N4M Odesláno 26. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2008 (upraveno) Venku poletuje bílej sajrajt na horách už je to masakr a co nevidět se začne pořádně lyžovat. Tak mne napadlo se vás zeptat, jaké hodinky jsou dle vás na lyže nejvhodnější? Jaké hodinky si berete ssebou na svah? Těch, kteří si neberou digitálky, ale mechaniky/automaty bych se rád zeptal, jak hodinky fungují v nízkých teplotách a jestli se nebojí poškození strojku, který je citlivý na otřesy. Nebo s mechanikama jezdíte jen pohodičku? Já své automaty na horách neměl a asi ani nevezmu. Spíš přemýšlím o nějakých digi, které by ukazovaly teplotu, ideálně teplotu a nadmořskou výšku. Upraveno 26. listopadu 2008 uživatelem N4M
David_B Odesláno 26. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2008 Já to řeším G-Shockama. Teplotu ani nadmořskou výšku jsem na hodinkách nepotřeboval, protože tyhle údaje jsou ve většině ski areálů na informačních tabulích. Ohledně teploty bych se obával nepřesného údaje, protože termometr v hodinkách bude ovlivňován teplotou tvé ruky. Musel bys je na cca 20min z ruky sundat, aby měření bylo přesné. Alespoň takhle to funguje u Casio. Jinak krom G-Shock bych zkusil od Casia řadu Pro-Trek Nebo se zkus podívat na Suunto. Mají slušný výběr různých kombinací funkcí, podle toho co potřebuješ. Mají tam solidní ABC (Altimeter-Barometer-Compass) digi.
utrejch Odesláno 26. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2008 (upraveno) N4M napsal: Venku poletuje bílej sajrajt na horách už je to masakr a co nevidět se začne pořádně lyžovat. Tak mne napadlo se vás zeptat, jaké hodinky jsou dle vás na lyže nejvhodnější? Jaké hodinky si berete ssebou na svah? Těch, kteří si neberou digitálky, ale mechaniky/automaty bych se rád zeptal, jak hodinky fungují v nízkých teplotách a jestli se nebojí poškození strojku, který je citlivý na otřesy. Nebo s mechanikama jezdíte jen pohodičku? Já své automaty na horách neměl a asi ani nevezmu. Spíš přemýšlím o nějakých digi, které by ukazovaly teplotu, ideálně teplotu a nadmořskou výšku. Protoze mam znicenou nohu, jezdim jako stara babicka. Tudiz to resim samurajema, ktere by to moje rekreacni pojizdeni mely bez problemu vydrzet ... Upraveno 26. listopadu 2008 uživatelem utrejch
boo-beek Odesláno 26. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2008 Mam nejaky surfarsky (asi - maj tam nejaky fce. ohledne faze mesice a prilivu a teplomer; ani jednu z funkci jsem si jeste nenakonfiguroval ) Casio, AnaDigi, jsou pomerne lehky a maji slusny WR (100 nebo 200), takze si je beru na vsechno sportovani, kde hodinky potrebuju - behani, do bazenu, na lyze. Muj pomerne agresivni styl jizdy - vyznavam zasadu Hermana Maiera "Kdo nepada, nejezdi na hranici moznosti a tedy se nezlepsuje" - zatim prezily bez nejmensiho problemu A vubec je mam celkem rad - maji stopky a odecet, coz je fajn na behani, zminenou WR, coz potrebuju, kdykoliv jdu do bazenu, pac se 4 dioptriema jaksi nevidim dal nez na vlastni zapesti , automaticky svetlo pri natoceni zapesti a celkem 3 casy (hlavni, dalsi + rucicky) + normalni WT podle metropoli... Jsou to tyhle: akorat jsem si nechal jeste poslat gumovej remen, na kterym je nosim, aby sly zapnout pres obleceni... Na sport obecne - pro me naprosto dostacujici, v zime okolo fungujou v pohode, i pokud je mam zapnuty pres spodni vrstvy, tzn. ze pres ne uz je akorat softshell nebo tenka (2 vrstvy laminat) bunda
edas Odesláno 26. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2008 Titanové Festiny. Krom potřebné "blbuvzdornosti" jsou menší než G-Shock a tudíž se lépe vlezou pod bundu, resp. rukavice. A výš než lanovka se stejně nehrabu, takže výškoměr nepotřebuju
heboš Odesláno 26. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2008 Polary ale nepamatuju, že bych je doloval zpod rukavic a bundy. Hodiny jsou na kazdém vleku. Myslím, že se tu onehda řešilo co na snowboard.
