Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Hezkou neděli všem,

Původně jsem představení plánoval jako 666 příspěvek zde, ale už týden z toho mám takovou radost, že už se déle nezvládám nepochlubit.

Tudor, rok 1926, Hans Wilsdorf, Rolex, Tudorovci a Tudorovská růže, jsou nejspíše všem známé konotace, ale cesta, jak se dostaly do ruky mě, je teprve nasnadě. Kdo chce přeskočit omáčku, a zajímají honjen pocity/dojmy, nechť odstavce kurzívou přeskočí 🙃.

Záměr byl dlouhodobě redukovat běžné kousky, a postupně se prokousávat, a pořizovat lepší kousky, jakože to s hodinkami myslím vážně. První v hledáčku byl Breitling, a jako další akvizice, někdy v budoucnu třeba, Omega. Těsně před dovolenou už jsem měl vyhlédnutý kousek Breitling Colt GMT, bez krabice, bez papírů, před servisem, ale trusted seller, a prostě Breitle. Na dovolené se mi to nějak rozleželo, a najednou koukám na Tudor Black Bay v GMT verzi, s Pepsi lunetou... Začal jsem pročítat recenze, kochat se historií, a najednou už jsem hledal, co je kde na prodej. Zkončil jsem u třech favoritů, Black Bay GMT "Pepsi", Black bay Steel/Gold bez GMT, a nakonec decentní Steel/Steel, které mi(Spolu s představou ne-čitelnosti ciferníku verze Gold na slunci ) usnadnily rozhodování s barvou lunety, a jednoduše, jsem si je zamiloval, a ospravedlnil si pořízení Marine Nationals strapu už dopředu😆...

17015-z0-logo-ruzer.jpgS Příchodem modelu Oyster Prince v roce 1952, a velmi sympatickou, a tehdy nevídanou marketingovou kampaní poukazující na kvality hodinek, u lidí pracujících v extrémních podmínkách, se ukazují zároveň vlastnosti, které mě nakonec právě dostaly. A to spolehlivost, kvalita zpracování a přesnost, které věřím, že přetrvaly dodnes.

17015-s8-1952.jpg

Samotné hodinky, jsem pořídil z Japonska, po servisu, od důvěryhodného prodejce, ve full setu, a s vlastní zárukou. Komunikace na úrovni, před samotnou koupí upozornění na dodatečné poplatky, zaslání zdarma, a dohoda na ceně. Za mě, výborná zkušenost. Následovalo krátké odhodlávání, kdy přítelkyně pomyslně bouchla do stolu, že už to nemůže poslouchat a ať si je teda konečně koupím Dobře!

Úsměv mi zmrznul v momentě odeslání, kdy jsem viděl FedEx Express, který mě okamžitě zavalil množstvím požadavků na které nejsem  vůbec zvyklý od DHL/UPS, a to ještě, než hodinky vůbec vycestovaly ze země vycházejícího sluncem. Následný telefonát s českým deklarantem, který mě vyvedl z omylu, ohledně zóny volného obchodu s Japonskem, ceník uskladnění od 2.dne, a výpočet odměny za proclení, v řádu procent z ceny produktu, místo paušální taxy desítek-stovek korun, mě celkem, spolu s otřesnými recenzemi skrz internet & napříč kontinenty, celkem dostaly. Ale co už, na hodinky jsem se pořád sakra těšil!

Za pět dní, už byly v Čechách, čekajíc na proclení. Doručení za tři dny, tak jsem sabotoval veškeré plány, a plánoval slintání za oknem, a magický unboxing. Trochu se to zadrhlo, a doručení každý den doručení, posunulo na další, což mě celkem znervóznělo, při představě jak už tři dny sedím přilepený na židli. Jal jsem se urgovat, a najednou se ledy začaly hýbat, kurýr zjistil že mám Express doručení, a tučný doplatek, a že to teda zítra doručí. Jak řekl, stalo se, doplatek mile překvapil, a hodinky?

IMG_20220630_120000_compress75.jpg

IMG_20220630_120039_compress78.jpg

IMG_20220630_122707_compress82.jpg

Hodinky reference: M79730-0004, verze s látkovým řemenem, který není klasické provlékací nato, ale stezejky jsou všité, mezi jednotlivé vrstvy strapu, je moc příjemný, lehký, bytelný, s masivní sponou. Průměr  41mm je tak akorát, a vzhledem k výšce pozdra, mi přijde v optimálním, nositelném poměru. Co mě překvapilo, i když se dalo očekávat, je naprosto precizní zpracování, a zcela intuitivní nastavování data, času i natahování - zde je to opravdu hodně otočnému korunkou. Nicméně vzhledem k rezervě nátahu 70hodin, in-house kalibru MT5612 je to pochopitelné. Mechanismus má sametový, přesný, mechanický chod, ciferník naprosto precizní, plastické zpracování, kterým bych se zvládl kochat hodiny, korunka s růží, mě nutí, pořád naklápět zápěstí pod úhlem, a váha hodinek, mi připomíná, že s vystupujícím antireflexní nechci bouchnout někde o futra, a má na ruce klenot, na který bych si před pár lety, kdy jsem vlastně začínal od znova, nepomyslel, že někdy budu vlastnit, a věřil, že je to jen začátek cesty, která mě posune k lepším kouskům, stejně jako se člověk posouvá v životě.

