Karlos Odesláno 11. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2015 Moc prima příběh. A primek jsou spousty, ale takoví lidé, jako byl ten hodinář, to je ten pravý poklad a studnice vědomostí a znalostí. Doufám že na něj máš kontakt. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza.hasic Odesláno 13. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2015 Ahoj zkušení sběratelé a znlaci. "Vygůglil" jsem tyto zajímavé automaty televize "netelevize" - zatím jsem tento model neviděl. Je to originál z továrny nebo kutilství ? Honza Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 13. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2015 Je to bastl,teda složenina. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sickboy Odesláno 13. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2015 (upraveno) Chci se zeptat, jestli tohle neni bastl. Ty ručičky bych skoro řek, že nejsou původní. Našel jsem hodinky po strejdovi. Jsou natažený do konce, ale nejdou. Respektive když se dostanou do předpetí ještě kousek, tak chvíli jdou a pak konec. Chtěl bych se zeptat, jestli neni nějakej hodinář v Praze, co dělá hodně Primky, nebo spíš někdo slušnej. Asi bych tam vzal svoje dva kousky a nechal je vyčistit, namazat a ideálně nový sklíčka. Na kolik to může vyjít? Díky Upraveno 13. září 2015 uživatelem Sickboy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan Praha Odesláno 13. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2015 tohle by bastl neměl být, protože uplně ty samé mám i já ale v katalogu sem je nenašel ... ke konci se dělaly 50 ky s "moderníma" hranatýma ručkama ... tak jsem zvědav co se dozvíme Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 13. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2015 (upraveno) Je to z období dodělávání zbylých dílů a doprodeje strojků z řady 50. Mají typické pouzdro se štíhlejšími nožkami než starší padesátky , moderní hranaté ručky a ciferníky nejsou plastické. Barva je na nich tak neuvěřitelně kvalitní, že jim ve sbírce říkám ,,loupáky" . Dělaly se ve více barevných provedeních. Takže bastl to není. Tenhle cifr je dost zachovalý. Upraveno 13. září 2015 uživatelem straspol Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan Praha Odesláno 13. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2015 díky moc za info, já je mám jedny v nenošeném stavu. taky jsem si nejdřív říkal jestli to není bastl, ale pak podle provedení ... každopádně díky cca kdy se tohle dělalo ? přelom 60 té 70 té tý ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 13. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2015 Dělá se to doteď. Ještě před rokem Ing. Hněvsa v Parexu prodával za cca 290 korun celou sadu- komplet originální pouzdro s ciferníkem- na přestavbu. Stačilo dodat vyservisovaný strojek a byly z toho nové hodinky. Zrovna mám jedny takové u hodináře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan Praha Odesláno 13. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2015 dík za info Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza.hasic Odesláno 14. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2015 Ještě k těm Hranato - Kulatým "TV" - nevíte někdo jakej v tom kulatým otvoru tedy má bejt origoš ciferník ? Díky za info. Honza Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan Praha Odesláno 14. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2015 no hlavně jestli si to dobře pamatuju tak v nich není automat, večer až budu mít Hovorku po ruce pošlu foto Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 14. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2015 Ještě k těm Hranato - Kulatým "TV" - nevíte někdo jakej v tom kulatým otvoru tedy má bejt origoš ciferník ? Díky za info. Honza Studuj http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/17586-prim-cal-96-tv/ pro příště se stačí zeptat strýčka Gůgla :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza.hasic Odesláno 14. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2015 (upraveno) O.K. Uja gůgla jsem použil ale právě že jsem nenašel tož jsem se zeptal. TV s kal. 96 mám zatím 5 x. A právě ty černý s kulatou ďurou mi chybí. Teď koukám, že to je vlastně jen pouzdro bez toho vnitřku. Upraveno 14. září 2015 uživatelem honza.hasic Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan Praha Odesláno 14. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2015 hmm tak v Hovorkovi sem je nenašel ... tak už mi asi paměť neslouží ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jožko Odesláno 16. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září 2015 (upraveno) Zdravím Vás.Viete zaradit tieto Primky?Ciferník sa podobá na Preddiplomaty ale puzdlo je pozlatene (Eleganty)?.Dakujem Upraveno 16. září 2015 uživatelem jožko Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 16. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září 2015 Řekl bych,že je to bastl /složenina ,správné pouzdro je opravdu podobné co je na diplomatech /je ale nižší nezaměnitelné,tak pozor/. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hodinarjunior Odesláno 18. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2015 dobry den, omlouvam se pokud jsem spatne vlozil prispevek, teprve zacinam dokazal by nekdo identifikovat tyto zajimave Primky, na strojku vyrazeno cislo 501, diky moc . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hodinarjunior Odesláno 18. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2015 jeste bych mel prosbu, hledam sikovneho hodinare pardubice + okoli ..nesmirne sikovny pan Soukup se bohuzel odstehoval do Olomouce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 18. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2015 dobry den, omlouvam se pokud jsem spatne vlozil prispevek, teprve zacinam dokazal by nekdo identifikovat tyto zajimave Primky, na strojku vyrazeno cislo 501, diky moc . No ať do mě hrom bací, jestli tohle nejsou Primky...? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza.hasic Odesláno 18. září 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2015 Já mám šikovného hodináře (pro mě Primky + Orient + SSSR cca 250 x - opravy čištění, stavby z více kusů apod) ve Svitavách, ale to je od Pardubic daleko.Ovšem blíží se výstava šperky a hodinky v Praze tak hupskydupsky na vlak a hlavně : 24.9. v 13:00, 25.9. v 11:30 a 26.9 v 11:30 tam přednáší "Mistr" tak tam se dozvíš hodně....) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se