rango Odesláno 27. června 2006 Autor Nahlásit Odesláno 27. června 2006 velikost cca 42mm...a niekde som sa dopocul, ze iwc portugiese sa vobec nerobili v zlate, je to pravda?
odklizec Odesláno 27. června 2006 Nahlásit Odesláno 27. června 2006 To pouzdro jsi bliz nezkoumal, jestli fakt neni IWC? Nekde vevnitr by mela byt vyznacena znacka kdyz uz ne IWC, tak napis probus scafusia nebo rybicka. Osobne se mi nechce verit, ze kdyby nekdo chtel udelat skladacku z IWC strojkem a cifernikem, tak ze by kvuli tomu delal zlate pouzdro a zbytek nechal ve stavu, v jakem to je. Kolik za ne jen tak pro zajimavost chtel, jestli to neni tajne?
rango Odesláno 27. června 2006 Autor Nahlásit Odesláno 27. června 2006 Skumal som to puzdro, ani rybicka ani iny napis, akurat punc 585 a vyrazene Š.K. zvnutra pri punci, inak nic... Na cene sme sa nedohodli zatial, ja som si nebol isty tym puzdrom, tak som na to nejak netlacil. Este sa mame stretnut...
steel Odesláno 27. června 2006 Nahlásit Odesláno 27. června 2006 zadnou rybku tam nehledej - musi to byt na vicku z vnitrku, tzn. musis ty hodinky rozdelat - melo by tam byt : material pouzdra a kruh, uvnitr ovalek v nem iwc a kolem ovalku probust scafusia, pokud to neni original, ale prestavba bylo by to, alespon pro mne nezajimave
rango Odesláno 27. června 2006 Autor Nahlásit Odesláno 27. června 2006 ved ja som ich otvoril, a zvnutra na viecku bol akurat ten punc, a to Š.K.... ziadna znacka iwc ani nic podobne.
Viktor Odesláno 27. června 2006 Nahlásit Odesláno 27. června 2006 ved ja som ich otvoril, a zvnutra na viecku bol akurat ten punc, a to Š.K.... ziadna znacka iwc ani nic podobne. Pravděpodobně český nebo slovenský volný překlad Probus Scafusia - "Šaffky Kvalita"
rango Odesláno 27. června 2006 Autor Nahlásit Odesláno 27. června 2006 to Viktor: priznavam, ze toto ma nenapadlo, mozno to je nejaka super rarita, ceskoslovenska verzia puzdra na portugiese
ondrej Odesláno 27. června 2006 Nahlásit Odesláno 27. června 2006 To je vážně zajímavé, nešlo by to nějak nafotit? Portuguese se dělaly (a dělají) i ve zlatém pouzdře. Ono zas tak moc jiných hodinek v té době s průměrem 42mm nebylo (opravte mě jestli se mýlím - tak starý zase nejsem ;-), takže odkud by se takové pouzdro vzalo? A co stroj? Ten je originál?
rango Odesláno 27. června 2006 Autor Nahlásit Odesláno 27. června 2006 ano, strojcek je original, mozno je to strojcek z vreckovych hodiniek, a puzdro si dal niekto vyrobit...a vznikla skladacka. no keby som ich mal doma, tak ich nafotim. ale niesom majitel bohuzial.
railmaster Odesláno 17. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2007 Mám dotaz na začiatok výroby IWC Portugiese. Strojčeky cal.73 a 74 boli vyrábané od r.1913, do r. 1930. Pravdepodobne boli okrem vreckových hodín, montované už od začiatku aj do náramkových, hlavne cal.74. Všeobecne sa začiatok výroby Portugiese datuje okolo r. 1920, aspoň som zaregistroval hodinky s týmto rokom výroby podľa čísla strojčeka. Neviete aký je skutočný rok začiatku výroby? Je možné že sa vyrábali už okolo r.1915?
pepik Odesláno 18. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2007 Podla mna je to výrobok LDH.Lidove družstvo hodináru.Stroj je zo zlatého puzdra.Za války ho predali.Po vojne LDH vykupovalo strojčeky a vyrábalo puzdra.Ja sam mam dva a velky primer 49mm a 46mm.Je tam doxa a vdruhom vymakanej stroj ,uplna kusovka 23 kamenov bez značky.
JENDA Odesláno 18. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2007 Když se tady diskutuje o renovaci hodinek IWC nedá mi to abych se nepřidal. Zajímalo by mě na kolik si myslíte, že by mohla přijít renovace těchto zlatých kapesních hodinek. Je to dědictví, ale bohužel jim chybí sklíčko a dýnko je "oďoubané" od neodborného pokusu o otevření. Foto hodinek jsem uvedl v tomto vlákně http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=4484 Dále by mě zajímalo, jestli je bezpečné dát k renovaci takovéto hodinky lokálnímu i když zavedeném hodináři. (Bachroň - česká Lípa). U dveří má vývěsní štít IWC... Pro upřesnění přikládám ještě další foto... Předem děkuji za jakékoliv názory.
