Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Kamil
Odesláno
včera jsem jel přes Zlín po takové dlouhé ulici nejspíš hlavní tah přes město - sobota, prázdná silnice, semafory po 100metrech, nenavazující zelená + chodecké semafory, já to jel snad 20 minut, myslel jsem, že to město nemá konec - nedokáži si představit jak to tam vypadá ve všední den - za mne palec dolů do Zlína

Loni jsem tam jezdil dost často, ten úsek je příšerný. Jsou tam průjezdové radary a ještě občas měří za bukem, takže všichni jedou jak pos.... a nejlepší je mít pražskou značku. Tuhle mě na té dlouhé rovině policajti několikrát objížděli, podjížděli, předjížděli a nakonec zastavili za "údajně" nezapnuté pásy. Jenže měli smůlu. :thumbsup_anim:

• Odpovědi 624
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Loni jsem tam jezdil dost často, ten úsek je příšerný. Jsou tam průjezdové radary a ještě občas měří za bukem, takže všichni jedou jak pos.... a nejlepší je mít pražskou značku. Tuhle mě na té dlouhé rovině policajti několikrát objížděli, podjížděli, předjížděli a nakonec zastavili za "údajně" nezapnuté pásy. Jenže měli smůlu. :thumbsup_anim:

Až půjdou do šrotu staré škodovky, tak už si s pásama moc nevrznou. Moderní auta řvou jak prokoplá kur.., když si dovolíš vyjet bez pásů. Už nevím v jakém autě to na mě řvalo i když sem dal na zadní sedadlo tašku s flaškama a melounem, no chtěl sem ty inženýry nakopat do zadku.

PS: jezdíte vůbec někdo bez pásů? Opravdu se najdou takoví idioti?

Návštěvník Kamil
Odesláno

Já bez pásů jezdím a nejsem sám, pár známých to dělá stejně. Mám tam zastrčenou jen sponu.

A KDO JE U TEBE IDIOT?! Važ slova. Nebo mi to chceš říct z očí do očí? Co je ti do toho, jestli jezdím se zapnutými pásy nebo ne!

Návštěvník YPO?
Odesláno (upraveno)

já jezdím s pásy pevně u pasu :D - nevím jestli jsem idiot nebo ne, ale pokud nejsem připoutám tak mi to přijde jako když jsem si ráno neutřel prdel (přirozený pohyb) - možná je to i pro to, že jsem už jednou měl málem tyčku od volantu v žaludku :D

hlavně je to celkem dobrý příklad pro syna, který se bez nějakých keců automaticky vzadu připoutá = je to pro něj prostě samozřejmost - ještě bych mohl přestat s nikotinem, aby to taky včas pobral ;)

Upraveno uživatelem YPO?
Odesláno
Já bez pásů jezdím a nejsem sám, pár známých to dělá stejně. Mám tam zastrčenou jen sponu.

A KDO JE U TEBE IDIOT?! Važ slova. Nebo mi to chceš říct z očí do očí? Co je ti do toho, jestli jezdím se zapnutými pásy nebo ne!

Alessio to napsal blbe, ale s jeho nazorem souhlasim. Nepripoutana osoba muze pri narazu vyletet z auta a nejen, ze rapidne klesa jeho sance na preziti (a to nemluvim o airbagu bez zapnutych pasu), ale zaroven muze ohrozit i dalsi treba ve druhem aute. Myslim, ze jezdit bez bezpecnostnich pasu je nezodpovedne a nevidim jedinou jeho vyhodu.

Návštěvník Tada
Odesláno

Kamil: Nepracuješ náhodou u policie? :) Neber to jako provokaci, ale tohle řešení jsem viděl právě u nich :)

Já pásy používám vždycky, prostě sednu do auta, otočím klíčkem a zapnu si pás. I když jedu třeba jen 20m

Návštěvník Kamil
Odesláno

U mě to reflex není. Kdy jste všichni začali jezdit? Já když ještě ani všechny auta vůbec pásy neměly, natož aby bylo povinné zapínání.:D

Odesláno

taky zapínám, tady kolem baráku po vesnici ne ale jinak všude. Mám pocit lepšího spojení s autem, větší cit. kdyby mi tam sel legálně a technicky namontovat čtyřbod tak ho tam dám. Nemyslím si kdoví co by ten pás zachránil stejně jako nejsem uctívačem pasivní bezpečnosti jak je dnes módou, radši spoléhám sám na sebe a snažím se nenabourat. Ale ten pás mi právě přenese víc pocitů z chování auta takže to není jen pasivní bezpečnostní prvek.

