paya01 Odesláno 31. srpna 2022 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2022 Ahoj, máte zkušenosti se Sellita SW330-2? Mělo by se jednat o vylepšenou SW330-1 s prodlouženou rezervou chodu na 56 hodin. Mám ji v ChW C63 GMT (kupováno 11/2021) a chtěl jsem zkusit rezervu nátahu. V neděli jsem s hodinkami ušel 10 km a pak je odložil. Zastavily se po 43,5 hodinách. Takže by mě zajímalo, jestli jsem je během tech 10 km natáhl málo, nebo by to mělo stačit a strojek má nějaký problém? Nebo těch 56 hodin je spíš marketing a v reálu to nemám čekat? Mám trochu strach je natahovat doplna korunkou, měl jsem pocit, že Sellity to nemají moc rády. Ale měl jsem pocit, že skoro tři hodiny mávání rukou by je mělo natáhnou v pohodě...
xcmaniax Odesláno 31. srpna 2022 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2022 Hele, ono i ta 10 km chůze může být na plný natažení málo. Pamatuju si, že jsem šel prakticky z nulové rezervy podobnou vzdálenost s Rolexkama s 70h rezervou a říkal si, že to musí být natažený na max. Nakonec ale ani prd. Přitom běžný celodenní nošení funguje.
Navros Odesláno 31. srpna 2022 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2022 Tenhle strojek neznám, ale s tou chůzí a natahováním je pravda, co píše xcmaniax. Kdybys je měl nasazené na kotníku , asi by to bylo v pohodě, ale hodně záleží na stylu chůze a co při ní děláš s rukama. V tom pohybu může chybět třeba jenom fous k tomu, aby se rotor dostatečně pohnul a pak nemáš šanci je takhle natáhnout. Mám stejnou zkušenost s Tudorama, mnohakilometrová klidná chůze většinou nestačí, denní nošení jak kdy, prostě se málo hýbu. Rezervu mám ale změřenou a je dokonce vyšší než udávaných 38 h. Vůbec bych se nebál je občas dotáhnout korunkou, někdo to zase řeší třeba winderem na pár otáček přes noc... Zkus hodinky celý den nosit, večer je ještě trochu dotáhni korunkou a odlož. Jsem si jistý, že budeš mít rezervu v pořádku.
misso Odesláno 7. ledna Nahlásit Odesláno 7. ledna Po letech přidám pár poznámek na oživení. Sice mám Spring Drive, ale díky tomu i rezervu nátahu, a tak lze pozorovat, jak se hodinky chovají. U mě je znatelný rozdíl i to, jestli je mám na levé nebo na pravé dominantní ruce. Pravou obecně víc máchám a na té rezervě to je poznat, např. když myju nádobí (oblíbený relax). Podobně i pohyb venku – když jenom poklidně chodím, nedejbože ruka v kapse nebo neseš tašku, tak se to dotáhne minimálně. Ale když jsem byl běhat, tak to se dotáhla polovina rezervy snad za 10 minut. Tak asi zvýšit tempo chůze. 1
Seamaster Odesláno 8. ledna Nahlásit Odesláno 8. ledna (upraveno) Jestli jsi sel 10km 3 hodiny, tsk bud rad, zes neumrznul Jak pisou chlapi vyse, to chce pesti na bradavky a tempo! Nebo aspon masirovat pekne po vojensku v norme 6km/h edit: ted koukam, ze je to ozivena mrtvola, uz bude mozna vazne zmrzlej Upraveno 8. ledna uživatelem Seamaster 1
FantasticFabio Odesláno 8. ledna Nahlásit Odesláno 8. ledna před 4 hodinami, Seamaster napsal: Jestli jsi sel 10km 3 hodiny, tsk bud rad, zes neumrznul Jak pisou chlapi vyse, to chce pesti na bradavky a tempo! Nebo aspon masirovat pekne po vojensku v norme 6km/h edit: ted koukam, ze je to ozivena mrtvola, uz bude mozna vazne zmrzlej Nemúže dát pěsti na bradavky! Potřebuje natáhnout hodinky! Nevím jestli je to ještě někomu k něčemu , ale Sellita 330 potřebuje fakt víc máchání , než třeba Myiota 9075 ….. možná je to kus od kusu , u ETA 2893 se mi ten rotor krásně točí ale u Sellity občas zústane viset , jestli je tam nějaká brzda , to by věděl spíš mistr hodinář ! Věděl by mistr @Jeronimo ? Mohl by říct svúj názor? Díky !
Seamaster Odesláno 8. ledna Nahlásit Odesláno 8. ledna Brzda ne, odlucovac... tam zalezi na konstrukci a mazani pak, jak to facha... 1
paya01 Odesláno 8. ledna Autor Nahlásit Odesláno 8. ledna Je to mrtvola, stará pár let. Shodou okolností mám předmětné hodinky dnes na ruce a za poslední rok mají za sebou zajímavou anabázi. Kromě malé rezervy nátahu se začaly zpožďovat, tak šly na záruční opravu do Anglie. Z té se vrátily, chvíli šly pěkně a pak se najednou zastavily a při natahování v nich cvakalo (jako prokluzující pero). Do Anglie šly celkem 4x, vracely se ve stavu porůznu (zpožďování, zastavování, rezerva chodu 12 h), ale vždy s písemným ujištěním, že teď jsou již v pořádku (v pozdějších iteracích, že chyba se neprojevila, tak je vracejí). Nakonec to v listopadu 2025 dořešilo @prazskehodinarstvi, podle nichž hodinky nebyly vůbec lubrikovány/mazány (nevím, jaký výraz je správný) a jely po servise u ChW víceméně nasucho. Nyní jdou zase jako nové, ale já jsem si upravil názor na 60/60 záruku u ChW. P. 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se