N4M Odesláno 17. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2008 Tak a je to tu - konečně se dohodli a vybrali a my si odedneška musíme dávat majzla na modré PASSATY R36! http://tyden.cz/rubriky/auta/autonovinky/p...ssat_96117.html
911 Odesláno 17. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2008 jen upozornim, ze meri zepredu i ZEZADU. takze pokud se k nim priritite 160 a pak na jejich urovni zbrzdite, tak vam kluci usaty uz davno vypisujou listecek
B.F.G. Odesláno 17. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2008 Jeden známý s ním jezdí v Brně a moc si ho pochvaluje. Opravdu nechávají na pokoji auta do 150.
911 Odesláno 17. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2008 B.F.G. napsal: Jeden známý s ním jezdí v Brně a moc si ho pochvaluje. Opravdu nechávají na pokoji auta do 150. tohle mohu potvrdit. pokud nemaji tlak ze shora, tak 150 jeden mi osobne rekl, ze i 155 nechaji byt. ze i tak si prijdou na sve. bohuzel, ostatni, zvlaste MPci ...no nic. byl by flame.
Onisan Odesláno 17. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2008 B.F.G. napsal: Jeden známý s ním jezdí v Brně a moc si ho pochvaluje. Opravdu nechávají na pokoji auta do 150. obecně platí, že při správním řízení ve městě vám automaticky odečítají 3 neměřené kilometry ve městě a cca 13 km mimo město.... z důvodu dohadování a správně ukazujícím tachometru... alespoň taková je praxe v Praze...
911 Odesláno 17. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2008 Onion napsal: obecně platí, že při správním řízení ve městě vám automaticky odečítají 3 neměřené kilometry ve městě a cca 13 km mimo město.... z důvodu dohadování a správně ukazujícím tachometru... alespoň taková je praxe v Praze... doufam ze to tak je. na morave me sebrali za 96 mimo obec pri predjizdeni. argument, ze pri predjizdeni mohu prekrocitrychlost je nezajimal. proste kkti no.
Jakubisko Odesláno 17. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2008 A jak je to s merenim, kdyz merici vuz je v pohybu?
Hugo14 Odesláno 17. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2008 Jakubisko napsal: A jak je to s merenim, kdyz merici vuz je v pohybu? Rozdíl/součet rychlostí. Když na to přijde, jde to udělat i vektorově, když nejede přímo v tvé ose. Prostě zjednodušeně: PČR jede 120, radar si ten údaj vezme a přidá k nim 25 které naměřil jako tvoji rychlost přibližování k němu, tj dohromady 145. A je to.
Jakubisko Odesláno 17. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2008 (upraveno) Hugo14 napsal: Rozdíl/součet rychlostí. Když na to přijde, jde to udělat i vektorově, když nejede přímo v tvé ose. Prostě zjednodušeně: PČR jede 120, radar si ten údaj vezme a přidá k nim 25 které naměřil jako tvoji rychlost přibližování k němu, tj dohromady 145. A je to. Jasne. Technicky to chapu. Dulezitejsi je tady spis pravni stranka. Mohou argumentovat timto namerenym udajem? Radar zkalibrovany urcite maji, tam si kalibracni protokol samozrejme mohu nechat ukazat. Ale jak je to s autem, resp. s jeho promennou? Upraveno 17. prosince 2008 uživatelem Jakubisko
B.F.G. Odesláno 17. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2008 Jakubisko napsal: Jasne. Technicky to chapu. Dulezitejsi je tady spis pravni stranka. Mohou argumentovat timto namerenym udajem? Radar zkalibrovany urcite maji, tam si kalibracni protokol samozrejme mohu nechat ukazat. Ale jak je to s autem, resp. s jeho promennou? Samozřejmě existuje kalibrační protokol i na celek, rychlost auta se měří laserem a celé to šéfuje počítač. Takže je rychlost odečtená na radaru ok. Pro jistotu to v pátek přesně zjistím Ofiiálně upravuje odchylku radarů meterologický řád, konkrétní benevolence jednotlivých orgánů je odvislá od MP/SP, lokality a momentální nálady. Největí paka jsou většinou MPíci. Po netu chodila i jakási mapa kde a jak je kdo přísný, ovšem byly tam i nulové tolerance, což je samozřejmě nesmysl.
midloch Odesláno 17. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2008 B.F.G. napsal: Samozřejmě existuje kalibrační protokol i na celek, rychlost auta se měří laserem a celé to šéfuje počítač. Takže je rychlost odečtená na radaru ok. Pro jistotu to v pátek přesně zjistím Ofiiálně upravuje odchylku radarů meterologický řád, konkrétní benevolence jednotlivých orgánů je odvislá od MP/SP, lokality a momentální nálady. Největí paka jsou většinou MPíci. Po netu chodila i jakási mapa kde a jak je kdo přísný, ovšem byly tam i nulové tolerance, což je samozřejmě nesmysl. No nevím jestli se za jízdy měří laserem, ale, údajně se dá argumentovat tím, že kamera je napojená na jejich tachometr a tedy takové měření je neprůkazné jelikož neexistuje systém, co umí synchronizovat rychlost s měřeným vozidlem.
Onisan Odesláno 17. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2008 Před chvílí jsem to napsal... proto při správním řízení vám v Praze z naměřeného údaje odečtou 3 km ve městě a 13 km mimo město... aby se nemuseli dohadovat o certifikaci případných odchylkách a podobně ... ono to měří naprosto přesně, ale radši dělají tohle... než se u správního soudu dohadovat o dva, tři.. v případě dalnice o 13 km A je jedno kdo to naměřil.. zda MP nebo PČR... prostě to chce, pokud je to takhle o málo, to na místě neplatit, nic nepodepisovat a nechat si to poslat na správní řízení....