Návštěvník YPO?
Odesláno
U mě to reflex není. Kdy jste všichni začali jezdit? Já když ještě ani všechny auta vůbec pásy neměly, natož aby bylo povinné zapínání.:D

tak to bys měl ještě fotit flexaretou a koukat na černobílou TV :D - Kamile tohle není výmluva,argument možná ani alibismus a Volhy už jsou taky na smetišti dějin ;)

Návštěvník Kamil
Odesláno (upraveno)

Ale já se nechci vymlouvat ani argumentovat. Prostě jezdím bez pásů a je to moje volba a případné následky si nesu sám.

A každému je do toho kulový, pokud není policajt a nechce mi dát pokutu, což mi zase musí dokázat.:)

Upraveno uživatelem Kamil
Odesláno
následky si nesu sám.

No prave, ze ne. Pokud pri celnim stretu prestoupis pres predni skla do protejsiho auta, tak jeho osadka nebude moc rada. Nebezpecne to je i pro posadku tveho vozu, ale tam jsou horsi ti na zadnich sedadlech. Ti muzou tem sedicim vpredu klidne zlamat vaz...

Návštěvník Kamil
Odesláno
...Pokud pri celnim stretu prestoupis pres predni skla do protejsiho auta, tak jeho osadka nebude moc rada....

A v kterém filmu jsi to viděl, co to bylo za sci-fi? Ty víš o nějakém konkrétním případu, kdy při čelním nárazu někdo proletěl svým vlastním sklem a ještě sklem protijedoucího auta a někoho poranil?

Odesláno
A v kterém filmu jsi to viděl, co to bylo za sci-fi? Ty víš o nějakém konkrétním případu, kdy při čelním nárazu někdo proletěl svým vlastním sklem a ještě sklem protijedoucího auta a někoho poranil?

Asi se v tomto pripade jedna o psychickou ujmu, ze se na to musi koukat ...

Odesláno

Prulet pres obe skla jsem jeste nevidel, ale vycestovani nepripoutaneho cloveka ven z auta byva pri nehodach docela casta vec. Je to na Tobe, ber to jen jako muj nazor a snahu Te presvedcit. Rozhodne si nedelam narok na patent na rozum. Ale ja se poutam vzdy.

Odesláno

Co je mi do toho? Minimálně to, že když se nedejbože srazíme, airbag ti urve hlavu a já tě budu mít na svědomí. No já vím, pána to tuze škrtí, že...

Návštěvník Hammer_Time
Odesláno

Jsou horší věci než nezapnutej pás.... tak už se nedohadujte.

Odesláno

Pokud smím přidat názor, jezdit bez zapnutého pásu mi příjde neohleduplné, ale pouze vůči vlastnímu zdraví. Nemyslím si, že by tím člověk ohrozil někoho dalšího kromě sebe. Ovšem airbag v kombinaci s nezapnutým pásem je pro řidiče smrtelná kombinace, vem to Kamile na vědomí. Sám jsem se už dvakrát setkal s tím, že někdo má zastrčenou jen prázdnou sponu. V jednom případě to byl taxikář, který si tímto dělá volnější cestu pro případnou sebeobranu. V druhém případě to byl bodyguard, jelikož s pásem se strašně blbě tasí zbraň. Je to jejich volba. A případná pokuta je netrápí.

Odesláno

Jestli někdo jezdí bez pásu tak je to jen jeho volba... sice rozumím co je "zákonem chráněným zájmem" ale i tak si mzslím, že je to každého volba a postih mi přijde jako buzerace...

Jinak já sám jsem boural za stejných podmínek s pásem a bez pásu a mohu říct, že ten rozdíl je tak obrovský, že se od té doby poutám i při popojíždění na parkovišti....

Odesláno

Podle mě je ten, kdo jezdí nepřipoután blázen. :) Ovšem chápu, přesvědčit kuřáka nebo alkoholika, že se tím co dělá se sebevraždí, není lehké.

Kamile vezmi to takhle, sebe maximálně zabiješ, ovšem tvoji blízcí to možná budou vidět jinak, až budeš mít zlomený vaz, budeš třeba viset z čelního okna, omotanej kolem stromu před autem, nebo nějakou kombinaci. A přitom stačila taková pitomost,jako zapnout si pás. Můj otec je stejný sobec jako ty a ještě se tomu směje. Věř mi, že mě do smíchu není. Vzpomeň si na svoje děti, až příště sedneš do auta a nebudeš se poutat, jak se třeba budou na patologii tvářit při identifikaci.

Dále mysli na hasiče nebo policajty, kteří se na podobné věci musí dívat taky docela často.

No a nakonec se nás to všech může týkat, až budeš třeba dva roky ležet v nemocnici a utrácet peníze všech kvůli vlastní bezohlednosti.(tohle ber jako fakt, netahejme sem politiku).

(mnoho let jsem se denně pohyboval mezi airbagy a vím přesně co dokážou)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...