Přejít na obsah

Pomoc s identifikací PRIMEK

Doporučené příspěvky

V 5. 4. 2015 v 14:36, Thrawn napsal:

Hm, takže jediná šance, jak mít klasické oblekové hodinky na běžné nošení bez obav, je renovace. :crying_anim02:

I renovace do nerezu jsou na tom s vodotěsností stejně jako originály,takže vodotěsnost žádná.Bavím se o traktorech,včetně lví limitky http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/64050-prim-kal-66-limitovan%C3%A1-edice-2013/?p=983800  . Jedině vodotěsné je pouzdro Linea a cena není zrovna příznivá,teda kromě sportů 1 a 2./cena Sport 1 do 15tis.,Linea cca 2x tolik /.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 5. 4. 2015 v 20:00, Thrawn napsal:

Já bych nechtěl, aby byly vodotěsný kvůli plavání nebo sprchování. Jen bych se nechtěl o traktory bát, když si budu mýt ruce, půjdu ven a začne pršet, nebo v zimě atp.

Za vodotěsné traktory by byla pěkná pálka,v dané ceně by sis ,mohl koupil kvalitnější hodinky zvučnějších jmen.

Odkaz ke komentáři

....tak ty popisky. Jsou nějaké nepravidelné, ale nevypadají jako dopisované, proč by to někdo dělal?, ale ...

(Ten nápis půjde docela dobře zvětšit)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Nodus
Odkaz ke komentáři

V 10. 4. 2015 v 15:49, Nodus napsal:

Tak nikdo neví? :sad01_anim:

Ciferník je PRIM a asi oblíbený pro lidovou tvořivost. Určitě ale nebyl určen pro quartz. 

Upraveno uživatelem brut12358
Odkaz ke komentáři

Strojek TYP 015, ciferník podobný jak u 57 067 1, v knize jsem tuto variantu ciferníku nenašel.

Odkaz ke komentáři

V 10. 4. 2015 v 15:49, Nodus napsal:

Tak nikdo neví? :sad01_anim:

co s tím.... nejpodstatnější je informace, jak se k tobě dostaly, pak už je to skoro jasné. Já mám jedny quartzky, co nejsou v knize, ale mají čtyřku podobnou tomu co máš na fotu, ostatní číslice ne, ale u mě kalibr je Ronda 715 s datem na 6. Myslím tedy, že jestli to je doopravdy tahle Ronda, mohlo by to mít s Primem něco společného. Já je mám od spořádané rodiny z východních Čech, kde samovolnou tvorbu bastlů nepředpokládám, ale kdoví...

Ovšem ty nápisy Prim a Quartz jsou v tvém případě domalovány, je to vidět zejména na písmenu U. Takže už z tohoto pohledu to s bastlem něco společného mít bude.

**

Odkaz ke komentáři

Mám je také z VČ, určitě ležely mnoho let (více jak 10) v šuplíku a ke mně se dostaly po úmrtí majitelky, když mě požádal její vnuk o zprovoznění. Ze stejného šuplíku mi přinesl ještě jedny mechanické, které jsou v Knize bez úprav (pouzdro je však velice opotřebované). Nezdá se mi, že by se někomu vyplatilo domalovat na ciferník slovo QUARTZ, ale, kdo ví? Ten popisek PRIM se mi zdá ve stejném stylu .....

Odkaz ke komentáři

myslím, že jo, ale tady bych se spíše přiklonil k tomu, že to byl vzorek ciferníku bez nápisu a ten kdo to vynesl z fabriky to zkompletoval a nápisy dopsal... nebo vynesl rovnou zmetek. Nebo případně ten zmetek prošel přes TK/QC ve fabrice i když neměl a prodali to lidem. Prostě všechno je možný bo lid je u nás veskrze šikovný a podnikavý.

Ale jinak je to hrozně nesympatický vzhled, sehnal bych si být tebou vzhlednější ciferník.....

**

Odkaz ke komentáři

V 21. 4. 2015 v 9:38, golftom napsal:

Dobrý den,

koupil jsem Prim 17 Jewels s logem Land Rover (jsem fanoušek těchto aut). Netušíte prosím někdo, kdy a pro koho se mohly vyrábět?

Děkuji.

Tyto hodinky se vyráběly v polovině 90. let pro firmu která dovážela do ČR vozy Land Rover a Rover. Vyrobeno bylo pouze pár stovek kusů a proto se jedná o velmi cenný sběratelský kousek.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...