MarTekK Odesláno 20. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2008 Tak tenhle pěkný starší kousek ma 17 kamýnků. Číslo kalibru 12.68N. Pouzdo+korunka jsou ocel. Sklo není originální, v originále šlo o akryl, nové je taky akryl, ale pocitově mi nesedí, ale nevím jak zjistit tvar původního. Dýnko zevnitř signováno jako - ACIER INOX, LONGINES WATCH Co. SWISS, 75-15, 22528 - 1475. Diameter (bez korunky): 32 mm Tloušťka: 11 mm Údajně byl určen pro US Airforce, ale snad jen pro důstojníky, čili označení Pilot asi není úplně košer, už kvůli průměru hodinek.
mip Odesláno 20. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2008 Ten strojek máš vyčištěný? Připadá mi nějak moc hezký oproti těm hodinkám zvenku...
SAS Odesláno 20. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2008 Hodně podobné hodinky najdeš tady.
lib Odesláno 20. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2008 (upraveno) MarTekK napsal: Tak tenhle pěkný starší kousek ma 17 kamýnků. Číslo kalibru 12.68N. Pouzdo+korunka jsou ocel. Sklo není originální, v originále šlo o akryl, nové je taky akryl, ale pocitově mi nesedí, ale nevím jak zjistit tvar původního. Dýnko zevnitř signováno jako - ACIER INOX, LONGINES WATCH Co. SWISS, 75-15, 22528 - 1475. Diameter (bez korunky): 32 mm Tloušťka: 11 mm Údajně byl určen pro US Airforce, ale snad jen pro důstojníky, čili označení Pilot asi není úplně košer, už kvůli průměru hodinek. Prolistoval jsem knihu "ZERO HOUR" a našel dvě varianty Longinek hodně podobných těm Tvým. Jedny z r. 46 pro Marine National France, druhý vydány během WWII pro U.S. Navy Bureau of Ships. Tvar původního sklíčka moc rozeznat nejde. Snad jen to, že je vypouklý. Doma mám jen přenosnej skener a musel bych vytrhnout stránky, tak jsem to zkusil vyfotit: Edit: Teď jsem si všimnul, že odkaz na mnohem lepší fotky dal už SAS. Upraveno 20. listopadu 2008 uživatelem lib
MarTekK Odesláno 21. listopadu 2008 Autor Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2008 jojo, tyto hodinky, co posilate znam, resp. jsem je videl.. ale ty maj kalibr 10L, ty moje 12L, zatim jsem nedohledaval jaky je rozdil.. tak pokud nekdo vite uz ted, rad se necham poucit
lib Odesláno 21. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2008 MarTekK napsal: jojo, tyto hodinky, co posilate znam, resp. jsem je videl.. ale ty maj kalibr 10L, ty moje 12L, zatim jsem nedohledaval jaky je rozdil.. tak pokud nekdo vite uz ted, rad se necham poucit Ty horní mají 12.68N, ale neptej se mě, co to znamená.
Radimk Odesláno 21. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2008 omlouvám se dopředu velice, ale kamínek- takže kamínků!!! dopr..... nejsem žádnej hnidopich ale co je moc to je moc!!! Ještě jednou sorry
MarTekK Odesláno 24. listopadu 2008 Autor Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2008 hehe mas recht.. jen do me.. boj za spravny cestin
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se