Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Už nějaký čas se tu pohybuji a protože jsem tu podobné téma zatím nezaznamenal, tak bych si dovolil malý dotaz.

Mám doma jedny titanové Quartz chrono TimeForce 6811 s nejspíš vadným strojkem (baterie tam vydrží ani ne 1/2 roku bez použití chrono funkce). A protože je mi líto je nechat jen tak ladem nebo je vyhodit, tak by mne zajímalo, zda by bylo možné je osadit nějakým jiným kalibrem (nejlépe automat nebo manual i za cenu ztráty některých funkcí), nebo obdobným Quartz jako tam je nyní.

Nevím co je tam nyní za strojek, mají 39mm přes lunetu, 28mm sklíčko, 11mm výška pouzdra, 3 tlačítka (2 u korunky na pozici 2 a 4)+(1x na pozici 8). Funkčně mají budík (nastavení pomocí speciální středové ručky a korunky), datum (na pozici 4), středovou vteřinovku pro chrono, 3 subciferníky (1x pozice 6 pro den v týdnu, na pozici 10 je sčítač do 30 a na pozici 2 je sčítač do 60).

Fotky dodám jakmile se vrátím příští týden domů.

Odesláno
Už nějaký čas se tu pohybuji a protože jsem tu podobné téma zatím nezaznamenal, tak bych si dovolil malý dotaz.

Mám doma jedny titanové Quartz chrono TimeForce 6811 s nejspíš vadným strojkem (baterie tam vydrží ani ne 1/2 roku bez použití chrono funkce). A protože je mi líto je nechat jen tak ladem nebo je vyhodit, tak by mne zajímalo, zda by bylo možné je osadit nějakým jiným kalibrem (nejlépe automat nebo manual i za cenu ztráty některých funkcí), nebo obdobným Quartz jako tam je nyní.

Nevím co je tam nyní za strojek, mají 39mm přes lunetu, 28mm sklíčko, 11mm výška pouzdra, 3 tlačítka (2 u korunky na pozici 2 a 4)+(1x na pozici 8). Funkčně mají budík (nastavení pomocí speciální středové ručky a korunky), datum (na pozici 4), středovou vteřinovku pro chrono, 3 subciferníky (1x pozice 6 pro den v týdnu, na pozici 10 je sčítač do 30 a na pozici 2 je sčítač do 60).

Myslím, že důležitější, než vnější rozměry pouzdra, budou rozměry kalibru.

Odesláno

Osadit do pouzdra jiný strojek, než pro který byly navrženy je problematické až nemožné, kdyby už se tam strojek vešel musel by někdo vyrobit "na míru" těsnění stroje. To je lepší koupit nový strojek stejného kalibru, vzhledem ke katalogové ceně hodinek 129 EUR tam nejspíš bude nějaká Myiota za pár stovek, podle mě by se investice do nich nevyplatila. Jestli se ti líbí, tak si kup nové ve výprodeji za 65 EUR (http://www.schmiemann.de/index.php?cat=WG1.22&lang=ENG&product=TF6811.02).

Odesláno
Uvědomil jsem si jednu zajímavou věc - ať už se jedná o jakoukoli značku hodinek, tak je pro mě vždycky důležitý, jakej dojem na mě dělá prezentace a vůbec lidi kolem nich. Z toho důvodu jsou mi strašně sympatický třeba Rado, protože jsem se s Raďákama potkal a přišlo mi, že jsou všichni úžasní nadšenci, zato podle toho, jak se prezentuje Rolex, mi připadá, že bych si k nim nikdy nevypěstoval ten správnej vztah ani kdybych je měl zadarmo.

Nemluvím teďko o reklamních kampaních, brand recognizingu ani jinejch marketingovejch zhůvěřilostech a nemluvím ani o podplácení drobnostma - pár dealerů nebo přímo zástupců různejch značek jsem osobně potkal a mluvil s nima.

Máte to někdo taky takhle?

To je jako zkoušet cpát osobnost vlastní maminky do těla supermodelky... to fungovat nebude.

Odesláno

Děkuji všem za reakce a Patrikovi za tip na prodejce, nějak se mi k nim nic nedařilo najít :(

Chtěl bych je uvést do provozuschopného stavu, třeba by pak ještě někoho potěšily, proto mne napadla tato "kacířská" myšlenka....

Pokusím se tedy zjistit co je tam za strojek a nechat ho vyměnit.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...