sauce Odesláno 29. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2008 (upraveno) Vzhledem k tomu, že už je vlastním více než přes rok, rozhodl jsem se, že je konečně nafotím a něco k nim i napíšu. Omluvte prosím kvalitu fotek, líp to neumím. Technické specifikace: Ocel na oceli, reference 2225.80.00 Kalibr: Omega 1164 (modifikovaný Valjoux 7750) Rezerva chodu: min. 44 hodin Materiál pouzdra a tahu: nerezová ocel 316L Průměr pouzdra (bez tlačítek a korunky): 41,5 mm Tloušťka pouzdra: 15,2 mm Rozteč stěžejek: 20 mm Váha: cca 200 g WR: 300 m Sklo: Safírové, mírně vypouklé, antireflexní vrstva na vnitřní straně Balení: - bílá papírová krabice se stříbrným nápisem Omega - červené koženkové pouzdro s plastickým logem Omegy, vystlané bílým semišem, s prostorem pro uložení přebytečných dílků tahu - návod (tlustá brožovaná kniha, popisuje ovšem všechny kalibry a typy hodinek Omega, takže je univerzální) - bílý koženkový obal na karty - mezinárodní záruční karta - karta s piktogramy, vysvětlujícími vlastnosti hodinek - karta potvrzující certifikaci COSC chronometru Oproti starší verzi 2599.80 má 2225.80 několik rozdílů: - tmavější modrá barva a výraznější vlnky na ciferníku - u indexů 3, 6, 9 a 12 již není žádná luminiscenční barva - kulaté luminiscenční indexy mají nyní kovové rámečky - logo Omega a nápis Omega na ciferníku jsou kovové, ne pouze napsané bílou barvou - delší hodinová ručička - červený nápis Seamaster na číselníku místo bílého - tmavější červená barva na ručičkách - větší a plastičtější logo Seamasterů - mořský koník na dýnku Je to jeden z mála chronografů, u nichž lze ovládat stopky i pod vodou. Navzdory své tloušťce nevypadají hodinky na ruce tak vysoké, především díky tvaru dýnka, které má svažující se profil. Antireflex pouze na vnitřní straně skla vnímám jako výhodu - alespoň nemá šanci se poškrábat. Tlačítka chronografu narozdíl třeba od Breitlingu SuperOcean Chrono nejsou šroubovací, jak by se podle rýhovaných koleček kolem nich mohlo zdát. Také héliový ventil je zde nikoliv automatický, ale manuální, na pozici "10". Je to však typická vlastnost všech hodinek této řady. Tah je podle mě jeden z nejpovedenějších a nejpropracovanějších, co jsem měl možnost vyzkoušet. Ještě jedna věc je na nich zajímavá a svědčí o promyšlenosti designu - luminiscenční tečka na vteřinovce chronografu opisuje kruh přesně nad všemi třemi osičkami subciferníků. Koupil jsem je prostřednictvím Jeremyho od Karl-Heinze. Oproti oficiální ceně v ČR jsem tak ušetřil asi 20 000 Kč. Ihned po koupi jsem si nechal u Hanáka zkrátit tah o jeden dílek, po předložení záruční karty provedeno zdarma. Také jsem si e-mailem vyžádal od Omegy COSC certifikát, který mi do dvou týdnů přišel zdarma poštou i s poděkováním za koupi jejich hodinek. Protože je nenosím každý den (na každodenní nošení mám Certiny), bylo nutností pořízení watchwinderu Eilux. Spokojen jsem s nimi velmi, přesnost jsem nijak neměřil - neřeším ji. A pár fotek: Upraveno 30. listopadu 2008 uživatelem sauce
gerhard Odesláno 29. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2008 Velmi pekna podrobna rec.,dik aj za podarene foto.
mcbrody Odesláno 20. května 2009 Nahlásit Odesláno 20. května 2009 Gratuluji ! Jsem fanda Fortisu, ale tohle je nádhera !!!
PhoeniX Odesláno 30. června 2009 Nahlásit Odesláno 30. června 2009 No jo, užij si je. Už jsi měl vůbec na ruce? Jihaaa!
