Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak jsem zkousel "CAPE COD" od Kubsona a pokusil jsem se to trochu vylestit a musim rici ze vysledek je paradni, prikladam 2 foto pro predstavu (cca 10minut lesteni), fotil jsem to v praci za bojovych podminek tak omluvte horsi kvalitu. Je na tom videt ze ty hlubsi skrabance to za tak kratkou chvili nevylesti.

post-4253-1229065658.jpg

post-4253-1229065667.jpg

Odesláno

Protoze cape cod je finisher, lestici element. Na takovyhle vrypy musis zacit s brusnyma ctvercema co tu treba dealoval Milis s hrubosti zrna 30 az 1 mikrometr a cape cod pouzit az na zaverecny zrcadlovy lesk.

Odesláno
  Seamaster napsal:
Pridavam navod na brouseni-lesteni ruznych povrchu kovu. Je to jiny vyrobce, nemaji cape cod, ale nejakej Rouge powder, co je v podstate to stejny - nejakej lestici pudr napusteny v hadyrce.

Tu utěrku s Rouge powder jsem si od toho maníka koupil jako soupravu. Funguje to dobře i když ze začátku to bylo trošku hrůzostrašný. Ten prášek se usadí v kdejaké škvíře a je potřeba jej vyfoukat. Nicméně zrovna dnes jsem si od Jakuba objednal dózu Cape Cod, tož porovnáme a uvidíme... :)

Návštěvník YPO
Odesláno

--- včera jsem s tím vydrbal tah na omegách a potom spláchnul vodou ---- umyvadlo je tak špinavý, že ho budu muset asi vytrhnout ze zdi a koupit nové ---

Návštěvník YPO
Odesláno
  Seamaster napsal:
Protoze cape cod je finisher, lestici element. Na takovyhle vrypy musis zacit s brusnyma ctvercema co tu treba dealoval Milis s hrubosti zrna 30 az 1 mikrometr a cape cod pouzit az na zaverecny zrcadlovy lesk.

to bych tedy nedělal - na leštěné hodinky nebo tah jsou ty mikronové ubrousky smrt a nebo na tom potom necháš ruce, pokud budeš chtít zrcadlový lesk bez mikroškrábanců

Odesláno

Proto jsou tam ruzne hrubosti tech ctvercu. Udelat to 30kou a pak na to vletet rovnou pudrem to verim ze na tom nechas kus zivota... ja delal sponu na SMP , ktera byla po 4 letech tusite jaka....Milisovic brusnyma deckama napred, pak dolestil pastou a ficovym koleckem na Dremelu do zrcadla, pac jsem nemel Cape cod jeste, pak uz jen prisne smerove tahy 30kou, a na zaver houbicka na nadobi a spona je jak z kramu...

Striktne doporucuju si nacvicit sve postupy na kouscich starych tahu atp, nez se pustite na ostro dofesackych hodinek.

Troufam si tvrdit,ze zde vyobrazenou sponu na Certinach jsem schopen dostat do stavu jako nova behem 1 hodinky...

Odesláno
  YPO napsal:
--- včera jsem s tím vydrbal tah na omegách a potom spláchnul vodou ---- umyvadlo je tak špinavý, že ho budu muset asi vytrhnout ze zdi a koupit nové ---

myslím že se to nemá splachovat ale nechat zaschnout a pak vzít něčím suchým

Návštěvník YPO
Odesláno
  Seamaster napsal:
Proto jsou tam ruzne hrubosti tech ctvercu. Udelat to 30kou a pak na to vletet rovnou pudrem to verim ze na tom nechas kus zivota... ja delal sponu na SMP , ktera byla po 4 letech tusite jaka....Milisovic brusnyma deckama napred, pak dolestil pastou a ficovym koleckem na Dremelu do zrcadla, pac jsem nemel Cape cod jeste, pak uz jen prisne smerove tahy 30kou, a na zaver houbicka na nadobi a spona je jak z kramu...

Striktne doporucuju si nacvicit sve postupy na kouscich starych tahu atp, nez se pustite na ostro dofesackych hodinek.

