Přejít na obsah

Pomoc s identifikací PRIMEK

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 3,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ahoj zkušení sběratelé a znlaci. "Vygůglil" jsem tyto zajímavé automaty televize "netelevize" - zatím jsem tento model neviděl. Je to originál z továrny nebo kutilství ? Honza 

post-28916-0-67558800-1442123639_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chci se zeptat, jestli tohle neni bastl. Ty ručičky bych skoro řek, že nejsou původní. Našel jsem hodinky po strejdovi. Jsou natažený do konce, ale nejdou. Respektive když se dostanou do předpetí ještě kousek, tak chvíli jdou a pak konec. Chtěl bych se zeptat, jestli neni nějakej hodinář v Praze, co dělá hodně Primky, nebo spíš někdo slušnej. Asi bych tam vzal svoje dva kousky a nechal je vyčistit, namazat a ideálně nový sklíčka. Na kolik to může vyjít? Díky

post-38973-0-40316900-1442126199_thumb.jpg

post-38973-0-18571900-1442126200_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Sickboy
Odkaz ke komentáři

Je to z období dodělávání zbylých dílů a doprodeje strojků z řady 50.  Mají typické pouzdro se štíhlejšími nožkami než starší padesátky , moderní hranaté ručky a ciferníky nejsou plastické. Barva je na nich tak neuvěřitelně kvalitní, že jim ve sbírce říkám ,,loupáky" . Dělaly se ve více barevných provedeních. Takže bastl to není. Tenhle cifr je dost zachovalý.

Upraveno uživatelem straspol
Odkaz ke komentáři

Ještě k těm Hranato - Kulatým  "TV" - nevíte někdo jakej v tom kulatým otvoru tedy má bejt origoš ciferník ?  Díky za info. Honza 

Studuj http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/17586-prim-cal-96-tv/   pro příště se stačí zeptat strýčka Gůgla :-) 

Odkaz ke komentáři

O.K. Uja gůgla jsem použil ale právě že jsem nenašel tož jsem se zeptal. TV s kal. 96 mám zatím 5 x. A právě ty černý s kulatou ďurou mi chybí.  Teď koukám, že to je vlastně jen pouzdro bez toho vnitřku.

Upraveno uživatelem honza.hasic
Odkaz ke komentáři

Já mám šikovného hodináře (pro mě Primky + Orient + SSSR cca 250 x - opravy čištění, stavby z více kusů apod) ve Svitavách, ale to je od Pardubic daleko.

Ovšem blíží se výstava šperky a hodinky v Praze tak hupskydupsky na vlak a hlavně : 24.9. v 13:00, 25.9. v 11:30 a 26.9 v 11:30 tam přednáší "Mistr" tak tam se dozvíš hodně....:o)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...