Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nazdar,

zřejmě se mi budete smát, jelikož se to zde již stokrát probíralo, ale potřebuji od někoho z vás poradit :helpsmilie: ohledně úpravy a pochromování 3 kusů pouzder na mé PRIM sport I.

Mám fungl nové původní ciferníky, stroje mám také, ale pouzdra jsou prostě hanebné. Ale i tak jsem za ně rád !

Ještě mi poraďte jak by jste naložili s lunetami a vložkami do nich?

Nemáte někdo zkušenost přímo s Primem ,ale jen to pochromování a repase lunety, bojím se totiž toho, že cena by mohla býti vyšší než by jsem čekal. :guiltysmiley:

Děkuji vám za tip.

Odesláno

Daval jsem ted 2x pouzdro na zlaceni do Galvennu. Sami si ho obrousili, pozlatili, a kdyz bylo vse hotove poslali sms. Cena za 20um byla myslim 680Kc celkem. Chromovani umi take a bude imho podstatne levnejsi.

Je to na konecne metra Depo Hostivar.

Odesláno (upraveno)
Daval jsem ted 2x pouzdro na zlaceni do Galvennu. Sami si ho obrousili, pozlatili, a kdyz bylo vse hotove poslali sms. Cena za 20um byla myslim 680Kc celkem. Chromovani umi take a bude imho podstatne levnejsi.

Je to na konecne metra Depo Hostivar.

Děkuji a již jdu hledat kontakt. :worried_anim:

Upraveno uživatelem long
  • po měsících...
Odesláno

Ahoj,

jaké díly jste si nechali pochromovat? Jen pouzdro? Nebo i objímku lunety (či i s lunetou???), víčko, korunku?

Díky

Návštěvník tolja
Odesláno
Ahoj,

jaké díly jste si nechali pochromovat? Jen pouzdro? Nebo i objímku lunety (či i s lunetou???), víčko, korunku?

Díky

JJ, víčka a deklíky :lol2:

Odesláno (upraveno)

No já nevím, je to každýho věc, ale mně se nově pochromované pouzdro a luneta vůbec nelíbí. Je to sice lesklé, ale jakoby ocucané. Děs.

Zdroj: http://www.aukro.cz/item686019397_prim_spo...novy_chrom.html

EDIT: to bych si raději dal tu práci se sháněním dílů v nepoužitém, nebo zachovalém stavu. I to pracné a dlouhé shánění má své kouzlo a z takových hodinek je pak o hodně větší radost a mnohem lepší pocit.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno (upraveno)
No já nevím, je to každýho věc, ale mně se nově pochromované pouzdro a luneta vůbec nelíbí. Je to sice lesklé, ale jakoby ocucané. Děs.

Zdroj: http://www.aukro.cz/item686019397_prim_spo...novy_chrom.html

EDIT: to bych si raději dal tu práci se sháněním dílů v nepoužitém, nebo zachovalém stavu. I to pracné a dlouhé shánění má své kouzlo a z takových hodinek je pak o hodně větší radost a mnohem lepší pocit.

Mám prázdné pouzdro ve velmi špatném stavu, tak jsem si řekl, že bych to za těch ~300 mohl zkusit, nakonec je to jen zlomek toho, co chtějí vyděrači z jisté firmy (a zlomek času). Ale právě si říkám, že prvky jako je ta kovová část lunety či korunka by pochromováním esteticky utrpěly mnohem více. Musela by to být fakt tenoučká vrstva. Co třeba postříbření? No možná se na to zvoptám osobně přímo v té firmě, kde se to bude pokovovat.

Jako jestli mi někdo chce nabídnout hezké Igeny, nejsem proti, ale fakt nejsem v pozici objíždět bazary a burzy :tired:

A také bych si chtěl trochu zaexperimentovat :)

Jinak díky za odpovědi.

Upraveno uživatelem Biges
Návštěvník tolja
Odesláno
No ale fuj, tyhle blbý výmluvy na Aukru nesnáším. Toljo styď se. :thumbsdown_anim:

Příště opět napíšu, že mi je sežrala čivava, snad se tím jemnocitu pana Růžového nedotknu. Že ty na to aukro vůbec lezeš, když tě tam irituje tolik věcí? Mám v živé paměti, jak jsi na fóru kňučel, když tě docent přehodil směšnými pár korunami na pěkných diplomatech :gora:

Odesláno (upraveno)
Mám prázdné pouzdro ve velmi špatném stavu, tak jsem si řekl, že bych to za těch ~300 mohl zkusit, nakonec je to jen zlomek toho, co chtějí vyděrači z jisté firmy (a zlomek času). Ale právě si říkám, že prvky jako je ta kovová část lunety či korunka by pochromováním esteticky utrpěly mnohem více. Musela by to být fakt tenoučká vrstva. Co třeba postříbření? No možná se na to zvoptám osobně přímo v té firmě, kde se to bude pokovovat.