Karlos Odesláno 17. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2008 (upraveno) No, jak píše Midloch, tak i mě by zajímalo, jak to měření může vůbec fungovat? Jak to určí okamžitou rychlost, když měřené auto zrychluje (zpomaluje), nebo měřící auto zrychluje, nebo dokonce obě auta různě zrychlují??? Nebo měření probíhá až tehdy, když se za mě "pověsí", čili až když jedou stejnou rychlostí jako já? Upraveno 17. prosince 2008 uživatelem Karlos
DaDriva Odesláno 17. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2008 (upraveno) 911 napsal: argument, ze pri predjizdeni mohu prekrocitrychlost je nezajimal. A na tohle jsi prisel kde? No flame, jen jsem to v zakone nikde nenasel a mam spis za to, ze je to stary, zazity omyl . Protoze pak bys treba na dalnici v levem pruhu mohl jet furt 200, anzto v levem vzdycky predjizdis.. . Osobne po dalnicich jezdim do 170, vyjimecne vic (spis vecer) .. nejaky Passaty neresim. Az me nachytaj, bude to horsi . edit: doplneni Upraveno 17. prosince 2008 uživatelem DaDriva
B.F.G. Odesláno 17. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2008 Karlos napsal: No, jak píše Midloch, tak i mě by zajímalo, jak to měření může vůbec fungovat? Jak to určí okamžitou rychlost, když měřené auto zrychluje (zpomaluje), nebo měřící auto zrychluje, nebo dokonce obě auta různě zrychlují??? Nebo měření probíhá až tehdy, když se za mě "pověsí", čili až když jedou stejnou rychlostí jako já? měří se okamžitá rychlost, ne průměrná. Resp. měří se průměrná rychlost v co nejkratším (zanedbatelném) čase (kdy lim h-->0 z v(h). Tzn. zrychlení nebo zpomalení nehraje roli, protože čas se blíží k nule. Prostě, jakmile vjede měřené auto do záběru, ukládají se naměřená data neustále na disk, a pak z něj stačí vybrat nejvyšší naměřenou rychlost. To midloch: Ve správním řízení odečtou maximální možnou normovanou odchylku měřícího zařízení, resp. postihují jen ty přestupky, u kterých byla zjevně překročena povolená rychlost + tolerance. u radaru je to tuším 5%, ale to nevím přesně.
Karlos Odesláno 17. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2008 Nerozumím (kromě toho, že jsem o průměrné rychlosti nemluvil). A pak mě napadá jeden příklad. Passat i já za ním jedeme 130. On ale začne trochu brzdit a v tu chvíli já se k němu začnu přibližovat a podle mě z jeho pohledu větší rychlostí, než 130. Nebo je moje myšlenka špatná? Jak v tu chvíli, kdy on začíná zpomalovat, to zařízení zjistí moji rychlost?
N4M Odesláno 17. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 17. prosince 2008 Karlos napsal: Nerozumím (kromě toho, že jsem o průměrné rychlosti nemluvil). A pak mě napadá jeden příklad. Passat i já za ním jedeme 130. On ale začne trochu brzdit a v tu chvíli já se k němu začnu přibližovat a podle mě z jeho pohledu větší rychlostí, než 130. Nebo je moje myšlenka špatná? Jak v tu chvíli, kdy on začíná zpomalovat, to zařízení zjistí moji rychlost? Jedeš 130km/h, on 120 a brzdí na 100... Radar zaznamenává "svou rychlost" - tj 120km/h a dle odchylky o 10km/h ví, že ty jedeš 130 km/h. Takže když "brzdí radar" tak si veme 110km/h vs 20km/h a ví že furt jedeš 130km/h. A při svejch 120km/h vs 30km/h rozdíl ví, že jedeš stále 130km/h. Propočítává to během vteřin a to neustále - kdy vždy započítává "svou" rychlost. Tedy tak to chápu já.
B.F.G. Odesláno 17. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2008 Karlos napsal: Nerozumím (kromě toho, že jsem o průměrné rychlosti nemluvil). A pak mě napadá jeden příklad. Passat i já za ním jedeme 130. On ale začne trochu brzdit a v tu chvíli já se k němu začnu přibližovat a podle mě z jeho pohledu větší rychlostí, než 130. Nebo je moje myšlenka špatná? Jak v tu chvíli, kdy on začíná zpomalovat, to zařízení zjistí moji rychlost? Passat ví přesně jakou rychlostí se pohybuje ve stejný okamžik, kdy změří tvé auto. Takže je logicky naměřená rychlost nezávislá na zrychlení, či zpomalení jednoho či druhého auta. Uvědom si, že záleží jen na okamžité rychlosti obou aut, ne na zrychlení nebo zpomalení. V tvém příkladu je jedna chybička, asi jsi se upsal. Ty se v okamžiku přibrzdění Passata začneš vzdalovat. To zařízení například přičte rozdíl rychlosti Passatu a tvého auta k rychlosti Passatu a vyjde tvá skutečná rychlost. Přesný matematický model neznám, tak proto je tam například. Ve skutečnosti to bude asi krapet složitější.
B.F.G. Odesláno 17. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2008 N4M napsal: Jedeš 130km/h, on 120 a brzdí na 100... Radar zaznamenává "svou rychlost" - tj 120km/h a dle odchylky o 10km/h ví, že ty jedeš 130 km/h. Takže když "brzdí radar" tak si veme 110km/h vs 20km/h a ví že furt jedeš 130km/h. A při svejch 120km/h vs 30km/h rozdíl ví, že jedeš stále 130km/h. Propočítává to během vteřin a to neustále - kdy vždy započítává "svou" rychlost. Tedy tak to chápu já. Nebo tak Propočítává se to mocmockrát za vteřinu.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se