Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Fíkus docela prospívá, ale ten jalovec mi doma fakt živoří 🤔 ale o to autentičtější to je (yamadori vzniklé ve velmi ale velmi nehostinných podmínkách 😂).

Takže toho tu dám tak za pět let, než začne nějak vypadat 😁

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• Like 1
  • po měsíci...
Odesláno

Ficus odlistěn, nadrátován, mírně ostříhán, pohnojen a vystrčen ven na sluníčko, aby mu narostly menší lístky.
Když to přežije, půjde příští rok do placaté misky.

Před:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Po:

• Dát hlas 1
  • po 2 týdnech...
  • po měsících...
Odesláno (upraveno)

Přesadil jsem fikus z kokedamy, ale nevím, jak to dopadne, ty kořeny byly nic moc.

Upraveno uživatelem Vit
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Zahradničení 2025:

Před:

Po:

Zahradničení 2026:

Před:

Po:

• po 3 týdnech...
Odesláno
V 10. 5. 2026 v 9:54, Vit napsal:

Ficus odlistěn, nadrátován, mírně ostříhán, pohnojen a vystrčen ven na sluníčko, aby mu narostly menší lístky.
Když to přežije, půjde příští rok do placaté misky.

Před:

Po:

Jak se dari tomuhle? Ja ted taky dratuju ficus. 

Odesláno (upraveno)
před 2 minutami, Potkan napsal:

Krasne zhoustl. Kdy budes zase prostrihavat?

Asi dnes večer.
Mám radost, že se ta koruna snížila a rozšířila.
Cílem do budoucna je dostat listy pryč ze spodní čísti koruny.
Něco jako toto (myslím korunu):

Upraveno uživatelem Vit
Odesláno

Tak mě ten jalovec nakonec uschnul 😕

Stačilo odjet na 6 dní a nedal to, i když byl zalitý....

Na jeho místo nastoupil kaktus, ten už asi jen tak neuschne 😅

Každopádně fíčus se pěkně rozjel 😃

• Like 1
Odesláno

Pánové, mám doma fíkus, původně bonsai z Ikea, který kdysi manželka přesadila do velkého květináče a potvora se rozrostl a má teď cca 70 cm větve. 

Chtěl bych ho nějak zkusit zkulturnit. Můžu ho i teď naohýbat a zastřihnout mu větve? Nebo to mám nechat na jaro?

Nemám s bonsajema žádné zkušenosti, ale zkusil bych to. Když se to nepodaří, tak se taky nic nestane...

Odesláno
před 1 hodinou, Kotlick napsal:

Pánové, mám doma fíkus, původně bonsai z Ikea, který kdysi manželka přesadila do velkého květináče a potvora se rozrostl a má teď cca 70 cm větve. 

Chtěl bych ho nějak zkusit zkulturnit. Můžu ho i teď naohýbat a zastřihnout mu větve? Nebo to mám nechat na jaro?

Nemám s bonsajema žádné zkušenosti, ale zkusil bych to. Když se to nepodaří, tak se taky nic nestane...

Jestli je bonsaj uvnitř, neregistruje žádní roční období, je furt ve stejném prostředí.
Já bych ji  klidně ostříhal, ale pozor, každý větev musí končit listím (stříhám vždy nad posledním listem).
Z tohoto důvodu je někdy nutné proces zkracování rozdělit na více kroků.
Drátoval bych až potom, co se rostlina vzpamatuje ze stříhání a vyraší nové listy (v této době pomůže, když se rostlina rosí).

• po 3 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...