TomasK Odesláno 5. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2022 Po pár letech klidu, kdy jsem střídal v podstatě jen Meistersingery a Steinharty, se jeden známý (kterého jsem potkal po dlouhé době) zeptal, jestli mám nějaké nové hodinky. Na to jsem mu s klidem odpověděl, že dlouhé roky už ne a že je to vlastně takhle v pohodě. Ale samozřejmě se rozběhl v podvědomí proces, který vyústil v to, že bych nějaké nové hodinky vlastně potřeboval Tak jsem si řekl, že rozprodám nějaké “horší” kusy ze sbírky a něco nového koupím. Záměr byl zhruba takový, že většinu prodat a jedny přikoupit. K dnešnímu dni to zatím je 4 nové vs. 2 prodané takže se opravdu daří A teď už k prvnímu kupu, kterým jsou Seiko Prospex SPB147J1. Jelikož jsem Seiko celkem opomíjel a měl jsem historicky jedny pětky (což už je ale asi 15 let zpátky), padla volba na Seiko. Přemýšlel jsem mezi Alpinisty a potápkami. U potápek mě nadchla reinterpretace legendárních 62 MAS a konkrétně model SPB147J1 mě oslovil hnědým cifrem v kombinaci se zlatými ručkami a indexy. Normálně zlatou na hodinkách nemusím, ale tahle kombinace ruček, indexů a cifru mě neskutečně baví. Co se mi líbí, je zpracování pouzdra, přechody mezi leštěnými a broušenými částmi a klenuté sklo. Skvělá luminiscence samozřejmostí. Celkově je zpracování parádní. Hodinky vypadají dobře jak s origo silikonovým řemenem, tak k nim skvěle jde NATO strap i hnědá kůže. Co se týče technických dat, tak pár nudných parametrů: Průměr: 41 mm Tloušťka: 13 mm Voděodolnost: 200 m Otočná luneta Strojek: Seiko 6R35 (24 kamenů, Rezerva chodu 70 hodin, 21.600 kmitů, hacking, možnost ručního nátahu) Sklíčko: Safír, vnitřní antireflex Přidávám pár fotek níže Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasK Odesláno 5. března 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2022 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 5. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2022 Zajímavá barevná kombinace, obecně si myslim, že vybranym modelům Seika ta zlatá sluší. Co se mi líbí u této modelové řady, tvary pouzdra i ručiček. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Postal80 Odesláno 7. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2022 A ja pridam. Na rozdil od 99% hodinek znacky Seiko, tydle maji skvelou modrou!! !! lumi. @Akorat ta guma me pekne sere, resp jeji prezka, je velka, tezka a lita.. Stoji za hovno a gumu nedrzi. Jj, jinak souhlas. Jsou krasne. Ta velikost je taky supr. Na ruce pusobi diky pekne tvarovanym nozkam i mensi. Byla to laska na prvni pohled Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Postal80 Odesláno 7. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. března 2022 Sorry, fotka hnusna vim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragys27 Odesláno 8. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2022 No jo, no. To je tak, když se známý nevhodně zeptá. Tak gratuluji k novým hodinkám. Ta barevná kombinace je parádní a slušivá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasK Odesláno 8. března 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2022 Ta guma jako taková je super - pohodlná. Ta přezka je trochu zvláštní - na jednu stranu pěkně zpracovaná, ale fakt je ze praktičnost postrádá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanRZ21 Odesláno 24. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2022 Já obecně nějak nemůžu cokoli zlatého na hodinkách. Nějak mě to po prožitých devadesátkách, kdy se nosilo všechno zlatý nějak pustilo Ale tato kombinace mě příjemně překvapila a můžu říct, že je to vážně pěkný, vkusný a elegantní doplněk. A gumu pryč Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Postal80 Odesláno 25. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2022 Hergot, ta kremova kozka me celkem inspirovala.. asi necham taky nejakou vyrobit. Jj, souhlas. Gumu pryc a peknou kuzi, nebo jeste zvazuju nejaky CrafterBlue. Vim, ze je moc pekny a navic extra pohodlny.. a voni Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasK Odesláno 25. března 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2022 před 21 hodinami, RomanRZ21 napsal: Já obecně nějak nemůžu cokoli zlatého na hodinkách. Nějak mě to po prožitých devadesátkách, kdy se nosilo všechno zlatý nějak pustilo Ale tato kombinace mě příjemně překvapila a můžu říct, že je to vážně pěkný, vkusný a elegantní doplněk. A gumu pryč To já jsem ten poslední, co by chtěl na hodinkách cokoliv zlatého, ale když jsem porovnaval na prodejně varianty, tak tahle mě dostala - je to za mě perfektně barevně sladěný a jako celek to funguje náramně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasK Odesláno 25. března 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2022 před 29 minutami, Postal80 napsal: Hergot, ta kremova kozka me celkem inspirovala.. asi necham taky nejakou vyrobit. Jj, souhlas. Gumu pryc a peknou kuzi, nebo jeste zvazuju nejaky CrafterBlue. Vim, ze je moc pekny a navic extra pohodlny.. a voni Jako jo, na kůži jsou fajn. I když teď je nejčastěji nosím na hnědým Nato Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Postal80 Odesláno 25. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2022 před 1 hodinou, TomasK napsal: Jako jo, na kůži jsou fajn. I když teď je nejčastěji nosím na hnědým Nato Jj, ten je taky super. To je ten origo? Jak na nem stoji o petku vic Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasK Odesláno 25. března 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2022 před 4 hodinami, Postal80 napsal: Jj, ten je taky super. To je ten origo? Jak na nem stoji o petku vic Ne ne, tenhle je “obyč” ale pohodlnej Ten jejich origo “utkaný japonskou technikou Seichu” není spatnej ale nejakej zázrak za ty prachy jsem v tom teda nezaznamenal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se