Podle mě nejde o tloušťku té vrstvy pokovení, ale o leštění před pokovením. Tím strojním obrušováním a leštěním se omelou všechny hrany a zakulatí všechny rovné plochy. Výsledek pak připomíná ten ocucaný bonbon :)

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno
Podle mě nejde o tloušťku té vrstvy pokovení, ale o leštění před pokovením. Tím strojním obrušováním a leštěním se omelou všechny hrany a zakulatí všechny rovné plochy. Výsledek pak připomíná ten ocucaný bonbon :)

S tím souhlasím. Leč na obrušování nemám nástroje, nicméně v té firmě Galvenn s pokovením hodinových pouzder už prý mají zkušenosti, tak snad to zmáknout nějak slušně. Když ne, hodím to zpět do krabice :)

Pouzdro od "dvojek" by možná v tomto ohledu sneslo víc, tam jsou u toho prázdného ale hrany už hodně ojeté :-/

• po 4 týdnech...
Odesláno

Tak jsem si vyzvedl svoje dvě pouzdra z Galvennu. Dohromady 200, nepochromovával jsem ani korunky ani víčko, ani objímku lunety. Celkově jsem spokojen, zvláště za ty peníze. Ale zase už nemám foťák, takže foto později.

Nezbývá než pokračovat ve shánění dalších dílů, strojek i číselník mám :)

Odesláno
Ahoooooooooooooooooooooooj, tak kdepak jsou ty fotky ??? :)

Moje drahá mi zase nepřivezla zrcadlovku! Ale mám to stále na paměti... zatr. Mohu to zkusit blejsknout mobilem, ale to nebude zrovna sláva.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tak konečně nějaké fotky pochromovaných pouzder, ať máte představu.

Odesláno

Hmm, nevypadá to až tak úplně hrozně :) A fotky to moc zvětšujou, tak věřím, že v raálu nebude moc znát to zakulacení nožek. Jinak za tu cenu paráda a z hrozných pouzder (předpokládám, že byly na vyhození) jsou rázem dobrá pouzdra.

Odesláno

Jo, ty pouzda jsou rozhodně na vyhození, fakt dost ojetá. A jedno má křivou nožičku. Proto šla na experiment.

Jinak samotné zakulacení mi nevadí, spíš je problém v té nožičce a v tom, že tu druhé je tak ojeté, že víčko přes to přesahuje.

Ale subjektivně v reálu ta pouzdra vypadají o někoik tříd výše.

Nicméně se tam stejně ještě nějaky stavím, zkusím nechat pochromovat nějaká pouzdra ne Sporty II a možná pozlatit jedno na automaty, u toho věřím, že zakulacené nebude :)

Odesláno (upraveno)

Narovnávání nožičky nechávám raději na hodináři. Jedno hezké pouzdo s ohnutou nožičkou jsem mu donesl, když se při ohýbání poškodí chromování, půjdou na pochromování. Sám k tomu nemám ani zkušenosti, ani nářadí. Našel bych tu tak leda kombinačky.

Zlacení pouzdra Prim Sport je dobrý nápad, ale všechno postupně. Na zlacení bych asi musel donést nějaké hezké pouzdro... popřípadě nějaké hezky pochromované :) Zkusím jim tam dát to "bauhausové", uvidím, co s ním provedou. Tedy až se k tomu dostanu :-/

Taky bych jim rád hodil na pozlacení/postříbření nějaké korunky, ten brak, co mi nasadili na Primky, to jsem vylítnul. Měl jsem se nejdřív podívat, co mi tam chtějí dát, ale tak hodinářka vypadala spolehlivě. Ale zase mi levně prodala staré řemínky :)

Tady je odkaz na tu firmu, dokáží snad každé pokovení:

http://www.galvenn.cz/index.php?lang=cz&&page=2

Upraveno uživatelem Biges

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...