálu na dvd rekordér tzn. ne ten v počítači, ale jako komponent k domácímu kinu. Některé filmy se nedají nahrát, jen pomocí jakéhosi filtru.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se