Peta-Biker Odesláno 30. června 2009 Nahlásit Odesláno 30. června 2009 Phoenix: Nono, však to není tak staré
PhoeniX Odesláno 30. června 2009 Nahlásit Odesláno 30. června 2009 Dovolil jsem si připojit se s radostným přáním a výsknutím. O stáří "ani ťuk".
sauce Odesláno 1. července 2009 Autor Nahlásit Odesláno 1. července 2009 No jo, užij si je. Už jsi měl vůbec na ruce? Jihaaa! No jasně - párkrát už jsem je na ruce měl
Ondraj Odesláno 1. července 2009 Nahlásit Odesláno 1. července 2009 Jo tyhle hodinky mám taky rád. Jen nevím, jestli všechny změny oproti 2599.80 jsou k lepšímu.
railmaster Odesláno 1. července 2009 Nahlásit Odesláno 1. července 2009 Jo tyhle hodinky mám taky rád. Jen nevím, jestli všechny změny oproti 2599.80 jsou k lepšímu. Tiež mám pocit, že tie pravé chrono diversky sú 2599.80 a novšie modely viac-menej salónne verzie. Ale celej Seamaster Professional sérii naozaj niet veľmi čo vyčítať. Možno by niektorí, viac fyzicky disponovaní, pristali na 2 mm priemeru puzdra navyše.
Ondraj Odesláno 1. července 2009 Nahlásit Odesláno 1. července 2009 (upraveno) Ony i PO už jsou spíš na takové diverskování spíš v práci v kanceláři. velikost 2599.80 mi přijde OK. Nemůže být všechno velké a těžké. Upraveno 1. července 2009 uživatelem Ondraj
sauce Odesláno 1. července 2009 Autor Nahlásit Odesláno 1. července 2009 Jo tyhle hodinky mám taky rád. Jen nevím, jestli všechny změny oproti 2599.80 jsou k lepšímu. Pro mě určitě ano - proto jsem do nich šel. Původní verzi bych si nekoupil, spousta věcí mě na ní odrazovala. Když ale potom udělali tenhle "facelift", tak už nebylo co řešit.
Ondraj Odesláno 1. července 2009 Nahlásit Odesláno 1. července 2009 (upraveno) Pro mě určitě ano - proto jsem do nich šel. Původní verzi bych si nekoupil, spousta věcí mě na ní odrazovala. Když ale potom udělali tenhle "facelift", tak už nebylo co řešit. A co přesně ti vadilo? Upraveno 1. července 2009 uživatelem Ondraj
sauce Odesláno 2. července 2009 Autor Nahlásit Odesláno 2. července 2009 (upraveno) A co přesně ti vadilo? Hlavně nesymetrické luminiscenční indexy u 3, 6, 9 a 12, to pro mě byla hlavní překážka... Upraveno 2. července 2009 uživatelem sauce
Ondraj Odesláno 2. července 2009 Nahlásit Odesláno 2. července 2009 Ahá, já myslel, že to bude spíš menší hodinovka, to vadilo hodně lidem. To mě zas na nové verzi vadí orámované kulaté indexy, červený nápis, zbytečně výrazný nápis a znak Omega. A ten původní menší koník na víčku má také něco do sebe.
sauce Odesláno 2. července 2009 Autor Nahlásit Odesláno 2. července 2009 Ahá, já myslel, že to bude spíš menší hodinovka, to vadilo hodně lidem. To mě zas na nové verzi vadí orámované kulaté indexy, červený nápis, zbytečně výrazný nápis a znak Omega. A ten původní menší koník na víčku má také něco do sebe. Ano, ta hodinovka taky - na tu jsem zapomněl. Orámované kulaté indexy se mi naopak líbí víc, než ty staré, ohraničené jen bílou barvou... Velký koník je pro mě taky plus - po celodenním nošení je jasně poznat, co že jsem to měl na ruce za hodinky
Ondraj Odesláno 2. července 2009 Nahlásit Odesláno 2. července 2009 (upraveno) By bylo zajímavé udělat anketu. Ten původní koník je takový akorátní. Ten nový, který je i na PO je sice hezký, ale takový moc naleštěný cirkusák. A taky jsou na dýnku vlnky jako na ciferníku, na nové verzi to už není, mi to přijde škoda. Upraveno 2. července 2009 uživatelem Ondraj
sauce Odesláno 2. července 2009 Autor Nahlásit Odesláno 2. července 2009 By bylo zajímavé udělat anketu. Jo to by určitě zajímavé bylo
Ondraj Odesláno 2. července 2009 Nahlásit Odesláno 2. července 2009 Jo to by určitě zajímavé bylo Možná by stačilo vyjádření Cigiho.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se