Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

V autě nemám žádné palubní hodiny a to ani digitální. Čas se nezobrazuje ani v displeji radia, protože ten je uzpůsobený pro navigaci a video.

Zatím používám nějaký čínský plastový šmejd na mřížce klimatizace a chtěl bych ho na tom místě nahradit něčím pokud možno kovovým s analogovými ručičkami, neboť vůz má i stejně provedené (kulaté) budíky.

Vrtat do kokpitu se mi moc nechce, takže bych preferoval zase nějaký mechanismus připevnění na tu mřížku.

Poradíte ?

Odesláno

No skutečné hodiny do palubní desky (ať už auta, letadla či třeba tanku) mívají tvar válečku o výšce minimálně 5 cm, takže pro danou montáž jsou nepoužitelné. Zkusil bych Prim Autotime - na zadní stěně mají magnet, takže stačí vybastlit nějaký plechový držák na tu mřížku (či jinam) a hodinky tam pak cvaknout.

Odesláno
... Zkusil bych Prim Autotime...

Díky, to by mohlo být ono. Jinak jsem ale na Google o nich nic nenašel; většinou jsou jen nabízeny na aukcích bez bližšího popisu. Nevíš, jak jsou hluboké?

Odesláno (upraveno)
Díky, to by mohlo být ono. Jinak jsem ale na Google o nich nic nenašel; většinou jsou jen nabízeny na aukcích bez bližšího popisu. Nevíš, jak jsou hluboké?

Máš je třeba tady http://www.aukro.cz/item472179441_prim_hod...a_100_stav.html

ale pokud nemáš veterána tak teda nevím... do jakýho auto to má být

Upraveno uživatelem koblih69
Odesláno

Kdysi jsi psal, že máš Jaguara... Pletu se?

Překvapuje mě, že tam nejsou hodiny přímo z výroby, ale budiž.

Prim Autotime nabízel kolega, já přihodím pár linků a fotek, ale jestli je to přesně to, po čem toužíš, to naprosto netuším...

1. Vintage za pár korun:

http://cgi.ebay.de/CAR-WATCH-Sammler-HAU-d...%3A1|240%3A1318

2. Trošku vyšší liga: Doxa udělala remake svých klasických automobilových hodin. 8denní rezerva chodu. Krása.

http://www.doxawatches.com/8days.htm

post-1118-1225573305.jpg

post-1118-1225574433.jpg

post-1118-1225574439.jpg

Odesláno
Kdysi jsi psal, že máš Jaguara... Pletu se?

Překvapuje mě, že tam nejsou hodiny přímo z výroby, ale budiž....

To mě ani tak netrápí. Palubní deska je jak u traktoru: tachometr, teplota vody, stav baterky a díra na bošák. Nejhorší je, že to nemá ani kontrolku na sjeté brzdové destičky. Pokud vím, tak tohle má i Žiguli.

Dneska je tohle auto už jen indický šmejd...

Jinak ty vintage jsou pěkné, ale spíše se blíží kapesním hodinkám. Já bych potřeboval, aby to vypadalo vysloveně jako autohodiny, a tomu se ty Primky blíží víc.

Odesláno

hluboké moc nejsou, jen trochu víc než normální náramkové. Je v tom běžný strojek tuším cal.66 takže to má malou rezervu chodu. Drží to na magnetu takže se to musí dát na nějaké plechové místo nebo k tomu byl samolepící plíšek. Autohodiny se dají koupit jako tuning doplněk ale je to velké jako ostatní doplńkové přístroje na montáž do panelu. Nebo pak nějaký digitální šmejd z tržnice. Já koupil kdysi na burze za 20 kč hodiny značky Borg.Jen tak protože mě zaujaly. Tu značku jsem zjistil později, to že mám rád Star Trek na to nemělo vliv :-) . Prý to bývalo v autech koncernu GM. Mechanický stroj, dost podřadný s kolíčkovým krokem. Elektromagnetický nátah asi každé dvě minuty udělá brnk a v drsných podmínkách v autě to v létě dělá asi dvě minuty týdně do plusu a v zimě tak nějak podobně do minusu. Takže na běžné užití se to ani nemusí moc často seřizovat. Ale zas je to klasický vestavný přístroj takže do moderního auta to nejde ale do mého lunochodu se to hodí.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...