bohus76 Odesláno 6. června 2024 Autor Nahlásit Odesláno 6. června 2024 Trošku si hraju,páč domečků ( rozumej krabiček) není nikdy dost. K dubu jsem přibral i ořech,je to stejné dřevo,jen nalevo napuštěno tungovym olejem ( bezbarvým) a vpravo v surovém stavu. Chce to párkrát napustit a nechat vyschnout, než tam půjde kámen ( Thuringian stone) ,teda velmi kvalitní břidlice v rozmezí 12-15000 grit.
bohus76 Odesláno 8. června 2024 Autor Nahlásit Odesláno 8. června 2024 A tak to vypadá s kameny. A jedna fotka z progresu.
bohus76 Odesláno 14. září 2024 Autor Nahlásit Odesláno 14. září 2024 Tak se mi podařilo zamastit jeden brusný kámen , grrr . Jeden letitý snad stoletý kámen mám v původní krabičce a vedle jsem dal jeden kámen jen zabalen do kuchyňské papírové utěrky. No nasralo mě to fest.
Hudson10 Odesláno 15. září 2024 Nahlásit Odesláno 15. září 2024 V 14. 9. 2024 v 20:56, bohus76 napsal: Tak se mi podařilo zamastit jeden brusný kámen , grrr . Jeden letitý snad stoletý kámen mám v původní krabičce a vedle jsem dal jeden kámen jen zabalen do kuchyňské papírové utěrky. No nasralo mě to fest. Prosím tě, při broušení ty kameny z té drevené krabičky vydelaváš nebo jsou tam nalepený ? Mám Originál Arkansas 150 mm x 50 mm, že bych si taky zhotovil podobnou krabičku...
bohus76 Odesláno 15. září 2024 Autor Nahlásit Odesláno 15. září 2024 Některé tam mám nalepeny na furt a některé jen vloženy, protože mají třeba každou stranu jinou, např. Coticule. A krabičky jsou dubové či ořech a nalakovány polyuretanovym lodním lakem,tak to brousím přímo v nich.
Hudson10 Odesláno 16. září 2024 Nahlásit Odesláno 16. září 2024 Díky za informaci, vezmu dlato a z dubového prahu si takovou krabičku, nebo aspoň spodni dil taky vyrobím..
bohus76 Odesláno 28. dubna Autor Nahlásit Odesláno 28. dubna Dnes mi došel staro/nový kámen , vypadal trochu jak Popelka, už je zase v plné své kráse a síle .
Jehlan Odesláno 28. dubna Nahlásit Odesláno 28. dubna Pěkná práce Chvilku jsem brouzdal a ukecali mě na slevu Brusný kámen originální Arkansas přírodní kámen 100x40x20mm Müller : 365TOOLS.cz
Jehlan Odesláno 9. května Nahlásit Odesláno 9. května V 29. 4. 2025 v 0:48, Jehlan napsal: Pěkná práce Chvilku jsem brouzdal a ukecali mě na slevu Brusný kámen originální Arkansas přírodní kámen 100x40x20mm Müller : 365TOOLS.cz Nejsou to standardizované výrobky. Je to tak, jak to v přírodě narostlo. Mají různé odstíny a zrnitost 6- 8 tis. . Jsou malé, ale na EDC kapesní vystačí.
bohus76 Odesláno 30. května Autor Nahlásit Odesláno 30. května (upraveno) Ešče jednúc Upraveno 30. května uživatelem bohus76 Úprava 2
Jehlan Odesláno 4. června Nahlásit Odesláno 4. června Zajímavé čtení od Henk Bos Všechna čest, pustit se do takového podniku, cestování a bádání. Grinding and Honing, part 3 - 2013 ( 20M60e S&W1 Grinding and honing. Part 1. Grinding and honing. Part 2 G&H4 01 EU cover.qxp )
bohus76 Odesláno 5. června Autor Nahlásit Odesláno 5. června Zde https://forum.britva.cz/viewtopic.php?t=2314 1
Jehlan Odesláno 25. června Nahlásit Odesláno 25. června Tak už přišly Arkansasy z Genuine Arkansas Whetstone Novaculite Bench Sharpening Stones in Wood — Taylor Toolworks translucent 10” x 3” x 1/2” , surgical black 8” x 3” x 1/2” 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se