Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
tak tam asi nebyli....měřili u přejezdu pod mlíkárnou(civilní Oktávka) a pak si hráli na Bedřichově.....měls kliku :lol2:

V centru bacha,tam docela často řáděj měšťáci...... ;)

Hele, já myslel, že je jasný, že si dělám srandu. Jel jsem decentně. Ale fakt jsem nikoho neviděl.

• Odpovědi 624
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Kámoš je pěknej bajkař... když jsi připoutaný tak ti akorát airbag posune brejle ke kořeni nosu, ale šlupka to rozhodně není... něco tak na úrovni polštářové války na skautském táboře v dívčí chatce....

:) Hm ty skaute. Záleží, jak daleko sedíš, jestli máš předpínače, v jaké rychlosti narazíš, odkud jde náraz, jak máš vysunutý volant, jakej máš pupek, jaká to je generace systému, nepaušalizoval bych to tolik. Ono to ani s pásem, předpínačem a variabilní rychlostí nafukování není 100% modelové. A to nemluvím o případném zmetku :D ("zašitý" výtokáč, přešité popruhy, špatně uvolněný kryt airbagu...)

No viděl jsem ho dva dny po nehodě, otisky pásů byly hezké, zmalovaná jedna tvář taky. :) Možná testoval vlastní výrobek v reálné situaci. :)

Odesláno

s pasama jezdim od te doby, co mi auta vriskaj. jinak boural sem trikrat, trikrat bez pasu, trikrat OK. Je fakt, ze ani jedno auto nemelo pytel, takze nemuzu az tak soudit... prvni auto totalka, druhy souda kilo, treti byla jen pusinka. ad same prihody, jeden znamej v oktavce se potkal temer celne se S120, uvazanej nebyl, frajer ve stodvacitce jo, znamej se proto dostal z horicicho auta kdezto S120 uhorel.. takze asi tak...

Odesláno
s pasama jezdim od te doby, co mi auta vriskaj. jinak boural sem trikrat, trikrat bez pasu, trikrat OK. Je fakt, ze ani jedno auto nemelo pytel, takze nemuzu az tak soudit... prvni auto totalka, druhy souda kilo, treti byla jen pusinka. ad same prihody, jeden znamej v oktavce se potkal temer celne se S120, uvazanej nebyl, frajer ve stodvacitce jo, znamej se proto dostal z horicicho auta kdezto S120 uhorel.. takze asi tak...

I proto už mi na poště leží nůž s řezačkou pásů a rozbíječem skla. Zažil jsem situaci, kdy se to hodilo. Podle mého by se měla vozit v autě kromě malého hasičáku i ta plastová řezačka pásů, alespoň. V kastlíku to místo nezabere a když tím nepomůžeš sobě, může se stát, že pomůžeš třeba někomu jinému. A zaseklý pás, to nepřetrhne ani kibi...

Odesláno

Je otázka, zda by se jinak z auta dostal a přežil, že. Ono obecně každé nabourané auto hned vybuchne, taky koukám na Kobru 11 :D

Odesláno
Hele, já myslel, že je jasný, že si dělám srandu. Jel jsem decentně. Ale fakt jsem nikoho neviděl.

však jo...já taky(s tou klikou).......ale byli tam. Věřím,že jezdíš normálně...... :)

Odesláno

Nedávno měli moji kolegové bouračku, šli přes střechu - připoutaný pár odřenin, nepřipoutaný zemřel na místě - vyletěl předním oknem. Hrůza, když si člověk uvědomí, že stačil jeden pohyb ruky od ramene k pasu a mohl tu být s námi...

Odesláno
Tak jsem slyšel,že dva Ostravské Passaty jsou po smrti. :crying_anim:

Mohl bys to nejak upresnit? Jako bouch jim motor, nebo jsou zbourany, nebo je v Ostrave spoluobcani cmajzli a ted uz jezdej v Albanii???

Odesláno
Mohl bys to nejak upresnit? Jako bouch jim motor, nebo jsou zbourany, nebo je v Ostrave spoluobcani cmajzli a ted uz jezdej v Albanii???

rozbite

Odesláno
rozbite

Nic nevydrží věčně. :) Jeden je rozbitý, kvůli zásahu u nehody, kde něco upadlo za jízdy z bezadné Avie, policie se to snažila vyřešit a další expert jim do toho napálil. O druhém Pasátu nevím. Jinak v Brně říkají Pasátu moc hezky - Divoch. :)

Návštěvník Tada
Odesláno

Tak ono uštvat k smrti nové auto není zase tak těžké. Navíc elektronika se občas porouchá...

Odesláno

Jestli můžu ještě k těm airbagům a pásům, hledal jsem nějakou názornou ukázku toho, že airbag má efekt podobný trhavině. Rozhodně neplatí, že to člověka jen polechtá nebo co jsem to tady na fóru četl. Mrkněte se na tohle

Odesláno
Jestli můžu ještě k těm airbagům a pásům, hledal jsem nějakou názornou ukázku toho, že airbag má efekt podobný trhavině. Rozhodně neplatí, že to člověka jen polechtá nebo co jsem to tady na fóru četl. Mrkněte se na tohle

ono je asi potřeba taky kouknout na to,nač je jedinec zvyklej.......vzhledem k tomu,že Onion je na nějakou ránu zvyklej,tak mu to třeba přijde jako polechtání......pro mne osobně jsou horší ty pásy,jak se při nárazu zaříznou.......nikdy jsem,zaplať za to,neboural....zkusil jsem si ale účinky na trenažéru.....