N4M Odesláno 26. listopadu 2008 Autor Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2008 heboš napsal: Polary ale nepamatuju, že bych je doloval zpod rukavic a bundy. Hodiny jsou na kazdém vleku. Myslím, že se tu onehda řešilo co na snowboard. Ale já nemám snowboard, já mám lyže
MartinP Odesláno 26. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2008 Já na lyže a vlastně skoro všechny aktivity kde by mohly hodinky "přijít k úrazu" nosím Swatch Troublemaker . A prozatím maximální spokojenost. Když jsem si poškrábal sklíčko tak mi to v prodejně Swatch za 10 min. přeleštili a zase byly jako nové.
Libor Odesláno 27. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2008 Pridam se do Polar clubu: Polar AXN500 a pak se doma v PC muzu kochat kolik jsem toho nalital hore dole. Sem tam to za den vyda i 12 000m vyskovych hore dole. Samozrejme vse s presnosti +/- 200 let
miris Odesláno 29. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2008 ame='N4M' date='26.11.2008 - 7:40' post='211126']Venku poletuje bílej sajrajt na horách už je to masakr a co nevidět se začne pořádně lyžovat. Tak mne napadlo se vás zeptat, jaké hodinky jsou dle vás na lyže nejvhodnější? Jaké hodinky si berete ssebou na svah? Těch, kteří si neberou digitálky, ale mechaniky/automaty bych se rád zeptal, jak hodinky fungují v nízkých teplotách a jestli se nebojí poškození strojku, který je citlivý na otřesy. Nebo s mechanikama jezdíte jen pohodičku? Já své automaty na horách neměl a asi ani nevezmu. Spíš přemýšlím o nějakých digi, které by ukazovaly teplotu, ideálně teplotu a nadmořskou výšku. Já bych doporučoval některý z modelů hodinek SWATCH z řady SNOWPASS (http://www.swatch.com/xx_en/snowpass/snowpass_watches.html), které jsou speciálně určené pro lyžování. Nevím zda se věnuješ freeridu nebo klasice na sjezdovce. V tom druhém případě mi příjde funkce ukazující nadmořskou výšku a teplotu vzduchu celkem zbytečná, ale proti gustu žádný dišputát . Za to uvítám u těchto hodinek to, že je uvnitř aplikován čip který lze u pokladny nabít ( míst v republice fungujících na tento systém je čím dál více, a v alpských zemích naprosto běžné) a hodinky slouží krom svého klasického účelu pro měření času i jako čipová permanentka, kdy turnikety na dostatečnou vzdálenost reagují na impuls z čipu hodinek. Celkem praktická věc .
rur Odesláno 29. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2008 Mám už 8let hlavně tam kde nahradí pernamentku super. Jinak spokojenost. Jo a strašně hlasitě tikají
frista Odesláno 29. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2008 (upraveno) rur napsal: Mám už 8let hlavně tam kde nahradí pernamentku super. Jinak spokojenost. Jo a strašně hlasitě tikají Tohle mi prisla vzdycky strasne uchylna funkce. Mimochodem, nejsem lyzar, tak nevim jak to funguje. Musi mit ty vleky nejaky bazmek reader od swatch, nebo je v tech hodinkach nejaky univerzalni cip ? Jo a od kdy kvarcky tikaji ??? Ja tomu rikam max. cvakani Upraveno 29. listopadu 2008 uživatelem frista
rur Odesláno 30. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2008 frista napsal: Tohle mi prisla vzdycky strasne uchylna funkce. Mimochodem, nejsem lyzar, tak nevim jak to funguje. Musi mit ty vleky nejaky bazmek reader od swatch, nebo je v tech hodinkach nejaky univerzalni cip ? Jo a od kdy kvarcky tikaji ??? Ja tomu rikam max. cvakani Na pokladně při placení ti hodinky nastaví vlastně jako penamentrku (v této době ale čím dál více je penamentek plastových které se ani z kapsy nevytahuji). Při průchodu turniketem vše proběhně jako u normální permice. Před lety to byla bomba, ale ted je čím dál více plastových pernamentek kdy zaplatíte za permici zálohu a po lyžování Vám ji vrátí. Hodinky tedy čím dál více zahálejí. Na závěr myslím , že se jedná o model pro snoubordisty hlavně řemínek dost dlouhy i přes bundu jako u pilotů např nebo potápěčů. To cvakání(tikání) je tak hlasité kvůli plastovosti techto hodinek. Jo a jak je patrno mám krabičku papíry a mají příběh da-li se to tak říct (např. Kitzbühel Hanenkam, Francie Val Thorans atd.)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se