papun Odesláno 17. června 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2022 (upraveno) Jakožto nový majitel těchto krásných hodinek si dovolím založit toto nové vlákno. Je tu jedno pro NO DATE verzi a nechci to zbytečně míchat. Takže já osobně jsem pořídil HAMILTON Khaki Field Mechanical H69439933. Základní parametry: - kalibr H-50, rezerva 80 h - manuální nátah - safír bez AR lehce klenutý - průměr 38 mm, L2L 47 mm, řemen 20 mm a tloušťka krásných 10 mm - WR50 - ocelové pouzdro, komplet pískované a dýnko šroubovací. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Mé první dojmy po pár hodinách na ruce jsou skvělé. Přišel jsem na to, že tato velikost je pro mě naprosto ideální (zápěstí cca 17,5 cm) a do větších hodinek se mi už moc chtít nebude. Při prvním nasazení na ruku jsem okamžitě dal pryč originální řemen. Dal jsem ho na svůj starší Hirsch a předělal jsem si tam akorát sponu - ta je moc povedená. Na ruce sedí perfektně, časem určitě budu testovat i nějaké nato, protože si myslím, že to je na ně jak dělané. A hrátkám napomáhají durch vrtané nožky, kltereé usnadní výměnu řemenů. Často jsem slyšel kritiku na délku nožiček vůči menšímu pouzdru. Osobně mi to příjde úplne v pohodě. A potom se řeší, že je velké mezera mezi pouzdrem a řemenem - taky mě to nijak nevadí a v případě nato to bude úplně šumák. Kornuka působí velká, ale na ruce nijak neobtěžuje a výborně se s ní manipuluje. Natahování je pohoda. Celkově seřizování hodinek je přijemné a přesné. perfektní 80 h rezervu netřeba připomínat. Bohužel jako vždy, tak asi nikdy to není ideální. největší mínus je absence antireflexní vrstvy. Proti černém ciferníku je někdy čitelnost horší, ale pořád se dá v klidu odečítat, ale AR by to posunul na jinou úroveň. Nedalo mi to a zkusil jsem poptat možnosti ho doplnit, tak aby to bylo legální v rámci záruky - uvidíme, poreferuju. no a ještě jedna drobnost. vnitří 24 h číselník. Možná bych úplně vynechal 15 h, která ja skrze datum posunutá. Ale je to drobnost. A poslední, možná by bylo zajímavé, kdyby datum bylo na černém kotouči s bílým číslem. No a ještě bych malinko prodloužil ručičky, ale taky detail. Závěrem myslím, že nelze udělat chybu s jakoukoliv berevnou verzí nebo třeba i NO DATE. Osobně jsou to meje první takové dospělé a kultovní hodinky a to samozřejmě už mám nějaké mechaniky, ale tyto mají něco na víc. No a to se dostávám k datumu obecně. Verze bez data je moc hezká a čistá, ale já plánuju hodinky nosit často a i do práce a jsem zvyklí v práci datumovku pořád používat. Takže je to hlavně praktická věc. omlouvám se za kvalitu fotek, ale můj mobil fotí naprosto debilně. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 17. června 2022 uživatelem papun Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LuBart Odesláno 17. června 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2022 Dej jim pár týdnů. Právě ta posunutá 15 h na H70555533 (Captain America) pro mě naopak drobnost nebyla a po pár týdnech šly dál. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papun Odesláno 17. června 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2022 Tam je větší font a víc to palí do očí. Já jsem chladný. Mě to fakt nevadí. Jo ještě jsem chtěl jeden poznatek. Měli tam i Fieldy v té velikosti 42 mm a na první pohled to bylo divné nehledně na barvě. 38 mm má mnohem větší koule. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal. Odesláno 18. června 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2022 Jsou to moc pěkné hodinky. Děkuji za postřehy. Měl jsem Mechanical no date. Ty ručky mi přišly perfektní, stejně tak i pouzdro. Jen jsem nezvládl ten font na číselníku. Dvojka mi jednoho dne začala připomínat font comic sans a už jsem se toho nezbavil. U těch Tvých je font fajn.Ale stále je považuji za perfektní hodinky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papun Odesláno 20. června 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2022 Taková drobnost , jestli teda někdo bude vědět. Na produktové fotce co jsem dal jako první je dola na cifru nápis SWISS MADE. Ale na živých fotkách i na mojich hodinkách je mzi swiss a made ještě číslo 330. Tušite co to může znamenat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
papun Odesláno 2. července 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2022 Tak nosil jsem je teď skoro 14 dnů v kuse a jsou fakt super. Chodí cca +2,4s. Takže mé momentálně nejpřesnější mechaniky. A spousta možností na řemenohratky. Z počátku jsem měl pocit, že mě trošku řeže korunka, na pohmat je taková ostřejší, ale pak už jsem to vůbec nevnímal. Jako nejslabší místo vidím odlesky na sklíčku. Po záruce možná zkusím AR. V rámci záruky ani u autorizovaného servisu nelze řešit. Tím jak jsou pískované, tak ani nemám takový ten pocit který mívám u nových hodinek, jakože mám strach že odrbu ty vyleštěné plochy a čekám na první nářez. Nosím je tak nějak úplně v klidu a bez pocitu viny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LuBart Odesláno 2. července 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2022 V 20. 6. 2022 v 18:42, papun napsal: Taková drobnost , jestli teda někdo bude vědět. Na produktové fotce co jsem dal jako první je dola na cifru nápis SWISS MADE. Ale na živých fotkách i na mojich hodinkách je mzi swiss a made ještě číslo 330. Tušite co to může znamenat? Kód ciferníku. Na starších modelech nebyl. Podle typu se dá vidět např. i 310, 331, 531, 730, 750, 450, 356... Kde by se nevešel nebo rušil pod šestkou, bývá na společném účaří za MADE. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojdan Odesláno 14. července 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2022 Fajnovej kus, taky je mám v merku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se