Přejít na obsah

Steinhart Chronomag LE

tak která varianta .. číselníku který vyhrál v minulé anketě?  

19 hlasů

1. 1. Tak který? str. 30

• D1
      0
    • D2
      1
    • D3
      1
    • D4
      1
    • D5
      7
    • D6
      2
    • D7
      0
    • D8
      0
    • D9
      7

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno
Nechci se přít, ale ony ty ručky s lesklým okrajem mají skvělou přehlednou čitelnost i za podmínek kdy hlavní informaci ti nesprostředkovává luminiscenční materiál... a navíc do vypadá dobře, ale broušené pouzdro... no, jak chcete... ale myslím si, že to dost tratí... jestli něco není vidět tak je to strojek a o ten se tady všichni strachujou jak bude vypadat... každý tady chce načančanou věcičku plnou svítících šroubečku, zlaťoučkejch součástek a dalších serepetiček a pak sáhnete po porchové úpravě pouzdra která je "šedivá" a je vidět pořád :) Jen se tomu směju...

jen anketa začala, už máme prostě kontradiktorní výsledek :D Ty říkáš obrousit ručky, já říkám naleštit pouzdro :D :D :D

Nemám žádné hodinky s pískovaným pouzdrem, proto jsem pro něj, zcela sobecky, hlasoval :)

• Odpovědi 616
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno
Dovolená na Mácháči, služebky do Prahy a máš po problému. :D

GMT na vojenský hodinky tohoto typu, to je au!

Hodinky třebas lesklý, ale ručky černý, tady nejde o kopii IWC...

To bylo jen konstatování, ne vměšování se do vývoje limitky. :angel:

Odesláno
To bylo jen konstatování, ne vměšování se do vývoje limitky. :angel:

Šmarjá, dyk se vměšuj, co jinýho můžem zatím dělat? :D

Leda vzít do rukou pilníky a...

Imho tyhle dva kusy se maximálně přibližují mémo limitkovému idálu:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

chlapi, pochopil jsem to dobře, že chcete limitku b-uhren, co je stejná jako většina dalších b-uhren, jenom dražší s okleštěným strojkem? Nic proti tomu, b-uhren nemám, jedny by se mi moc šikly, ale proč si pak propána nekoupit nějaké, kterých je tolik na trhu? Co tu limitku udělá limitkou (snad ne unitas bez jakýchkoli extras) ? Dělal steinhart opravdický b-uhren ? Máme nějakou historickou předlohu, co je jí budeme držet, nebo chceme nějakou naší specialitku?

Já bych opravdu silně navrhoval pískované pouzdro, všechny ostatní vypadají jako laciné náhražky (to taky jsou, ale nemusím to přiznávat)

Dál nerez ručky, toho modření je už moc a mám pochyby, že je žárové, vypadá to jako lakýrka. Mám za to, že to modření je taky jen z nouze cnost, v origu asi měly být stříbřené, ale válka je svinstvo......

Co se mi na laco b-uhren velice líbilo, bylo strukturování ciferníku pomocí reflexní barvy. Co to tak kapku napodobit i u tohodle cifru a udělat zeleně 3,6,9,12 a indexy a ostatní bíle (svítící nebo klidně nesvítící)

Odesláno

To Cigi:

Třeba někteří by chtěli to, co má plné dýnko, ruční nátah a centrální vteřinovku. To dělá málokdo, pokud vůbec někdo. Prostě blízké původnímu vzoru (nebo alespoň tímhle "inspired") za neprimovskou cenu.

Jinak o směrování je tu cca 18 stránek. Mžeš se začíst. :thumbsup_anim:

Edit: není myšleno osobně ani podrážděně!!!

Odesláno
chlapi, pochopil jsem to dobře, že chcete limitku b-uhren, co je stejná jako většina dalších b-uhren, jenom dražší s okleštěným strojkem? Nic proti tomu, b-uhren nemám, jedny by se mi moc šikly, ale proč si pak propána nekoupit nějaké, kterých je tolik na trhu? Co tu limitku udělá limitkou? Dělal steinhart opravdický b-uhren ? Máme nějakou historickou předlohu, co je jí budeme držet, nebo chceme nějakou naší specialitku?

musím souhlasit s cigim, zatím všechno směřuje k tomu, co už Gunter prodává, mám od něj 47mm l.e. s centrální vteřinovkou a láká mě 44mm ale musí byt jiné.

