Přejít na obsah

Hodinky a Chronomag v budoucnosti.

safi

Doporučené příspěvky

před 21 hodinami, Piplík napsal:

Vtipné.  Super popsání stavu v EU nejen s hodinkami (-:

Budoucnost mechanických hodinek jsem dneska držel v ruce a nevěřil jsem kam až došla značka, kterou jsem v česku v 90.let uváděl osobně na trh.

https://www.fratellowatches.com/frederique-constant-slimline-monolithic-manufacture-watch-operating-at-40hz/#gref

Frédérique Constant | Monolithic - Revolution in der Uhrmacherei

O tomhle vím, psalo se o tom v odborných časopisech a i když nejsem odborník, natož hodinář, je to dle mého úžasná inovace, řekl bych v tomhle konkrétním prvku až revoluce. Mám ale pocit, že FC s tím nepřišel první, i když možná jako první to udělal takhle malé.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za par dni tu budu 10 let, takze kdyz vezmu, jak to bylo tehdy a je dnes, da se vicemene odhadnout, co bude za dalsich 10 let.

Stare primky made in ČSSR dal budou setrvale zdražovat a defacto +/- kopirovat inflaci. Zdrazovat (mene) budou i sovetsky mrdky. Sehnat na ne hodinare a dily bude horsi a horsi.

Ceny novodobeho Primu (Eltonu) poroste do nebes, je ale otazka jestli prezije. Treba ho koupi MPM:-)

RLX a jine zadane drahe znacky taky podrazi, coz me nijak netrapi.

Technicky rozvoj vidim hlavne u smart watch a hybridnich hodinek. U mechanickych hodinek se zrejme uz nic noveho nedockame. RLX pojede dal suby a jiny vykopavky, Zenith el primero a dokonce Omega furt pojede ty svoje vintazni moony 🙂

Jestli budeme povinne nosit nejake hodinky jako bigbrother povinny nastroj kontroly, nevim. Pokud jo, tak spis jen nejaky naramek. Tusim, ze nejaka zeme to uz kvuli covidu nasadila, ne?

Pocitam s vetsim vlivem cinskych hodinek. Je mozne, ze zacnou kupovat swiss firmy v obtizich a prodavat ty svoje humace pod jejich jmeny. 

Mirkrobrandy budou vznikat a zanikat, nektere se udrzi, ale ze by z nich vznikaly nove velke znacky povazuji za ne moc realne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...