railmaster Odesláno 18. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 18. ledna 2007 Akú môže mať cenu samostatný strojček IWC cal.73 bez ručičiek a ciferníka? Neviete niekto, ako zistím do akého puzdra bol strojček pôvodne namontovaný? Na Data Your IWC je len samostatné info o puzdre a strojčeku, ale nepriradí k číslu strojčeka číslo puzdra, ani model hodiniek.
railmaster Odesláno 16. února 2007 Nahlásit Odesláno 16. února 2007 Podla mna je to výrobok LDH.Lidove družstvo hodináru.Stroj je zo zlatého puzdra.Za války ho predali.Po vojne LDH vykupovalo strojčeky a vyrábalo puzdra.Ja sam mam dva a velky primer 49mm a 46mm.Je tam doxa a vdruhom vymakanej stroj ,uplna kusovka 23 kamenov bez značky. Viackrát som videl v starožitníctvach náramkové hodinky veľkosti 45 a viac mm so starými strojčekmi IWC aj Omega v dobrom stave, pravdepodobne pochádzajúce s vreckových hodiniek. Strojčeky boli podstatne staršie, cca od 1910 do 1930. Puzdra oceľové, vyrobené na mieru k strojčekom, zrejme produkcia LDH. Ciferníky zväčša čierne, dizajnovo 40-te roky, označené Chrono Watch. Má význam sa zaujímať o takéto hodinky, resp. aká cena by bola zodpovedajúca za takéto výtvory?
D.M.hodinar Odesláno 16. února 2007 Nahlásit Odesláno 16. února 2007 dát k renovaci ....... uz to más hotový? to savonetní sklo vel. 425 se dá sehnat, ale většinou jen v plastu - za rozumnou cenu! Podle foto se nejedná o nikterak vyjímecný kus, i když ve zlatě, dělal jsem jich několikero. Myslím, že s renovací ve švajcu, resp. filiálce ve Vídni, bych se nazatezoval a sveril bych je odborníkovi u nás. Najdeš je v každym lepším starožitnictví. Najdeš je v každym lepším starožitnictví. samozřejme ty hodinky pane mechano, chicht
mechano Odesláno 17. února 2007 Nahlásit Odesláno 17. února 2007 dát k renovaci ....... uz to más hotový? to savonetní sklo vel. 425 se dá sehnat, ale většinou jen v plastu - za rozumnou cenu! Podle foto se nejedná o nikterak vyjímecný kus, i když ve zlatě, dělal jsem jich několikero. Myslím, že s renovací ve švajcu, resp. filiálce ve Vídni, bych se nazatezoval a sveril bych je odborníkovi u nás. Najdeš je v každym lepším starožitnictví. To je zase perla...............
mechano Odesláno 17. února 2007 Nahlásit Odesláno 17. února 2007 Když se tady diskutuje o renovaci hodinek IWC nedá mi to abych se nepřidal. Zajímalo by mě na kolik si myslíte, že by mohla přijít renovace těchto zlatých kapesních hodinek. Je to dědictví, ale bohužel jim chybí sklíčko a dýnko je "oďoubané" od neodborného pokusu o otevření. Foto hodinek jsem uvedl v tomto vlákně http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=4484 Dále by mě zajímalo, jestli je bezpečné dát k renovaci takovéto hodinky lokálnímu i když zavedeném hodináři. (Bachroň - česká Lípa). U dveří má vývěsní štít IWC... Pro upřesnění přikládám ještě další foto... Předem děkuji za jakékoliv názory. Nenech si nic nažvanit, lepší hodinky z té doby bys sháněl jen hodně těžko. Je to fakt kvalita a dát do nich plexisklo ? no, je to lepší než nic.
D.M.hodinar Odesláno 17. února 2007 Nahlásit Odesláno 17. února 2007 to mechano D.M.hodinar wrote: dát k renovaci ....... uz to más hotový? to savonetní sklo vel. 425 se dá sehnat, ale většinou jen v plastu - za rozumnou cenu! Podle foto se nejedná o nikterak vyjímecný kus, i když ve zlatě, dělal jsem jich několikero. Myslím, že s renovací ve švajcu, resp. filiálce ve Vídni, bych se nazatezoval a sveril bych je odborníkovi u nás. Najdeš je v každym lepším starožitnictví. To je zase perla............... Já přece nezpochybnoval kvalitu!!!! A začínám si opravdu myslet, že jsi dobrý hodinář, ale bohužel podle mne "komerční". Já dělám hodiny pro obchodmníky se starožitnostma, abychom si rozuměli, tito lidé hodiny/nky vykoupí většinou nefunkční za "babku" já je opravím, a oni s tučným ziskem prodají, dělám to pro ně už 15 let a to bys nevěřil co lidi všechno doma maj. Nediv se potom, že takové zlatáky, i když IWC jsou pro mne poměrně bězné. Ale třeba stříbrnáky v tule sign. JWC, maj podstatně vcětší cenu. Nebudu se samozřejmě ptát proč, jistě i toto víš. a k tomu plexi, já dávám skla dobové originály, na dvoupláště mi chybí jen pár rozměrů jinak mám všechny, u savonetů je to horší, tam mám už výběr hodně omezený.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se