Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Chtel bych se s vami podelit o svych nekolik novych remenu z vintage kuze, k jejichz vyrobe me inspirovala OP reminkova manie, zejmena pak krasne kousky od Standova obuvnika. Prosim nekomentujte hodinky z plechu od sardinek, tohle vlakno jsem zalozil kvuli radosti z vysledku rucni prace, ktere jsem se venoval posledni tri tydny behem podzimnich veceru. Uz tu sice podobne vlakno je, ale tohle je nove pro to, abych ho mohl v pripade zbytecneho flamu uzamknout. Tak bych chtel pozadat o to, abych to udelat nemusel.

Co se kuze tyce, tak vetsina remenu je ze stare rozrezane brasny, kterou jsem koupil v bazaru (svetlejsi tuzsi kuze), jeden (tmavy s cernym prositim) je z kozeneho kufru, ktery prestal pred par lety doslouzil a nedavno se stehoval z pudy do popelnice. Pismena "MMI" jsou vyrazena pomoci starych tiskarskych stocku.

post-3049-1225316399.jpg

post-3049-1225316407.jpg

post-3049-1225316415.jpg

post-3049-1225316421.jpg

post-3049-1225316430.jpg

post-3049-1225316438.jpg

post-3049-1225316446.jpg

post-3049-1225316461.jpg

post-3049-1225316470.jpg

post-3049-1225316479.jpg

post-3049-1225316487.jpg

Odesláno
Chtel bych se s vami podelit o svych nekolik novych remenu z vintage kuze, k jejichz vyrobe me inspirovala OP reminkova manie, zejmena pak krasne kousky od Standova obuvnika. Prosim nekomentujte hodinky z plechu od sardinek, tohle vlakno jsem zalozil kvuli radosti z vysledku rucni prace, ktere jsem se venoval posledni tri tydny behem podzimnich veceru. Uz tu sice podobne vlakno je, ale tohle je nove pro to, abych ho mohl v pripade zbytecneho flamu uzamknout. Tak bych chtel pozadat o to, abych to udelat nemusel.

Co se kuze tyce, tak vetsina remenu je ze stare rozrezane brasny, kterou jsem koupil v bazaru (svetlejsi tuzsi kuze), jeden (tmavy s cernym prositim) je z kozeneho kufru, ktery prestal pred par lety doslouzil a nedavno se stehoval z pudy do popelnice. Pismena "MMI" jsou vyrazena pomoci starych tiskarskych stocku.

Super, dobrá práce !!! Minulej týden jsem si přinesl ze sekáče taky jednu koženou brašnu za podobným účelem, ale teď bojuju s časem.... takže to asi docela potrvá. Nicméně až to bude na světě tak sem hodím výsledky.

Odesláno

No teda dalsi sikula na svete B) este vyzeraju trosicku "surovo",ale par hodin nosenia na ruke a potom chytia super"patinu"

Ten moj obuvnik teraz zacal po divadelnych prazdninach sit opat pre divadla a na moje onanovacie uchylky nema cas.Tak si aspon na papier dizajnujem buduce modely

Odesláno

Moj obuvnik to "na sucho"bez nite presije na obuvnickom sijacom stroji a potom rucne prevlieka nit. Videl som tu niekde na fore taku "vidlicku" s ktorou si to niekto preddieroval.Vyzeralo to efektne

Odesláno

Dobre dopoledne panove,

Dekuji za ohlasy. K lepeni pouzivam Chemopren extrem, ale predpokladam, ze by sla pouzit i verze na obuv. Derovani delam tak, ze nejprve si sidlem udelam linky, abych to pak spravne trefil a potom udelam dirky rucne. Pouzivam na to jehlu, ktera je myslim prave na siti kuze. Ma v oblasti spicky tvar trojbokeho hranolu s nabrousenymi hranami, takze se s ni deruje pekne. Jen je to takova drbacka, delat dirku po dirce. Ta vidlicka je dobra, jen tahle kuze je dost tlusta, tak nevim, jestli by to s ni slo. Nejdriv kuzi slepim (necham schnout pres noc) a druhy den prosivam. Pote co udelam vyse popsanym zpusobem dirky, tak uz prosivam normalni jehlou. Jedina nevyhoda je, ze neumim ten "sedlarsky" steh, ktery se nevypare pri poskozeni prositi, ale obycejny steh tam a zpatky. Proto taky nemuzu na siti pouzit tu sedlarskou jehlu, protoze by mi pri druhem prosivani stejnych direk nazpet prerezala prvni stehy... Asi by nebylo od veci se naucit ten spravny steh...