IMG_20220701_122357_compress54.jpg

Jako správný pracant, hodinky budu nosit, i když ne se sbíječkou, jako na plakátu, a jako ten dělník, se na ně rád spolehnu🙃

IMG_20220630_170021_compress17.jpg

17015-hg-1953.jpg

Upraveno uživatelem nizkotucnytvaroh
Odesláno (upraveno)

Koukám, že se fotky nějak přeházely, dovolím si tedy nahrát znovu.

IMG_20220630_122707_compress82.jpg

IMG_20220630_120000_compress75.jpg

IMG_20220630_120039_compress78.jpg

IMG_20220701_140638_compress21.jpg

Odesláno

Díky! Usnadnil jsem si výběr barvy lunety, i sladění nachystaných řemenů😬

Odesláno (upraveno)

Navíc na té ocelové lunetě je krásně vidět hra světla a broušené oceli. Škoda jen, že Tudor neudělal broušené i boční strany. 

Upraveno uživatelem safi
Odesláno

Ten kontrast je fajn, i když máš pravdu, ty boky nebudou moc fajn co se vlásečnic týče 

Odesláno

Gratuluji, pekny kousek! Taky okolo Tudoru obcas chodim a nekdy urcite zkusim. Jen teda nechapu tu akci Japonsko:) Jestli se nepletu, tak tu byly v inzerci, jsou snad nakou dobu i na Chronoshopu a obecne se daji tak nak normalne sehnat. 

Odesláno

Děkuji! Určitě zkus, je to osvěžení mít je na ruce. Japonsko mi dávalo ekonomicky největší smysl - poměr stav/balení/servis/záruka/cena - prostě vyšel nejlépe, nic víc🙃. Na chronoshopu si ani nevšiml, tady jsem čekal až padne rezervace na jedny s černou lunetou, nepadla... A tahle verze se objevila na fóru, pár dní po objednání, jak říkáš 😁

Odesláno

Zajímavé hodinky, tak ať slouží a dlouho dělají radost. 👍

Ten titulek... Punished without mercy! 🤣 Tak nebuď srab a schválně jdi do toho - pak nám dej vědět jakou mají odchylku po 30ti minutách práce se sbíječkou 😉 Teď už jen budu čekat na foto se sbíječkou 🤣👍 Nesmíš zklamat. 😂

Odesláno

Děkuji! 🙂 Mohl bych zavzpomínat na časy, kdy jsem chodil po své práci ještě otročit se sbíječkou, abych si vydělal na první automaty😁Zatím, si to nechám projít hlavou, každopádně díky za popíchnutí 😁👌

Odesláno
před 3 hodinami, nizkotucnytvaroh napsal:

Děkuji! Určitě zkus, je to osvěžení mít je na ruce. Japonsko mi dávalo ekonomicky největší smysl - poměr stav/balení/servis/záruka/cena - prostě vyšel nejlépe, nic víc🙃. Na chronoshopu si ani nevšiml, tady jsem čekal až padne rezervace na jedny s černou lunetou, nepadla... A tahle verze se objevila na fóru, pár dní po objednání, jak říkáš 😁

Na chronoshopu byly jedny bez tahu za 79 a teď jsou zlevněné tuším že na 73...

Odesláno

@VitDíky, letáky jsou supr, hned bych si je pověsil v obýváku!

@safi Koukal jsem, ale už pozdě😁 Nicméně jsem nadmíru spokojený, a radost je k nezaplacení 🙂

Odesláno (upraveno)

Díky, vlastně dvakrát, protože první seznámení na živo s Tudory bylo tuším na srazu, a tuším, že to byly Tvé Pelegasy na Erika's strapu dokonce 😬

Odesláno
Před hodinou, nizkotucnytvaroh napsal:

Díky, vlastně dvakrát, protože první seznámení na živo s Tudory bylo tuším na srazu, a tuším, že to byly Tvé Pelegasy na Erika's strapu dokonce 😬

🍻 😉

Odesláno

Díky všem za pozitivní reakce, jsem rád, že můžu radost sdílet! Postupně vlákno doplním⌚

• po měsících...
Odesláno

Všem moc děkuji za pozitivní zpětnou vazbu, a slova chvály 🙂! Cením si toho, a těší mě to! 

Update: Pořídil jsem jim před časem díky místnímu členovi @orius, řádnou gumu, i když na tom paratrooperu za pár korun, mě celkem baví 😁.

IMG_20220916_102948.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...