Troufam si tvrdit,ze zde vyobrazenou sponu na Certinach jsem schopen dostat do stavu jako nova behem 1 hodinky...

... měl by jsi, ale vypíchnout dvě věci ...

1.nacvičit postup ( s mikronovým ubrouskem se bez znalostí dá více věcí zničit než vylepšit)

2. strávený čas renovací - spona je rovná plocha a žudlat rovnou plochu hodinu je celkem snadné i když je to časový masakr x celé "dobité" hodinky = to je raději svěřím servisu

cape cod je výborná věc na zašlé a špinavé hodinky s jemnými mikroškrábanci a rozhodně budu stálým zákazníkem chronoshopu

Návštěvník YPO
Odesláno
  kubson napsal:
myslím že se to nemá splachovat ale nechat zaschnout a pak vzít něčím suchým

jo jo to je možné - nicméně zbytky tedy zůstanou ve spárách tahu

Odesláno
  YPO napsal:
cape cod je výborná věc na zašlé a špinavé hodinky s jemnými mikroškrábanci a rozhodně budu stálým zákazníkem chronoshopu

ale houby, takové hodinky ještě nemáš ;)

Návštěvník YPO
Odesláno
  kubson napsal:
ale houby, takové hodinky ještě nemáš ;)

he he - něco bez tahu by se tu na žudlání našlo, ale není chuť

Odesláno
  YPO napsal:
... měl by jsi, ale vypíchnout dvě věci ...

1.nacvičit postup ( s mikronovým ubrouskem se bez znalostí dá více věcí zničit než vylepšit)

2. strávený čas renovací - spona je rovná plocha a žudlat rovnou plochu hodinu je celkem snadné i když je to časový masakr x celé "dobité" hodinky = to je raději svěřím servisu

Vypichuji tedy:-)

Jen jsem tim chtel rici, jaky je postup a ze to jde. Samo velke plochy se delaji lepe za krasti cas, ale znam z internetu i magory, co lesti i tahy na Omega SMP - GMT. A tim nemyslim YPA, ale borce, co si oblepujou lestene a brousene plochy a travi na tom vikendy. Samo ze servis je servis, uz kvuli moznosti strojoveho opracovani.

Ale premyslel jsem, ze si casem mozna koupim nejaky SS trosky (rozumej vintage) a zkusim to na vlastnim hristi...

Odesláno

No to se nam to vlakno pekne rozjelo, ja si to koupil na prelesteni spony na mych "novych" MIDO ale hned jsem se nadrzene na to vrhnul a tak mne napadlo ze jsem to mohl vyfotit take predem, az kdyz jsem videl po umiti ten lesk jak blesk. J na tom zadne hluboke skrabance nemam. No a protoze vim ze kolega dene nosi Certiny vice jak rok tak jsem to vzal do prace s tim ze vyfotim pred a po. A protoze jsem od prirody liny clovek tak jsem se tomu venoval jen par minut. Co mam povidat kolega kudy chodi tak ukazuje sponu a rika "To mam ale paradne lesklou sponu, lesk jak blesk".

A ja mu ukazu tu mou a rikam "To je bezne to ma kazdy BOREC". :)

• po 3 týdnech...
Odesláno
  tyfo napsal:
Tak jsem zkousel "CAPE COD" od Kubsona a pokusil jsem se to trochu vylestit a musim rici ze vysledek je paradni, prikladam 2 foto pro predstavu (cca 10minut lesteni), fotil jsem to v praci za bojovych podminek tak omluvte horsi kvalitu. Je na tom videt ze ty hlubsi skrabance to za tak kratkou chvili nevylesti.

no zlepsenie vyborne, tak doskriabane hodinky aj tak nikdy nevylestis do povodneho stavu, akurat by som daval bacha na to pozlatenie...kebyze to chces uplne ako nove, musis to zobrat hodinarovi, ale hlavne nejakemu sikovnemu...ja by som sa na to ale vykasal lebo by musiel zobrat kus kovu zbytocne a aj tak sa ti casom zas doskriabu

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...