Odesláno
Mozna by nebylo spatne jeste zamaznout hrany nejakou "gumovou" barvou.

Urcite. Tuhle barvu na hrany uz nejakou dobu neuspesne shanim. Ale mam tip na jeden obchod, tak az budu mit cas, tak tam skocim.

Odesláno
Urcite. Tuhle barvu na hrany uz nejakou dobu neuspesne shanim. Ale mam tip na jeden obchod, tak az budu mit cas, tak tam skocim.

Potom prosím Tě zveřejni název toho produktu, začínám chytat slinu - taky si musím něco ušít. :)

Odesláno
Zajimave. Zajimalo by me, jak si pripravujes diry pro stehy, mas na to nejaky trik ?

Ja som na dierkovanie surovice - teda takejto koze, pouzival klasicke lekarske ihly. Najvhodnejsia bola ruzova s priemerom 1,2mm, alebo zlta (0,9mm). Slo to lahsie, ako so šidlom...

• po 2 týdnech...
Odesláno

Ahoj lidičky.

Tak si tak na netu hledám, kde se dají koupit sedlářské jehly a narazím na vaši diskuzi. Zaujalo mě, že jsou i tací, kteří mají chuť si něco vyrobit doma sami.

Chtěla jsem vám trochu poradit ohledně toho šití, ale odkaz v předchozím vzkazu je více než dostačující.

Takže vám všem jen popřeji hodně úspěchů, radosti z vlastní práce a co nejméně krve na výrobkách. ;-)

Kdybyste třeba přece jen chtěli s něčím poradit, tak neváhejte napsat:

www.kozene-vyrobky.cz

echo@kozene-vyrobky.cz

Mějte se

Eva Chadimová

Odesláno

Nevim jestli by to bylo pekne na reminku od hodinek, ale na pochve noze z kuze jsem resil problem direk vypalovanim rozzhavenou jehlou. Ale je fakt ze okolo dirky se kuze zbarvi do tmava. U nozu to nevadilo, u hodinek - nevim. Je to uz dlouho, nuz ani pochvu uz nemam takze fotka neni.

Odesláno
Nevim jestli by to bylo pekne na reminku od hodinek, ale na pochve noze z kuze jsem resil problem direk vypalovanim rozzhavenou jehlou. Ale je fakt ze okolo dirky se kuze zbarvi do tmava. U nozu to nevadilo, u hodinek - nevim. Je to uz dlouho, nuz ani pochvu uz nemam takze fotka neni.

Nebylo, zkoušel jsem to minulý týden, vypadá to divně.

• Po roku...
Odesláno (upraveno)

Pokud se jeste nekdo chcete poustet do experimentovani, tady jsem nasel neco na ty hrany

Edge Kote.

Vyplivl to na me Google .

Takova nocni krec ;-)

Edit: podle tohoto linku

Upraveno uživatelem grakij
  • po měsících...
Odesláno

Zdravím všechny místní nadšence. Inspirován zdejšími povedenými řemeny jsem si řekl, že taky zkusím nějak své Seika "vylepšit". Po několika pokusech se konečně řemínky dají i nosit. Ovšem, rezervy ke zlepšení tu stále jsou. Kůži jsem lepil Sigaprenem. Vyzkoušel jsem i Herkules, pracuje se s ním výborně a dobře drží. Bohužel, když se řemínek namočil, tak lepidlo přestalo držet. Barvím lihovým mořidlem. Máte někdo zkušenost s barvením hran? Uvítám každý názor a radu. A máte-li někdo nějaký vlastní výtvor, sem s ním!

post-5211-1277575320,79.jpg

post-5211-1277575344,37.jpg

post-5211-1277575359,11.jpg

post-5211-1277575370,82.jpg

post-5211-1277575424,66.jpg

Odesláno

falconps - pekna prace, remeny vypadaji velmi slusne :) Pokud by se ti nekdy do budoucna chtelo zdokumentovat vyrobu, pripadne ji obsirneji popsat i pro ty mene zrucne, bylo by to super, treba i rady cemu se vyhnout, co se nepovedlo, na co si dat pozor atd.. Sam jsem zkousel jeden remen a byla to tragedie! ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...