Přejít na obsah

BONSAJ, jak na to

kulix

Doporučené příspěvky

tak sem hodim aj toho mojho chcipaka, nema uplne idealnu polohu v miske a vpodstate ani misku (pred presadenim bol v mensej stvorcovej a nebo "vo vetre"), ale zatial nemam vystavne ambicie :D

kazdopadne rady od skusenejsich vitam

edit: samozrejme vobec som ho nedrotoval a ani velmi netvaroval, to vsetko ma len caka, ak sa k tomu dokopem ... zvysne dva caje fuki sem ani davat nebudem (pre neznalych efektna bonsaj 2x zohybana, ale mna viacej bavi ten tis)

Nevypadá zle.

U tisu je super, že dobře obrůstá.

Jen mi to z fotky připomíná spíše PODOCARPUS

Já si dnes hrál na holiče:

post-1538-0-23945500-1410198759_thumb.jpg

post-1538-0-38208300-1410198760_thumb.jpg

post-1538-0-63097700-1410198761_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 206
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Nevypadá zle.

U tisu je super, že dobře obrůstá.

Jen mi to z fotky připomíná spíše PODOCARPUS

no moze byt i "kamenny tis" alias podocarpus ... bol to darcek, po povode som nepatral a ja nejak k tym bonsajom pristupujem skor pocitovo, nez podla naucenych lexikonov, takze nech je to, co je to, zatial stale zije :) (len som z toho volajaky zmateny, lexikony pisu, ze obraza 1x rocne ... ale ten moj to asi necital :))

Odkaz ke komentáři

no moze byt i "kamenny tis" alias podocarpus ... bol to darcek, po povode som nepatral a ja nejak k tym bonsajom pristupujem skor pocitovo, nez podla naucenych lexikonov, takze nech je to, co je to, zatial stale zije :) (len som z toho volajaky zmateny, lexikony pisu, ze obraza 1x rocne ... ale ten moj to asi necital :))

Je tam vůči tisu dost zásadní rozdíl v péči. Podocarpus je na rozdíl od tisu pokojovka.

Upraveno uživatelem Vit
Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Zdravím příznivce bonsají, taky jsem jim podlehl,sice jen amatérsky, ale baví mě to. Zde je foto jedné mé trochu větší bonsaje je to javor mléč a má asi 90 cm.

Pěkné, velikost odpovídá velikosti listů.

V nižší nenápadnější misce by vynikl více.

Odkaz ke komentáři

Taky sem kdysi měl snahu i literaturu. Ale byl to jen pokus, nebyl čas se tomu plně věnovat, tak jsem sklouznul ke ztepilým květinám, třeba ibišky. Ale bonsaisty sleduju rád, je to duševní balzám a líbí se mi to. Díky všem, kdo mají toto hobby a přeji všem pěkné zážitky a radost z rostlin a výpěstků.

**

:notworthy:

Upraveno uživatelem eloga
Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Trošku se tu vetřu Vítovi do vlákna.Má někdo zkušenosti s citrusy v bytě?Zaujal mě Kumquat a sladká limetka Pursha.Píšou,že jsou vhodné i do bytu a tak bych i uvítal nějaké tipy,či čeho se vyvarovat.

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Díky, na fotku s listím si budeš muset počkat do jara, ale slibuju, že nezapomenu. O těch horních větvích jsem už také uvažoval, musím ale vymyslet, jak to nejlíp udělat.

Nejsi rozhodnut, která bude vrchol, co?

Já bych to seřezal asi ve 3/4 a zbavil se všech tří, protože rostou na pokračování kmene moc šikmo (celý zbytek kmene je relativně rovný) a na to aby to byly větve jsou moc silné (je divné, aby tak vysoko rostly tlustší větve než dole).

Odkaz ke komentáři

Díky za názor a radu, až bude trochu lepší počasí, tak to zkouknu v realu, jestli by to tak šlo. Nejhorší je, že to co jednou uřízneš už nikdy nevrátíš.

Jasně, je to jen názor, nejsem žádný pan Miagi.

Odkaz ke komentáři

Jasně, je to jen názor, nejsem žádný pan Miagi.

Doufám, že nedošlo k nějakému nedorozumnění. Myslel jsem to tak, že jsem rád za každý názor a radu, protože jsem pouze amatér a nadšenec. Ale každý zásah pečlivě promýšlím, protože je to nevratné.

Odkaz ke komentáři

Doufám, že nedošlo k nějakému nedorozumnění. Myslel jsem to tak, že jsem rád za každý názor a radu, protože jsem pouze amatér a nadšenec. Ale každý zásah pečlivě promýšlím, protože je to nevratné.

V pohodě, myslel jsem to tak, jak jsem to napsal, jsem také jenom nadšenec, ne odborník.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...