Vit Odesláno 8. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2014 tak sem hodim aj toho mojho chcipaka, nema uplne idealnu polohu v miske a vpodstate ani misku (pred presadenim bol v mensej stvorcovej a nebo "vo vetre"), ale zatial nemam vystavne ambicie kazdopadne rady od skusenejsich vitamedit: samozrejme vobec som ho nedrotoval a ani velmi netvaroval, to vsetko ma len caka, ak sa k tomu dokopem ... zvysne dva caje fuki sem ani davat nebudem (pre neznalych efektna bonsaj 2x zohybana, ale mna viacej bavi ten tis) Nevypadá zle.U tisu je super, že dobře obrůstá.Jen mi to z fotky připomíná spíše PODOCARPUS Já si dnes hrál na holiče: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toams Odesláno 8. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2014 Nevypadá zle.U tisu je super, že dobře obrůstá.Jen mi to z fotky připomíná spíše PODOCARPUSno moze byt i "kamenny tis" alias podocarpus ... bol to darcek, po povode som nepatral a ja nejak k tym bonsajom pristupujem skor pocitovo, nez podla naucenych lexikonov, takze nech je to, co je to, zatial stale zije (len som z toho volajaky zmateny, lexikony pisu, ze obraza 1x rocne ... ale ten moj to asi necital ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 9. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2014 (upraveno) no moze byt i "kamenny tis" alias podocarpus ... bol to darcek, po povode som nepatral a ja nejak k tym bonsajom pristupujem skor pocitovo, nez podla naucenych lexikonov, takze nech je to, co je to, zatial stale zije (len som z toho volajaky zmateny, lexikony pisu, ze obraza 1x rocne ... ale ten moj to asi necital ) Je tam vůči tisu dost zásadní rozdíl v péči. Podocarpus je na rozdíl od tisu pokojovka. Upraveno 9. září 2014 uživatelem Vit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toams Odesláno 9. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2014 Je tam vůči tisu dost zásadní rozdíl v péči. Podocarpus je na rozdíl od tisu pokojovka.To ano, ale ved letnenie mu neuskodi. Navyse aj tie zvysne bonsaje su indoorove. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 9. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2014 To ano, ale ved letnenie mu neuskodi. Navyse aj tie zvysne bonsaje su indoorove. To určitě ne, spíš tis by nebyl spokojený přes zimu v místnosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Motka Odesláno 30. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2014 Zdravím příznivce bonsají, taky jsem jim podlehl,sice jen amatérsky, ale baví mě to. Zde je foto jedné mé trochu větší bonsaje je to javor mléč a má asi 90 cm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 30. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2014 Zdravím příznivce bonsají, taky jsem jim podlehl,sice jen amatérsky, ale baví mě to. Zde je foto jedné mé trochu větší bonsaje je to javor mléč a má asi 90 cm. Pěkné, velikost odpovídá velikosti listů.V nižší nenápadnější misce by vynikl více. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Motka Odesláno 30. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2014 Díky. Budu ho zanedlouho zazimovávat, tak zkusím nějakou misku pořešit až na jaře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 1. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2014 (upraveno) Taky sem kdysi měl snahu i literaturu. Ale byl to jen pokus, nebyl čas se tomu plně věnovat, tak jsem sklouznul ke ztepilým květinám, třeba ibišky. Ale bonsaisty sleduju rád, je to duševní balzám a líbí se mi to. Díky všem, kdo mají toto hobby a přeji všem pěkné zážitky a radost z rostlin a výpěstků.** Upraveno 1. října 2014 uživatelem eloga Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 11. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2015 Trošku se tu vetřu Vítovi do vlákna.Má někdo zkušenosti s citrusy v bytě?Zaujal mě Kumquat a sladká limetka Pursha.Píšou,že jsou vhodné i do bytu a tak bych i uvítal nějaké tipy,či čeho se vyvarovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 11. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2015 Kumquat z obchoďáku, na severním okně u topení a kupodivu to ženě takhle funguje. Asi nějaký voodoo takže směle do toho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Motka Odesláno 8. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2015 Dnes bylo hezky, tak jsem byl vyfotit, jak přezimovává můj buk. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 8. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2015 Dnes bylo hezky, tak jsem byl vyfotit, jak přezimovává můj buk. Líbí se mi. Máš i nějakou fotku z listy?Asi bych se zbavil těch dvou silných větví nahoře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Motka Odesláno 8. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2015 Díky, na fotku s listím si budeš muset počkat do jara, ale slibuju, že nezapomenu. O těch horních větvích jsem už také uvažoval, musím ale vymyslet, jak to nejlíp udělat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Motka Odesláno 8. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2015 Taky jsem fotil javor, který je o několik postů zpátky s listy. Ten však bez listů není tak fotogenický. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 8. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2015 Díky, na fotku s listím si budeš muset počkat do jara, ale slibuju, že nezapomenu. O těch horních větvích jsem už také uvažoval, musím ale vymyslet, jak to nejlíp udělat. Nejsi rozhodnut, která bude vrchol, co?Já bych to seřezal asi ve 3/4 a zbavil se všech tří, protože rostou na pokračování kmene moc šikmo (celý zbytek kmene je relativně rovný) a na to aby to byly větve jsou moc silné (je divné, aby tak vysoko rostly tlustší větve než dole). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Motka Odesláno 9. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2015 Díky za názor a radu, až bude trochu lepší počasí, tak to zkouknu v realu, jestli by to tak šlo. Nejhorší je, že to co jednou uřízneš už nikdy nevrátíš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 9. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2015 Díky za názor a radu, až bude trochu lepší počasí, tak to zkouknu v realu, jestli by to tak šlo. Nejhorší je, že to co jednou uřízneš už nikdy nevrátíš. Jasně, je to jen názor, nejsem žádný pan Miagi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Motka Odesláno 12. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2015 Jasně, je to jen názor, nejsem žádný pan Miagi.Doufám, že nedošlo k nějakému nedorozumnění. Myslel jsem to tak, že jsem rád za každý názor a radu, protože jsem pouze amatér a nadšenec. Ale každý zásah pečlivě promýšlím, protože je to nevratné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 12. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2015 Doufám, že nedošlo k nějakému nedorozumnění. Myslel jsem to tak, že jsem rád za každý názor a radu, protože jsem pouze amatér a nadšenec. Ale každý zásah pečlivě promýšlím, protože je to nevratné. V pohodě, myslel jsem to tak, jak jsem to napsal, jsem také jenom nadšenec, ne odborník. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se