Odesláno
chlapi, pochopil jsem to dobře, že chcete limitku b-uhren, co je stejná jako většina dalších b-uhren, jenom dražší s okleštěným strojkem? Nic proti tomu, b-uhren nemám, jedny by se mi moc šikly, ale proč si pak propána nekoupit nějaké, kterých je tolik na trhu? Co tu limitku udělá limitkou? Dělal steinhart opravdický b-uhren ? Máme nějakou historickou předlohu, co je jí budeme držet, nebo chceme nějakou naší specialitku?

No, obávám se, žes to pochopil dobře. Tady vzniká limitka, blížící se ve většině parametrů naprostému standardu. Chlapi, ještě 20 stránek a zjistí se, že si stačí objednat jinej řemen. BTW v anketě chybí barva ciferníku, ale to je asi jedno.

Edit: Dali rychlejší.

Odesláno

Stačí si to tu trochu projít a zjistíte, že diskuse se vedou i o barvě, stylu a indexování ciferníku. Jenže prozatím se to odsunulo do pozadí kvůli stanovení základní koncepce.

Odesláno

Zvolil jsem to co by se nejvíc přiblížilo mému vkusu a přání.

Pilotky zatím nemám,ale určitě bych chtěl něco jednoduchého.

Na číselníku jen indexi bez číslic,dvanáctka s trojůhelníkem.

Barva číselníku temná modř nebo temná červeň.(červená kvůli tomu,že není jen tak k vidění)

Odesláno
Souhlas - když německý hodinky, tak s německými dny v týdnu a ostatními nápisy - pokud nějaké musí být.

Rozhodně bych na ně nepasoval české - to spíš ty anglické, ale české určit ne.

hmm, takze pokud by platilo tohle pravidlo, tak na svych seiko bych mel nastavit japonske znaky?.... na ruskych pak azbuku?

Chapu, ze se to nekomu nemusi stylove libit, ale cist japonske znaky mi ani na Seiko neprijde moc fajn....

...jinymi slovy purismus ano co se týče grafiky číselníku, ale purismus z doby obrození snad praktikovat na hodinkách nemusíme...praktičnost se hodí tehdy, když se hodinky někdo rozhodne i nosit, sakrble. :weird:

Odesláno

Tak to zkusím ještě jednou naposled, co číselník ala longines MVS s vteřinovkou na 6. To co navrhujete si kupte rovnou u Kubsona a máte po starostech, myslím to v dobrém.

Odesláno
Tak to zkusím ještě jednou naposled, co číselník ala longines MVS s vteřinovkou na 6. To co navrhujete si kupte rovnou u Kubsona a máte po starostech, myslím to v dobrém.

Rikam v podstate to same celou dobu.

Odesláno
Šmarjá, dyk se vměšuj, co jinýho můžem zatím dělat? :D

Leda vzít do rukou pilníky a...........

Imho tyhle dva kusy se maximálně přibližují mémo limitkovému idálu:

Víš, já se právě vměšovat nechci a pak podle výsledku se rozhodnout, jestli tuto limitku ano, nebo ne. Zatím mě ten směr nepřesvědčil, že si namísto těchto Stenhartů nemám koupit další Fortisy nebo Glyciny nebo Stowy nebo tak něco. Třeba i Steinharty chrono.

Takže uvidím, jak bude vypadat konečná verze.

Odesláno

Velmi rád se přijdu podívat, jak kupujete 48mm s centrální vteřinovkou. Není to sice úplně vystihující, 44 se dělá, nicméně 100% pravdu nemá nikdo.

Jedině se teda vyprdnout na B-uhren. Protože ty se dají, jak říkáte, koupit jakkoliv a kdekoliv.

Odesláno

Kdyby se povedlo udělat hodinky, které budou vzhledově téměř stejné jako model B-uhr 44mm automatic, ale uvnitř bude

Unitas s centrální vteřinovkou bez zdobení a mikroregulace a s cenou do 20tis, tak to jsou parádní hodinky.

Odesláno

To by se mi asi líbilo. Na způsob Glycine Eugene Meyland.

Edit: Pak by to ale asi nebylo na bázi Steinhart, ne?

Odesláno
Kdyby se povedlo udělat hodinky, které budou vzhledově téměř stejné jako model B-uhr 44mm automatic, ale uvnitř bude

Unitas s centrální vteřinovkou bez zdobení a mikroregulace a s cenou do 20tis, tak to jsou parádní hodinky.

Asi to vis, ale limitku s central unitasem uz steinhart delal...

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...