Pásy mi sice vadí(vadí mi to pomyšlení na to,že jsem omezenej,přikurtovanej),ale poutám se.....

Odesláno (upraveno)
ono je asi potřeba taky kouknout na to,nač je jedinec zvyklej.......vzhledem k tomu,že Onion je na nějakou ránu zvyklej,tak mu to třeba přijde jako polechtání......pro mne osobně jsou horší ty pásy,jak se při nárazu zaříznou.......nikdy jsem,zaplať za to,neboural....zkusil jsem si ale účinky na trenažéru.....

Pásy mi sice vadí(vadí mi to pomyšlení na to,že jsem omezenej,přikurtovanej),ale poutám se.....

Nechci se v tom už dále pitvat, nicméně si neodpustím jen ještě poslední slovo:

Srovnávají se tu dva stavy, první, kdy je aribag dle předpokladu odpálen, nafoukne se, zaujme správnou polohu a "čeká na kontakt" s tělem pasažéra. Druhá možnost je ta, kdy se airbag chová úplně stejně, ovšem kontakt nastává mnohem dříve, v okamžiku kdy správně ještě "nesmí" nastat. Tyto dvě varianty mají zcela odlišný dopad na pasažéra.

Airbag je nafukován velmi vysokým tlakem, expanduje a má velmi vysokou kinetickou energii. Pokud někdo zažil správný stav při nárazu, tak to sice není nic záviděníhodného - liskanec, smrad i trocha kouře :) , případně prachu z impregnace a vyvíječe, dá se to v pohodě přežít.

Druhou možnost je třeba trochu uvést. Airbag se po zformování tvaru velmi rychle vyfoukne, a ke kontaktu musí dojít v realtivně přesném okamžiku. (pozdě k tomu určitě nedojde) Někdy se odpoledne mrkněte se šroubovákem :) na tvar a provedení airbagu, jsou na něm poměrně velké výtokové otvory, kterými uniká po vytvarování vyvíjecí plyn (3-7cm průměr) a uvnitř jsou často všity tzv. trhací pasy, které se po dosažení polohy musí přetrhnout, tím se jednak natvaruje airbag, druhak se částečně zabrzdí expanzní pohyb v nežádoucím směru a spotřebuje část energie. A tím se dostáváme k jádru pudla, při předčasném kontaktu nic z předchozího nenastane, takže se tělo pasažéra srazí s opačně se pohybujícím airbagem - pohyb těla (původní rychlost auta) + rychlost expanze pláště airbagu cca. 150- 270km/h podle typu, to fakt moc "bolí".

Počítám, že ani Onion není z oceli. :) O "airbagu" vím teda o dost víc, než o hodinkách. Přiznám se, raděj bych to měl naopak.

Upraveno uživatelem B.F.G.
Odesláno

Pokud máš pásy a airbag, tak ti to rozhodně neublíží... chyby vznikají např. tím, že si pohodlný machřík vytáhne pás a ten má vůli... pak dojde k tomu, že jednu pecku si střelí o pásy a druhou o pytel :) Pokud mám dobře použít bezpečnostní pás, musí být utažen... tj. bez vůle.. proto se na zvýšení bezpečnostního účinku používají i pyropředpínače pásu která ve shodné chvíli ještě pás dotáhnou.... ovšem pokud ten pás budu mít jak vytahanou kšandu tak mi ta pyropatrona dá pásem pecku....

Je to stejné jako u skákání... nedotáhneš si kšíry, tak tě padák pěkně "vatahá" ... Nejsem z oceli, ale bourání se stalo na výcviku security driving... tam nám, borečkům z Evropy izraelský instruktor vysvětloval jak a proč máme mít co kde zapnutý, povolený atd. Já to pak během toho výcviku trefil do autobusu .... :) :) :)

Měl jsem během toho na ksichtě brejle a nic se jim nestalo.... mně se také nic nestalo, spolujezdci se také nic nestalo.... auto i autobus byly v prdeli :)

Odesláno
Měl jsem během toho na ksichtě brejle a nic se jim nestalo.... mně se také nic nestalo, spolujezdci se také nic nestalo.... auto i autobus byly v prdeli :)

Přiznej se, že tys ten autobus rozbil hlavou? :) Myslel jsem to celé na situaci, kdy nebudeš připoutaný.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Abych se vrátil k tématu. Byl jsem na dva dny Nové Město, Olomouc, Zlín, Brno a potkal je jednou na hradecké a podruhé na brněnské dálnici. Vždycky jsem je dojel a radši zpomalil, oni jeli lehce přes 130 a vyčkávali. Víte někdo na jakou vzdálenost jim to měří dozadu?

Návštěvník Tada
Odesláno

No na jakou vzdálenost jim to měří nevím přesně, ale většinou co takhle vidím, tak jsou docela blízko.

Dle mých posledních informací na ně platí neustále měnit rychlost, těžko se jim pak zaměřuje.

Dost často se taky nalepí těsně na zadek a snaží se člověka vyprovokovali... Plné brzdy, řekl bych v takovém případě.

Odesláno

Mám kamaráda - před pár lety dostal na náledí smyk v Pajeru (řídila jeho žena). Přetočili to párkrát přes střechu. On byl připoután a skončil jen s odřeninami od věcí poletujících v autě. Jeho žena nebyla a skončila na vozíku.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...